Ahoj holky,jak vysokou teplotu může mít dítě když mu rostou zoubky?
Malej má dnes teplotu už skoro od rána a teď na večer se mu vyšplhala na 39 C°.
Jinak nekašle,rýmu nemá...určitě to budou zuby-je pořád celý uslintaný 🙂
Díky za odpovědi Zuzana 🙂
Klidně může mít i 40°C, a to i několik dní. Syn míval k zubům horečky i průjem, malá má "jen" horečky. Právě se taky potýkáme se stoličkama ☹ Ať je malému brzy líp 😉
@zuza01 tak to jsem hned klidnější....on si Matěj i hraje,směje se je celkem v poho až na to,že je třeba chvilinku mrzutej...to prostě budou zuby.Doufám tedy,že zítra už bude po teplotě.....
@lck79 no nám je deset měsíců a až teď nám začaly růst...děkuji 🙂
@polakova43 To je asi jedno, kdy začnou zuby růst. Třeba syn měl v roce 2 zuby a dcera jich má 12. Ale průběh je dost podobný - dítě nevrlé, plačící a visící mi na krku, horečka, příp. průjem. Docela používáme Calgel, hlavně na noc to zklidní dásně 🙂
holky,tak zoubky to nakonec nebyly i když to tak vypadalo....je to šestá nemoc.Jinak děkuji za vaše příspěvky 🙂 Hezkého Silvestra 🙂
Četla jsem tuhle diskuzi odshora a hned jako první mě napadla šestá nemoc 😉 Ono je blbé, že se to pozná až ten 4. den, do té doby se to může zaměnit s růstem zoubků (navíc, když mají šestou nemoc děti ve stejném věku, v jakém jim jdou zuby, že... 🙄 ) Tak hlavně, že jste to zvládli!
Já dlouho připisovala vysoké teploty právě k zubům, ale nakonec jsme měli syndrom periodických teplot ☹ .
zažili jsme teploty k zubům i 40 C (a průjem).... u doktora i zubaře tvrdili, že to není možné, ale bylo... 😉 😉 (holt každé dítě to má jinak, my se zuby měli i výjezd na pohotovost, hematom a muselo se řezat do dásně)...
jakmile zub prorazil tak byl klid 🙂
ale šestá nemoc se pozná opravdu až 4. den... hlavně že to máte za sebou 🙂
dobrý den máme 12 měsiční holčičku nedavno se jí proříznul první zoubek akorád v noci se budí každé dvě hodiny na jídlo a je mrzutá a pláče jestli jí roste další zoubek muže i více jíst když ji rostou zoubky díky za odpověd jitka
Maminky my mame uz třetí den pres 39 az 39,5😞 vcera jsem jela na pohotovost,tak nam nasadili dietu-no ale ja si myslim,ze to jsou zuby 😏podobny průběh byl i u prvních zubu...navic mame 10mesicu a dlouho na nas žádný nevykoukl😏😏😏
Me lekarka rekla ze od zubu byva teplota do 38,5 ale buhvi.. Me rekla ze ma sestou nemoc a hotovo 😀 ani se neosypala po dvou dnevh bylo po horecce .. Tezko rict tak jak ma kazde dite jiny prubeh nemoci tak si myslim ze to bude i se zoubkama jedno horecku nema a druhe ano
Dcera 2 roky a kousek,uz 2 dny vysoke teploty a dneska 39,6.Zadna vyrazka,otekle dásně rostou ji pětky,ale může mit u toho natekle dasne u i jedniček?Je mrzutá, protivna, nechce jist,da si jen jogurt studený.Kazdy mi říká ze nemuze mit tak vysoké že teploty u zubů ze k tomu je i něco jiného,ale asi ne, pred 3 tydny jsme resily to samé u první pětky
Prcek měl běžně 40 a k tomu silné průjmy, přes den jsem si teplotu průběžně hlídala a k večeru a na noc dala raději prášek, aby se mohl v klidu vyspat, jinak byl neklidný. Měl to s každým zubem a teď mu roste stolička, takže zase skáče teplota. Bohužel trpí na atopický ekzém a s každým stresem reaguje..
Malá mívala i přes 39, všichni tvrdili, že to k zubům být nemůže, ale bylo. Zuby rostly po jednom a pokaždé to bylo tak. Naštěstí max. 2 dny a přešlo to.