Dobrý den🙂
za dva týdny má dcera 8 měsíců, a první zoubky měla již ve 4 měsících. Chodí spát kolem 20:30, usíná bez problému, ale budí se mi kolem 3-4 ráno s brekem, který trvá třeba 30min než usne, někdy se budí i víckrát. Přes den je nevrlá, víc kontaktní. Myslíte že jsou to další zoubky? Dásně nateklé nemá jako při prozeřávání prvních. Děkuji
@nelly_strokova a pomůže v těch nejhorších případech nurofen když se ještě třeba neprořezávají? mazala jsem dvě noci gelem a stejně se mi to zdálo bez výsledku:(
Určitě ji Nurofen uleví od bolesti.
Jestli nema ani trochu natekle, neslinta, nehryza... tak bych nocni buzeni zubum neprisuzovala. Spis mi to pripada, jako "nocni desy"- vygoogli si, navzdory nazvu takovy bezny problem se spanim.
Jinak dybych davala detem nurofen celou dobu, co je trapej zuby, nebo co spatne spi, tak by ho mely 200x do prvnich narozenin,na to bych teda odvahu nemela. Navic jestli do 30 min usne, tak to je zhruba stejne dlouho jako nez by zabral ten nurofen.
Nebo jestli uz leze, tak taky muze zpracovavat separacni uzkost, jak v noci tak pres den. Vek by na to mela tak akorat.
Zkusila bych nejprve čípky Viburcol, ty malé pomáhaly. Nurofen jsem dávala až když měla teplotu, necpala bych to do nich zbytečně.
Když malému rostly zoubky, davala jsem Camilia homeopatika, když byly nateklé dásně, tak olej První zoubek od Saloos. Často bylo cca po půl hodině mimi bez pláče - po homeo a úplně krásná nálada. Ale někdy se z toho místo zubů vyklubala třeba rýma, či kašel. To se ale zjistí časem.
Taky se mi zda, ze to muze byt i separacni uzkost. Vek na to ma akorat.
Nurofen by jí mohl pomoct, ale zbytečně bych ho zase nedávala. Můžou to být zoubky, ještě by jsem asi počkala a sama uvidíš, jestli k tomu přibude i horečka například.
@nel_ias tak jsou to zoubky, už má jeden nahoře maličko venku
To je super 🙏 Je to ten lepší případ rozhodně. Držím palce, ať to jde s co nejméně pláčem. 😇
@nel_ias děkuju moc🙂
Můžou být, třeba se to jen připravuje a i to je může bolet. Někdy to trvá několik měsíců, než nakonec vylezou, ale příznaky mají již v průběhu. Těžko soudit.