Jak se poznají první zoubky a kdy začínají růst?

nugetka20
13. únor 2017

Chtěla jsem se zeptat, jak se poznají první zoubky a kdy začínají růst?

Synovi bude tento týden 8měsíců, zub žádný. Od minulého týdne slintá jak pes, úplný provazce. Koupila jsem jantárky a heuréka - po 8 měsících spal po 4 hodinách v kuse (poslední 3 měsíce jedeme po 2 hodinách na noční kojení). Tak jsem se radovala, jak mi začal hezky spát a šup ho, v sobotu večer mu vylítla teplota na 38, rýma (průsvitný hlen). Do půlnoci spal, pak po hodině křik. Přes den včera opět teplota kolem 37,7, rýma, sliny, unavenej, oči jak skleněnky, přes den mizerně spal. Sundala jsem korálky v domění, jestli třeba nemá alergii, nasadila Nasivin, odsávačku, Prospan na kašel (jak tu rýmu polyká, tak se dáví). Noc opět po 2hodinách s pauzama na odsátí nosu. Dnes po 50% lepší, bez teplot, všude šmejdí, za sebou nechává loužičky (sliny a rýma), prská, ale je veselej, pěkně spí ..... a kouše všechno, na co přijde.

Kamarádka mi říká, že rýma může být od zubů. Je to tak? Co ještě? Kluk je hysterka. Na dásních furt nic.

veronikahappy
13. únor 2017

podle toho co píšete bych myslela že to budou opravdu zoubky ...zatím vlastní zkušenost nemám

soyevita
13. únor 2017

@nugetka20 No kluci to asi hůř snáší,když se dají zuby do pohybu😉
Všechny moje dcery měly zuby do 6 měsíců.Bez slintání,bez teplot a průjmů.
Jen poslední dcera měsíc před slintala a zuby má od 4,5měsíce.
Korálky údajně pomáhají,ale aby 100% fungovaly,tak jsou k tomu rituály,musíš je prý umýt vodou ze studánky atd.....už si vše nepamatuji
A rýma může být od zoubků,např i průjem,nechutenství,nespavost

nugetka20
autor
13. únor 2017

@soyevita děkuju. Tak průjmy nás zatím nějak obešly, resp. u kojenýho dítěte se to prý moc nepozná, jestli je to normálně, nebo už průjem 🙂
Tak jen doufám, že mu vylezou aspoň 4 najednou - tohle je o život, fakt :/

nugetka20
autor
14. únor 2017

@soyevita Tak od rána máme 3. špinavou plínku, takovým řídkým čímsi. Odmítá prso (jakoby se dáví), křičí, je úplně hotovej..... korálky, nekorálky, je to šílený :( Celou noc jsme byli vzhůru.

sajul
14. únor 2017

Odmitani prsa muzou byt klidne zoubky. I prujem s rymou muze byt od zubu. Ale zase prujem jako takovy muze byt i strevni chripka.. Co dasne, jak vypadaji?

nugetka20
autor
14. únor 2017

@sajul nenechá si tam pomalu sáhnout (jak už 3. den odsáváme rýmu, tak je hysterickej),a le vypadá to, že má vršek nateklej. v posince honí hračky po vrchní dásni zprava doleva a zpět, jako pilník.
Mě jde teď hlavně o to, jak do něj dostat nějaký tekutiny.... nebo jak dlouho to může trvat? Jak poznám, že ej dehydratovanej? :(

sajul
14. únor 2017

Tak to muzou byt zoubky, jestli ma natekle dasne. Malej je prave nikdy natekly nemel, vzdycky se mu v nich udelal takovej malej rez, ten se postupne zvetsoval az vylezl zoubek. Ale noci vypadali stejne jako u vas, taky vzhuru, s brekem a vetsinou uz po hodine. Trva to nez se ten zoubek proreze ven, jakmile je videt, tak uz by to melo byt lepsi. Jenze zuby rostou postupne, boli pry i to sestupovani z kosti, to ze si smrdla dasne kousatkem nebo u nas hodne i rucickou neznamena ze vyleze zub, jeste se to muze zastavit a zacit rust zase az za mesic.
To ze by byl dehydratovanej poznas, podle pocuranych plen, propadle fontanely, suchych sliznic, vic by spal atd. Ale toho bych se nebala. Co neco studenyho na kousani, treba okurka, syrova mrkev. Nebo i studenou vodu po lzickach. Prso nabizej a uvidis, nejlip deti pijou v polospanku