Odkdy jste začali svým dětem čistit zoubky a kdy jít poprvé k zubaři?
Od prvního zoubku a náš zubař mi řekl, že stačí, když poprvé přijdu s malou ve dvou letech.
my jsme čistli od prvního prořezání zoubku,takovým tím gumovým náprstkem....pastu jsme začli používat po roce...já jsem čistila náprstkem a syn si pak ještě žvatlal kartáček 😉
K zubaři...pořád jsem žádala mojí zubařku aby na něj mrkla,tvrdila že je to zbytečné,že tak malým dětem (tehdy měl rok) se nemusí dělat prohlídky....žádala jsem jí o to do 2,5let malého...a stále nic...pak mě to přestalo bavit,našla jsem mu jiného zubaře a ten nás vzal hnedka...naštěstí má syn krásné zoubky bez jediného kazu a stále bílé jako perličky 😵 😵 takže z nás měl nový zubař radost,dostali jsme pochvalu a nakonec jsme se i já nechala k němu přeřadit 😉
Jinak čistíme zoubky 2x děnně doma a + ještě ve školce po obídku 😉 a používáme i dětskou ústní vodu 😉
my máme celá rodina jednu zubařku, takže Míša tam byl s námi v 8m ukázat zoubky, ale chodit bude až od roku. jinak teda máme takový ten první kartáček, kterým si rejdí Míša v puse denně sám a někde jsem četla, že malým dětem stačí otřít vlhkým hadříkem, gázou. tak počítám, že čistit tak, aby to více připomínalo čištění zubů budu asi od roka.
Já u prvních dětí to nějak neřešila-tehdy se na nějakého zubaře v raném věku nehrálo,ale u třetího dítěte jsme čistli hned od prvních zoubků a rozdíl byl opravdu obrovskej.Takže doporučuji začít co nejdřív.První zubní prohlídka byla v roce a i my chodíme celá rodina k jedné a té samé a je to super.Preventivní prohlídky dodržujeme 1x za půl roku. 😉
My začli cca před měsícem, čistí si zuby s náma, ale spíš jen aby si zvykla na kartáček (prostě ho okusuje, ale většinou má v puse správný konec). Nenechala se oblbnout čistým kartáčkem, tak jí na něj dáváme trošku dětského zubního gelu od Weledy.
A k zubaři půjdem asi v roce.
Od prvního zoubku (od cca 6,měsíce) a u zubaře jsme byli v půl roce a chodíme pravidelně po půl roce na preventivky celá rodina🙂
Čistím od prvních zoubků. Prvně jenom kartáčkem s vodou a po roce jsme přidali i špetku pasty. K zubařce se mnou chodí od narození, protože mají stejnou co já. První opravdová prohlídka kdy se paní zubařka v puse i "vrtala" náčiním byla ve 3 letech. Do té doby (shruba od roku) jenom otvírají pusinku aby se paní zubařka do ní koukla a pak dostanou nějakou odměnu 😉 Chodíme každého půl roku
Zoubky čistím od prvních zoubků - to jsem používala takový ten gumový na prstík, od roka normální kartáček a pastu, ale teď malému lezou trojky a kartáček mu tam zaboha nemůžu dostat, tak jsme se vrátili zase k tomu prstovému, jen mu tam dám trochu pasty. A to si čistí rád, jak si do toho může kousat.
U zubařky jsme byli poprvé v roce.
Zuby čistíme od prvního zoubku. Od roka jednou denně jen vodou a jednou denně zubní pastou (jen "zašpinit" štětinky). U zubaře byl poprvé v roce.
Jinak, když mu rostou další zuby, tak si sám šmrdlá kartáčkem v puse klidně 4x denně. Je mu to příjemné. Jen spotřeba kartáčků je celkem vysoká 😀
Od prvního zoubku jsme čistili a k zubaři jsme šli poprvé až po roce, protože první zub vylezl ve 12 měsísích.