Kdy se proříznou špičáky?

25. led 2025

Ahojky, synovi už dneska zbělali špičáky na dásni. Dlouuuho ho to trápilo a teď zřejmě čekáme na proříznutí. Dnes protiva a spánek i přes den nic moc , noc bude taky veselá….
Je mu 9 m a ještě nemá ani jedničky vrchní.
Jak dlouho to ještě potrvá, než vykoukne? 🙈

jana5382
25. led 2025

A jiné zuby už má? Synovi byli na světle vidět zuby v dásních dlouho. Vždy jsem s ním chodila k oknu a dělala s ním kraviny, aby otevíral pusu a krásně jsem to viděla. Když byl protivný, tak jsem pořád říkala, že už mu lezou a trvalo to třeba i déle jak 14 dnů 😀

autor
25. led 2025

@jana5382 ano už má spodní a špičku vrchní jedničky. Nás to začalo trapit před Vánoci, takže to přes měsíc už bude… a měl i horečky, včera mu ale pěkně prokoukli skrz dáseň. Jinak měl hodně boule a nateklé dásně.

jana5382
25. led 2025

Je to běh na dlouhou trať, co vím, existují různé gely na dásně pro zmírnění bolesti. Syn zvládal zuby vždy v pohodě, max někdy ta protivnost. V noci vždy taky spal. Jen jednou měl zvýšenou teplotu, ale to mu rostly 4 stoličky najednou.

nelly_strokova
25. led 2025

No zrovna špičáky nebývají mezi prvními zuby. Většinou jdou nejprve jedničky a dvojky dole i nahoře, pak začínají první stoličky a pak teprve špičáky. Ale samozřejmě každé dítě to má jinak a může to mít jinak… Každopádně dceři je skoro 11 měsíců má jedničky i dvojky nahoře i dole a teď leze první stolička nahoře.

autor
25. led 2025

Závidím těm, co jim děti růst zoubků moc nezaznamenají. My od 4 měsíce s opravdu malými přestávkami .. takže pro mě je to jako nonstop. Klidně 2 měsíce než vyleze zoubek. Přes den protiva, že musím nosit na rukou neustále a v noci co hodinu vzhůru. Přes den spánek skoro žadný… takže my se zoubkama máme bohužel bohaté zkušenosti. A mezitím je třeba na týden max 14 dnů klid , kdy spinká přes den krásně i 4h a spinká celou noc, tyhle chvíle bych opravdu oslavovala… je to šílené.

jana5382
25. led 2025

Ježíši tak to je masakr, to si vůbec neumím představit. To vás úplně lituju. A nezkoušela jste nějaký ty ulevující gely?

autor
25. led 2025

@jana5382 ano jediné co trošku pomůže je Calgel, ale to je v noci právě na tu hoďku 😀🙈 jinak občas když už není zbytí, dám čípek Nurofen a dávám taky homeo.

nelly_strokova
25. led 2025

Tak ono to třeba nemusí být vždy k zubům, ono se na ně vše lehce svádí. 😁 Může ho trápit cokoliv, potřebuje kontakt nebo má prostě špatné období… Každopádně dceři mažu calgel, když mi přijde, že ji zuby trápí, dávám viburcol a když měla teplotu, tak nurofen, ale tu měla jen jednou pár dnů, jinak ne. Většinou jí nejvíc zabere ten viburcol. Už několikrát jsem zažila, že plakala a plakala třeba hodinu, dala jsem viburcol a během deseti minut spala.

nelly_strokova
25. led 2025

Jinak četla jsem od odborníků, že růst zubů prý děti vůbec nebolí a žádné symptomy (kromě strkání všeho do pusy a kvůli tomu přílišné slintání) není k zubům a je to vždy něco jiného. Co je na tom pravdy nevím, ty děti nám to bohužel neřeknou. 😂

jana5382
25. led 2025

A syn spí sám nebo s vámi?

autor
26. led 2025

@nelly_strokova Viburcol dávám čípky, ale moc bez efektu… myslíte gel na zoubky nebo čípky ? Zoubky to jsou, vždy jak takto začne .. objeví se boule, pak špička.. 😀🙏🏻

nelly_strokova
26. led 2025

Dávám čípky, ale zkusila bych na vašem místě cokoliv. 😁 Každé dítě to holt prožívá jinak. 🤯