Ahoj holky, chci se zeptat, plus mínus, za jak dlouho se prořeže první zub. Je mi jasné, že chystat s můžou klidně i několik dní, týdnů až měsíců. Ale vyloženě od takových těch jasných příznaků.
Malá má průjem, zvýšenou teplotu, ze spaní celou noc je najednou skoro pořád vzhůru, z usměvavé holčičky je malý kňoura a nejlíp ji je na rukou. Extrémní slintání a kousání ani nemluvím...
Jediné co pomůže je calgel na noc, to se alespoň trochu prospí, ale jinak je mi jí hrozně líto. Tak by mě zajímalo, jestli to máte třeba vy vysledované, jak moc si první zoubek dává načas?
U nás tak týden určitě.
No u nás to trvalo celé dva měsíce
@palja jakože prcek měl dva měsíce teploty a průjem?
@zacarovana ano, teploty pak už jen zvýšené, průjem neměla tak silný, ale měla ridkou stolici několikrát denně, strašně slintala, byla podrážděná, dásně natekle. Byli jsme i u doktorky, brala jí krev, moč, vzorky stolice a vše bylo negativní. Pak došla k závěru, že tohle všechno může být od zubů. Když se zoubek prořezal, tak všechno zmizelo. Nechtěla jsem věřit, že vysoké horečky taky můžou způsobovat zuby.
Vysoké teploty měla asi 3 dny, pak už jen zvýšenou TT, takže lehce nad 37. Doufám, že u vás to tak dlouho trvat nebude. Další zuby pak už byly téměř bez problémů.
@zacarovana a ještě kousátka plivala, jedna paní mi poradila namočit kousek látkové plenky do studené vody a dát to malé žmoulat do pusy, tak to jí taky pomohlo od svědění.
@palja jeeeej, chuďatko. Tak to jste si teda užili 🥺 no doufám, že u nás to teda proběhne rychleji, i každá hodina navíc je peklo, vůbec si neumím představit ještě další měsíc nebo dva. Ty zuby jsou fakt potvorstvo. 😱
@zacarovana u nás přesně tři dny ale rovnou dva
@besi114 tak doufám, že to u nás taky bude takový fofr. Celé dny ji tahat na rukách, to se nedá.. už jsem teda objednala nosítko, protože doma mám jak po výbuchu a nemůžu se od ní hnout 🤯
První zuby bez příznaků, jeden den bylo vidět, že se něco chystá a za dva dny zub prořezaný. U horních se zub dere ven už tak 2 týdny, dáseň vyboulená, zub prosvítá, ale prořezaný stále není
@zacarovana u nás tak většinou měsíc.bohužel.má jich venku 6 a od včera je opět mega protivnej.tak zase "odškrtávám"pomyslný měsíc.držte se
U jednoho ditete asi 12 hodin a zadny dalsi zub uz vubec neprozival, u druheho dite prvni zub trval cely tyden a dalsi zuby podobne drama.