Nabízel Vám pediatr prášky pro mrňousky na zuby?

parla
22. dub 2015

maminky nabízel Vám pediatr nějaké prášky pro mrňousky na zuby aby když rostou se nekazily? mě doktorka nic nenabídla slyšela jsem to od kamarádky,která ji ty prášky předepisovala

misulka84
22. dub 2015

já myslím, že nejlepší prevencí před kazivostí zoubků, je pravidelná péče a hlavně důsledné čištění, a ne nějaké prášky. To Vám řekne každý zubař 🙂

chezzie
22. dub 2015

to asi fluoridove tablety, ale myslim, ze pokud mate kvalitni zubni pastu a dobre cistite tak nejsou treba...

betelgeuzz
22. dub 2015

Dřív se to dělávalo, dnes už to moc doktorů nepředepisuje. Ona přemíra fluoru je taky škodlivá. Mně to nikdo nenabízel. Pravidelně čistíme od prvního zoubku a holky kazy nemají.

jjustyna
22. dub 2015

Mě dětská lékařka dávala fluorové tablety, ale hned při první návštěvě zubaře, kolem prvního roku, mi zubař vysvětlil, že to nemá žádný smysl. Protože potřebujeme fluor dostat do zoubků a tím, že mrně spolkne tabletu, mu jde do celého těla a do zoubků se mu toho tolik nedostane. Takže vhodnou zubní pastou toho dokážeme mnohem víc. Přemíra fluoru taky není dobrá. Protože může působit na druhé zoubky, které se teprve tvoří a ty pak mají na sobě skvrny. Takže neustále klade důraz hlavně na poctivou péči než na dodávání fluoru.

zulitvi
22. dub 2015

Nenabizela mi žádné tabletky, pravidelně zoubky cistim, ráno bez pasty a večer mu tam dám maličko pasty pro dětičky od Elmexu.

mysonek
22. dub 2015

Žádné tablety nemáme, zuby čistíme 2xdenně, z toho jednou s pastou, takže nějaký fluor sní s tou pastou. Kdyby měla ještě tablety bylo by to moc 🙂 Fluorem se dá totiž i předávkovat. Ale je pravda, že v průkazu dítěte o těch fluoridových tabletách píší, že se dávají od té doby co vyroste první zub. No asi už nejsou ty průkazky nejnovější 🙂

loupacek
27. dub 2015

Nenabízel mi nikdo nic. Ani bych nedávala. Děti si zuby čistí minimálně 2x denně, u zubařky jsou chválené. Plus sázím na genetiku. 🙂