Ahoj, chtěla bych se poradit ohledně svého půlročního kloučka. Kojím, do 4 měsíců jsem dokrmovala odstříkaným mlíčkem z lahvičky, takže vím, že z ní pít umí. Nicméně v poslední době lahvičku naprosto odmítá, strašně brečí, sotva mu ji strčíme do pusy. Hlídání babičkou se tak značně ztěžuje, chtěla jsem zkusit dát kaši z lahve a vůbec to nejde, podávání tekutin po poledním příkrmu nemožné... Může to být tím, že ho lahev v puse bolí kvůli rostoucím zoubkům? Zoubky nás trápí už dobré tři týdny - zuřivé kousání pěstiček a všeho, vždy na pravé straně pusy, časté buzení s bolestným řevem, vodnatá rýma; kamkoli s ním přijdu, každý se na něj podívá a říká: no jo, zuby, co? A přitom prořezaného stále nic, jen dvě bílé tečky na spodní dásni vpravo a oteklá boulička v místě pravého horního špičáku. Nevím, jestli mu mám lahev zkoušet nutit, nebo počkat, až se třeba prořežou ty první zoubky, což ale klidně může trvat ještě týdny. Podotýkám, že lahvičku nevezme ani po čtyřech hodinách s prázdným bříškem, takže bych ho musela asi fakt půl dne trápit hlady, aby ji vzal na milost. Co myslíte? Děkuju předem moc za rady
@hancazivocich Zkouším ty stejné lahvičky, ze kterých pil dřív v pohodě. Dudlík nemá, nikdy ho nechtěl.
Ahoj, mam rocniho syna a od pul roku taky zkousim lahvicky a hrnicky, nic nechce, stale kojim uz teda mene ale u nas to nemelo efekt zkouset pul roku jic se nezmenilo, a to jako miminko si lahvicku vzal takze hlidani bylo mozne, ted ne. Podle me nejde o zuby. Sama jsem to uz vzdala, lahvicky prodavam dal a davam pit z klasickeho hrnku nebo lzickou. Se zubama u nas problemy nebyly.
Máme to doma podobně, i když u nás to bylo i v době, kdy mu ješte zoubky nerostly. Prostě měl své dny. řeším to tak, že vždy dám dudík, sklidním a když je v pohodě, hodně rychle vyměním dudel za flašku. Někdy dobrý, potáhne a už flašku nepustí, jindy začne řev nanovo. Někdy to takhle opakuji třeba 5x než se povede. A jinak se mi osvědčilo krmení během spánku. Jakmile zabere nebo těsně než se vzbudí tak si tu flašku vezme v pohodě a vypije jí celou
Děkuju za odpovědi. Krmení ve spánku zní jako dobrý tip, ale naše mrně spí většinou na bříšku, takže to taky nepůjde 😒 . Ještě přemýšlím, jestli to není tím, jak jsme začali s příkrmy lžičkou, jestli už to není matoucí - moc technik najednou: prso, lžička, lahev.
@pejskyne Těžko říct, my jedeme od začátku jen láhev, prso od začátku odmítal a píkrmy nás teprve čekají. Tak snad něco vymyslíte, i když já bych možná zkusila i tu variantu jak píšete, nechat ho vyhladovět než si řekne. Pokud nemáte problém s přibíráním na váze, za zkoušku by to stálo, třeba ho ty pťíkrmy zasytí víc než myslíte.
@pejskyne - a nemáte třeba jiný tvar dudlíku a savičky u lahvičky? Ki se naučila na placatý dudlík a ignorovala a bojkotovala jiný tvar savičky... A už to i tady mám párkrát potvrzené..