Jsou to zoubky? 3měsíční syn se často budí, je nevrlý

andrrriiik
16. led 2015

Ahoj holky,mám 3měsíčního syna,v noci krásně spí(7-8 hodin v kuse),ale někdy se často budí,je nevrlý,ale hlady to není.Někdy začne ze spaní křičet a musím ho pak utišit.Můžou to být zoubky?Dásně nemá oteklé,ale kouše si ruce a při krmení je někdy neklidný,a odtahuje se,i když hlad má.

mandala
16. led 2015

Řekla bych že to nejsou zoubky, všechny děti nespí od večera do rána, můžou ho třeba trápit prdíky. 😉

andrrriiik
autor
16. led 2015

Právě,že prdíky to nejsou.To se vždycky strašně kroutí,ale při tomhle ne.Jen plácá hlavou ze strany na stranu.A podle čeho soudíš,že to nejsou zoubky?Myslela jsem,že toto jsou příznaky.U dcery jsem to nezažila,tak nevím.

prcccek
16. led 2015

Zoubky to být můžou, může se to už vnitřně připravovat, mi to tenkrát říkala zubařka. Ukázat se můžou později, ale nějak uvnitř, jestli rozumíš 😀 a nebo to taky můžou být sny 😉

eldrag
16. led 2015

Syn má takové výkřiky a děsy , někdy je to zlý sen, ale většinou jsou to zuby. Zkuste nachladit dudlik v lednici, nebo calgel...

kimby
16. led 2015

mam 4mesicniho syna a nez zoubky to u vas prisuzuji rustovemu spurtu ve 3.mesici (to odtrhavani a zase "pricucnuti"),v noci se mi budi nyni casteji, asi sny a klasicky vyvoj, kdy se deti budi casteji,kdyz se neco noveho nauci (v noci vse vstrebavaji).
Take objevil rucicky,zuzla si je a slinta jak o zivot,ale to delala i dcera a prvni zub vylezl po 6.mesici,ale bylo to jine,zuby lezou hlavne v noci,ten plac byl jiny,bolestivy...my si vubec uzili u kazdeho zubu,tak jsem zvedava,co syn,ale maji jeste cas

andrrriiik
autor
16. led 2015

@prcccektaky mě napadlo,že by to byly sny,ale podle toho,jak si kouše ruce,a taky slintá,jsem myslela,že by to mohly být ty zoubky.Vím,jak to myslíš,dcera taky trpěla na zuby už ve 4 měsících,a první se jí prořezal až v 10.Jenže ona neměla takové příznaky.Byla jen neklidná.
@eldrag S tím dudlíkem to je dobrý nápad 🙂

andrrriiik
autor
16. led 2015

@kimby Jj růstový spurt jsme teď taky měli.Přes den toho vypil víc než obvykle,a taky v noci se častěji budil na jídlo.Ale teď když se budí,tak to právě nemá hlad.Dám mu dudlík a spí dál.Ale dudlíkem to taky není,to by mi nedokázal spát 8 hodin v kuse si myslím.

kimby
17. led 2015

@andrrriiik aha, tak to máte pravdu. Můj syn tedy dudlík odmítá, takže asi i proto se mi budí častěji, nebo spíše nevydrží spát 8hod v kuse (nemá se čím "ošidit"), ale nakojí se a spí dál.
U dcery, když rostly zuby, tak to byly fakt řevy, bolestivé a nedalo se to moc utišit :-/
No uvidíte, snad to jsou jen sny, co ho budí z klidného spánku nebo opravdu chystání se zubů, protože je pravdou, že se to chystá opravdu o mnoho dříve (tedy u dcery tomu tak bylo), měsíc řevů, časté buzení, neklid....a až po měsíci a kus náznak prvního zoubku

andrrriiik
autor
17. led 2015

@kimby Tak to já neznám,ty řevy při prořezávání,ale spíš jen z ničeho nic začne hodně plakat.No uvidíme,kdy se prořeže první zoubek,já sama ještě nemám osmičky,a jak se tlačí,tak to bolí docela dost,a pak zničeho nic to přejde.A takhle to trvá už asi od mých 18 let,čili skoro 14 let.

kimby
17. led 2015

@andrrriiik je vidět, že každý člověk, od dítěte po dospělého, prožívá zuby jinak. U nás řevy, mrzutost, slintání a kojení prakticky nonstop, k tomu ještě teploty.
A tedy 14let prořezávání osmiček, to je šílenost! Mně osobně pro změnu jely jedna po druhé a mám všechny 4 (tedy měla jsem), ale nevešlo se mi to do pusy a začalo mi to tlačit na horní zuby a maličko pokřivily horní jedničky, tak šly 2 ven

andrrriiik
autor
18. led 2015

@kimby To teda jo,každý člověk je jedinečný.Ale teploty u dětí při prořezávání naštěstí neznám.To musí být snad ještě horší.Malého to aspoň na nějakou dobu přejde.Ale třeba se to změní.
No já doufám,že se mi ani neprořežou,ať mi je nemusejí trhat.