Prosím o radu jsou nám 4 měsíce. Syn má na spodní dásni pravá strana bílej hrbolek na dásni uvnitř může se začít klubat zoubek má to tvrdé ten bílej hrbolek.
Tak u tohohle je pravděpodobné, že to bude zoubek. Dávejte si pozor na teplotu jak psala iveta93 😉
Já objevila koncem ledna bílou tečku a zoubek se prořezal až teď 🙂 Teď mi vadí, když při krmení zavře pusinku a všechno projíždí přes ten zoubek. Jaká koliv lžička.
Dobrý den mamči,
můžete mi prosím poradit, malý bude 27.6. 4 měsíce a myslím, že už nám razí zoubky viz foto. Můžete mi to prosím potvrdit? A jaké zkušenosti se "snášenlivostí" takhle malých miminek? My začaly mít obrovské problémy se spánkem a hlavně s usínáním. Usíná hrozně dlouho a pláče u toho a pak když usne je jako na vodě. Je celkově unavená a podrážděná. Do teď jsme žádný problém s usínáním ani se spánkem neměly. Jinak samozřejmě hrozně slintá a ručičky furt v pusince.
Předem děkuji za vaše zkušenosti.
@petrazehrova Dobrý den, koukám, že Vám nikdo neodpověděl, můžu se zeptat, jak to dopadlo? Dnes jsme to objevili na spodní dásni. Děkuji 🙂
@giovik nám se první obejvili asi ve 4m (zároveň s očkování) a iště náhodu ani sjem si ničeho nevšimla a nenapadlo mě, že to bdue tak dobře. jiank jsem pak se zubama vždy bojovali. Když lezli špičáky a stoliky (vžd více zubů najendou) tak mě nateklé až fialovočerné dásně 3 měsíce než se prořízli.
Jinak dáseň je většinou větší a zarudlá. Může být tpelota, neklid spánku, pláč, málo jí, podrážděnost.
Nám rosotu poslední stoličky (jedna je pro řízla ) tři jsou ještě na cestě (naráz) .
Dnes jsem spala asi 2h - pořád se budil , plakal. Nakonec jsem dali 1/2 dávnu nurofenu . Hodně pomáhají kousátka, ale teD´měl v ruce ed a dával si ho k pusince a chladil se
@giovik ne 🙂 zoubky vylezly o měsíc později, ale spodní a až měsíc poté horní. No do teď se zubama bojujeme😩
Dobrý den, můj syn má 10 měsíců a má už 8 zubů. Vždy když začaly zoubky lézt dala jsem malému půlku čipku. Byl pak klidnější, neplakal a i celkem spal. V lékárně se prodává i chladící mast ale ta není nic moc. Nám víc pomohly kousátka, které jsme chladily v lednici.
@petrazehrova A na tu bílou bouličku jste se pediatra ptala? 🙂
Zoubek to byt muze, ale taky se muze prorezat za par dni nebo az za par tydnu. U zoubku se muze objevit teplota nebo horecka tak je potreba to sledovat. Pri teplote davat nuforen nebo jiny sirup a pri horecce - nad 38 stupnu - cipek. Vim ze nekdy radi vyzkouset kovovou lzickou jestli hrbolek cinka je to zoubek. Ja tohle ale nikdy nezkousela.