Holčička má problémy se zoubky samozřejmě čistíme hned od prvního zoubku ale teď mi zubař řekl, že se jí rozleptala zubní sklovina tím jak v noci pila. Výsledkem je tedy rozleptaná zubní sklovina a náchylnost ke kazům. Máte někdo zkušenost co se s tím dá dělat ?? Děkuji za odpovědi
@semisovamys můžu se zeptat kolik je synovi?? my máme teprve 2 roky.. a elmex je údajně od 6 let
@verca156 přesně to jsem také řešila s Mudr. Ale říkala že když dáme opravdu jen maličko, (dávám množství např velikosti semínka z papriky) tak že to nebude vadit. Synovi budou 3 roky a takto mu zoubky dočístujeme asi půl roku 😊
@semisovamys Aha, děkuji a ještě se zeptám pozorujete nějaké zlepšení??
A co i nejake vitaminy? Treba Zymafluor by pomohl
@verca156 žádné zlepšení nepozoruji..ale říkám si že jinak by to bylo třeba horší a zoubky by se kazily..🙂
@verca156 Moje dcera má také špatnou sklovinu na horních jedničkách,mě tedy zubař řekl,že pokud se takhle brzy kazí první zoubky,tak se vytvořily nekvalitní už v těhotenství... Čistíme dětskou pastou elmex a třikrát týdně večer pastou tooth mousse,dá se objednat na internetu,prý je nejlepší a vhodná pro mléčné zuby.
děkuji za každou radu vyzkouším co se dá
Moihla bych poprosit o foto? Dnes jsem si všimla že dcerka má nějakou divnoiu bsklovinu na jedničkách.u doktora jsme nebyly.
Syn to má také. Nyní mu je 5,5. Zjistili mu to asi ve 3 letech. Má to z ovoce - sní ho neuvěřitelné množství. Dr mu ty jedničky cca každé 3-4 měs přelepuje bílou hmotou (něco jako bílá plomba). Bez vrtání, jen očistí a přelípne a pak chvilku pusinka otevřená a cca 1/4 roku OK. Pak se to většinou odlepí, odpadne, tak jdem znovu. Jinak používáme 1x týdně Elmex gelee. A musí si po konzumaci ovoce vypláchnou vodou (čistit až cca 1/2 hodiny po jídle)
@verca156 my elmex dáváme tříletému, také malé množství, a pozoruji 100% zlepšení. Do té doby jsem viděla zhoršování skoro co týden, od doby co používáme elmex, tak se kazivost výrazně zastavila/minimalizovala
@semisovamys takže tam nedocházelo ani ke zhoršení? Kaz se zastavil? Nebo se šířil na další zoubky?
Jestli mohu doporučit z vlastní zkušenosti. Čistit, čistit a čistit. To jediné nás zachránilo. Od chvíle kdy poctivě čistíme i mezuzubním kartáčkem, jednosvazkovým a každý den podáme i GC toothmouse je to mnohem mnohem lepší. Dcerka měla dosti kazivé zuby. Dnes v téměř sedmi letech se jí kazí už mnohem méně a pokud, jde o velmi malý kaz a ne celé uhnité zuby jak tomu bylo kdysi. Opravdu je to jen o péči. Navíc po každém sladkém ji nutím se napít. Naprosto stejně postupuji u syna. Ten má výhodu druhého dítěte. A v téměř 5 letech neměl ještě ani jeden kaz. Elmex zatím vyzkoušený nemám, ale asi jej u dcerky už pomalu začnu používat. Jednou týdně, už ho nespolkne.
@franerka a čistili jste někdy i elmex gelee? Doktor nám ho doporučil,používáme zatím 3 týdny,ale nezdá se mi,že by to kaz zastavilo 🤔🤦dcera měla kazy na jakých zubech? A měla pryč i sklovinu?
@milli_2020 nene elmex jsme ještě neměli. Katy měla hlavně na 1 a 4, ty má i venku. Na 1 šlo spíše o narušenou sklovinu, takže fleky a ty 4 ji vždy začaly bolet, až to bylo skoro vyhnité a šli ven. No a u druhé už jsem se začala více zajímat o to, jak na to, aby se to nestávalo.
Syn má také takto poškozené mléčné zoubky- horní jedničky. Na doporučení zubařky 1x-2x týdne docistime po vyčištění zoubků normální pastou ještě malickym množstvím elmex gele.