Ahojky, synovi už dneska zbělali špičáky na dásni. Dlouuuho ho to trápilo a teď zřejmě čekáme na proříznutí. Dnes protiva a spánek i přes den nic moc , noc bude taky veselá….
Je mu 9 m a ještě nemá ani jedničky vrchní.
Jak dlouho to ještě potrvá, než vykoukne?
@jana5382 ano už má spodní a špičku vrchní jedničky. Nás to začalo trapit před Vánoci, takže to přes měsíc už bude… a měl i horečky, včera mu ale pěkně prokoukli skrz dáseň. Jinak měl hodně boule a nateklé dásně.
Je to běh na dlouhou trať, co vím, existují různé gely na dásně pro zmírnění bolesti. Syn zvládal zuby vždy v pohodě, max někdy ta protivnost. V noci vždy taky spal. Jen jednou měl zvýšenou teplotu, ale to mu rostly 4 stoličky najednou.
No zrovna špičáky nebývají mezi prvními zuby. Většinou jdou nejprve jedničky a dvojky dole i nahoře, pak začínají první stoličky a pak teprve špičáky. Ale samozřejmě každé dítě to má jinak a může to mít jinak… Každopádně dceři je skoro 11 měsíců má jedničky i dvojky nahoře i dole a teď leze první stolička nahoře.
Závidím těm, co jim děti růst zoubků moc nezaznamenají. My od 4 měsíce s opravdu malými přestávkami .. takže pro mě je to jako nonstop. Klidně 2 měsíce než vyleze zoubek. Přes den protiva, že musím nosit na rukou neustále a v noci co hodinu vzhůru. Přes den spánek skoro žadný… takže my se zoubkama máme bohužel bohaté zkušenosti. A mezitím je třeba na týden max 14 dnů klid , kdy spinká přes den krásně i 4h a spinká celou noc, tyhle chvíle bych opravdu oslavovala… je to šílené.
Ježíši tak to je masakr, to si vůbec neumím představit. To vás úplně lituju. A nezkoušela jste nějaký ty ulevující gely?
@jana5382 ano jediné co trošku pomůže je Calgel, ale to je v noci právě na tu hoďku jinak občas když už není zbytí, dám čípek Nurofen a dávám taky homeo.
Tak ono to třeba nemusí být vždy k zubům, ono se na ně vše lehce svádí. Může ho trápit cokoliv, potřebuje kontakt nebo má prostě špatné období… Každopádně dceři mažu calgel, když mi přijde, že ji zuby trápí, dávám viburcol a když měla teplotu, tak nurofen, ale tu měla jen jednou pár dnů, jinak ne. Většinou jí nejvíc zabere ten viburcol. Už několikrát jsem zažila, že plakala a plakala třeba hodinu, dala jsem viburcol a během deseti minut spala.
Jinak četla jsem od odborníků, že růst zubů prý děti vůbec nebolí a žádné symptomy (kromě strkání všeho do pusy a kvůli tomu přílišné slintání) není k zubům a je to vždy něco jiného. Co je na tom pravdy nevím, ty děti nám to bohužel neřeknou.
A syn spí sám nebo s vámi?
@nelly_strokova Viburcol dávám čípky, ale moc bez efektu… myslíte gel na zoubky nebo čípky ? Zoubky to jsou, vždy jak takto začne .. objeví se boule, pak špička..
Dávám čípky, ale zkusila bych na vašem místě cokoliv. Každé dítě to holt prožívá jinak. 🤯
A jiné zuby už má? Synovi byli na světle vidět zuby v dásních dlouho. Vždy jsem s ním chodila k oknu a dělala s ním kraviny, aby otevíral pusu a krásně jsem to viděla. Když byl protivný, tak jsem pořád říkala, že už mu lezou a trvalo to třeba i déle jak 14 dnů