První růst zoubků. Jak dlouho trvá, než zoubek vykoukne?

monivi2001
14. črc 2023

Ahoj, mám dotaz .. Našemu miminku je 5,5 měsíce teď měla 3 dny teploty jednou v noci 38,3 jinak kolem 37,7, hodně kňouravá,nebaví ji hračky,slintá ale to ona slintá už delší dobu, ale pořád má prsty v puse. A Více pláče než obyvkle častěji se v noci budí a přes den je unavená více taková spavá asi z té teploty. Byli jsme u doktorky a dělala ji nějaky test z prstu a bylo vše negativní takže nachlazení nebo viróza nic takového to není. Taky se přikláněla k těm zoubkum ... Myslíte že to jsou teda zoubky ? Na dásních jsem ale nenašla žádnou boulicku a jestli je má oteklé nevím taky pořád přežvykuje jazykem si šmrdlá v pusince no ... Jak dlouho může trvat než zoubek vykoukne ?

piggy123
14. črc 2023

Každé miminko je jiné a každému rostou zuby jinak rychle a jinak dlouho. U nás trvalo asi dva měsíce, než se proklubaly první zoubky. Dost dlouho tam měl takové zduřelé načervenalé dásně.

dyechampion
14. črc 2023

klubou se zoubky, v prubehu roku a pul to je na nekolik fazi, ale je to individualni 🙂 dejte mrazena kousatka, ochlazene pleny, nechte ji kousat, mega slintani u nas znacil ten rust 🙂
jinak nejvice natecou az pak stolicky, u mensich zoubku ani ne.

exbordelar
14. črc 2023

Muzou to byt zuby. U nas se to takhle u vsech projevovalo. Asi tyden zvysena teplota, ktera behem dne kolisala od 37,0 do 37,8. Slitali, byli nanicovati a v noci se nonstop kojili 😅 a pak ejhle zub ☝🏻🦷 (cca od tech 5 mesicu do cca 1,5 roku byly tyhle obdobi).

monivi2001
autor
3. srp 2023

@exbordelar Máme to taky taky tak 😀 zoubek zatím teda nemáme ale teď už týden pozoruji že dásně už nateklé má ale co mě zaráží že většinou se všude píše i doktorka nám to říkala že první rostou dole řezaky ale ona to má u stoličky hodně bílý a nateklý a teď v noci od 1 od rána cca se mi budi každou hodinu a chce kojit no 😄