Prasklý zub. Máte podobnou zkušenost?

spainka
22. čer 2023

Dobrý den, nemáte nekdo podobnou zkušenost? malý rok a pul ma cca osm zubu. z toho horní predni zub mu narostl jako prasklý. přeplněný. u dásně je uz ale spojeny. to same se teď děje u jedné dvojky dole, taky leze a uz vidim ze je napůl. k zubari jdeme v září ale prvni zuby se prý nijak neřeší. Moje otázka je spíš jestli se s tím někdo taky setkal a jestli ty druhé zuby uz natostli v pořádku. děkuji

89peta
22. čer 2023

@spainka syn teda neměl praskly, ale místo horní jednicky mu vyrostly zoubky dva. Pak si jeden z nich trochu nastipl,dostal se mu tam kaz a když nám jako dvouletý řekl,ze ho to bolí,šli sme na kliniku. Tam mu to vytrhli a udělali rtg s tím,ze další zuby už ma v pořádku..

sanoela
22. čer 2023

@spainka jestli vypadá takhle nějak, tak je to úplně v pořádku 😊

optimistic
22. čer 2023

Může to být tzv. srostlice, pokud ano, tak to není nic vážného a stálé zuby už mohou být ok.

spainka
autor
22. čer 2023

jj bude to spis srostlice, ale ze uz druhy zub. a ano mohou ale nemusi a vubec nevim jak se to pak řeší. prvni zub je takto jako na vypůjčeném obrázku. u nas nevyfotim

spainka
autor
22. čer 2023

@89peta jj to bude stejné u nas. bojim se právě jaké budou ty druhé zuby

malytlustyhroch
22. čer 2023

@spainka syn ma taky jeden takovy dvojzub, druhe pry vetsinou byvaji ok rikala zubarka.

chybadel
22. čer 2023

@spainka jak tu hodně lidi píše o dvojzubu, nechci byt negativní 😂 ale já jako malá měla 2X dvojitý zub dole… a pak jak mi narostli nové tak už jen jeden teď dvojzub měl totiž jen jeden kořen naštěstí je to dole a nějak mě to neobtěžuje ale mám timpadem -2 zuby :/