Dobrý den maminky máme devět týdnu je možný aby nám už rostli zoubky
To ji bylo cca 11 tydnu...
Malý to měl od malinka taky,ptala jsem se na to Dr. v poradně a řekl mi, že se mu to hezky zatáhne ....a taky, že jo, první zoubek pak vykoukl v 8 měsících 🙂
Ale malá má nahoře dvě bílé boulicky jako váčky
@zuzanasura tak se zkus zeptat Mudr. ... Ja vzdy sleduji jen klubajici se "carky"... bude ji 7 mesicu a dnes jsem si vsimla pate!!!😨 ctyri zuby uz jsou venku!😧
Už jsem se ji ptala když jsem tam byla v pondělí na první očkováni a řekla mi ze je to brzo aniž by se do pusinky podívala
Nám doktorka říkala, že zoubky rostou už v bříšku, každý to má jinak, někdo se narodí už s prořezaným zoubkem. Děti pláčou, protože je to bolí a my nevíme proč, jen proto, že nejsou "prořezané". Ale jestli doktorka nemá zájem, asi bych se zkusila poohlídnout po jiné. Může to být něco jiného...
@zuzanasura Mely jsme doktora s velmi podobnym pristupem...uz jsme jinde!Zoubky mohou byt kdykoli a nezajem pani doktorky by se mi nelibil 😕
Tam ordinuji dvě a v pondělí tam byla taková mladá její dcera.To jsem taky našla na internetu ze můžou už nárůst v brisku.Uz usnula po namazani co jsem koupila v lékárně tak snad už bude chvilku klid.Tak mě stoho bolí srdce když nevím jak ji pomoci.A to ji i masiruji a dávám kusadla
@zuzanasura myslis Calgel?Ten mame my a docela pomaha... tedy zatim-docetla jsem se,ze na stolicky nezabira 😕u nas kousatka zacala vnimat a pouzivat az ted... driv nevedela,co s tim... 😕 uplne te chapu-tenhle "bolavy" plac nejde jen tak utisit... 😕😦
Tohle zadne zoubky nejsou... pokud myslisty uzlicky na alveolarnim hrebenu (na kosti a tom podelne probihajicim vazivovym pruhu), tak to je uplne normalni. Je pravda, ze se vyjimecne mohou prorezat drive, ci dokonce prenatalne, ale toto urcite neeee.
Ve chvili, kdy prorezavaji (kor stolicky) dojde nejprve k rozsireni kosti, pak k zaniku podelneho vaz. pruhu/ srustu se sliznici. Potom zacnou prosvitat zoubky (jako na druhe fotografii v prispevku). Po ruzne dlouhe dobr psk dojde k rupture dasne. Nejprv je to jen malicka dirka (kruh/bod), ktera se behem 2-3dnu protahne na celou delku incize (rezaci hrany). Rust do “vysky” do dosazeni bezne delky klinicke korunky pak jeste trva nekolik tydnu.
Pokud bys mela zajem, tak na PC mozna jeste dohledam foto jednitlivych stadii.
@zuzanasura Dcera měla to samé, také jsem si myslela, jestli nebudou brzy zoubky a první měla v osmém měsíci... 😀
@kamimnichov
Mohla bych poprosit o ty fotky? Moc by mě to zajímalo 🙂
@keksikova1 ok, pohledan
@kamimnichov díky moc 🙂
@keksikova1 no, jak tak koukam, tak to neni az tak dobre videt, jak jsem si myslela. ☹
@zuzanasura ahojky, misto kousatek se mi osvedcila studena mrkev z lednice-je tvrda, takze ji dasnickama neukousne. Od doby, co mame dva zoubky davam, mrkev, jablicko a nejvic TOP je studena okurka.
@kamimnichov to by jste byla hodna kdyby jste mi poslala fotecky
Možné to je, prvni dcera první zub v 7.mesicich, v roce 8 zubů. Ted druha dcera první zub ve 3 měsících, v 6.mesicich 8 zubů , nyní máme 8.mesiců a dva měsíce klid, tedy že žádný nový zoubek , ale druhá fáze stoliček probíhá, tak snad už se proriznou, ma boule u vsech čtyřech čtyřek 😀
Já jdu také s dotazem na @kalamichov ...vnoucek (je o mesic drive narozeny) má měsíc a půl a má takovéto vacky/ zuby...
Je to normální?
No nevim... u nas takhle...