Nespaní uprostřed noci. Můžou být důvodem zuby?

keyblaza
20. říj 2024

Dobrý den, můj starší syn 22 měsíců má teď druhý víkend problém se spaním. V týdnu spí krásně. Prostě se probudí kolem půl 2 ráno a než usne tak je půl 5. Pak usne tak na 2 hodiny a probudí se.

Chci se zeptat, jestli to může být i tím, že mu rostou další zuby? V týdnu sice třeba zabrečí v noci, ale za 5 minut usne a pokračuje se spánkem. Druhý víkend se takhle probudil a spát prostě nebude.

malytlustyhroch
20. říj 2024

@keyblaza muze to byt skoro cimkoli (malo unavy, moc unavy, moc zazitku, moc planu, malo jidla, moc jidla, pokrok ve vyvoji, zuby, dobra nalada, spatna nalada... 😆 nebo nejakou kombinaci pricin. Jestli se mu to opakuje o vikendu, muze to byt nahoda, nebo je o vikendu neco jinak... jinak jite, vstavate, usinate, spite, ma jiny typ aktivity pres den... Nekomu se to objevi takhle parkrat, u nas to trvalo asi rok den co den, preju, at jste spis ten prvni pripad.
Nechavali jsme zhasnuto a pousteli vaznou hudbu, protoze kdyz se nudil bez podnetu, tak navic rval jak silenej. Tak ta hudba byla takovy kompromis.

keyblaza
autor
20. říj 2024

@malytlustyhroch děkuji za odpověď uklidnila jsem tě mě 🙂

sorboni30
20. říj 2024

@keyblaza dcera nám tohle dělala, vzbudila se kolem 3hod a nespala do 6 hod. Pak usnula a my vstávali 🙈 Přešlo to..Jinak když jde spát a třeba pláče (chce tatínka a ne mě) tak špatně spí..když jde spát s úsměvem tak spí celou noc. Před spaním mají naše děti "zakázané" běhat, skákat. Kluci hodně rozdivoci vždy malou a ta pak špatně usíná.. tak se snažím před spaním klid aby seděli u pohádky, mazlili se..
Jinak syn se i v noci budival, že ho bolí nožičky a nemůže spát.. růst bolí