Dobry den maminky
Mame 18 mesicni holcicku rostou ji zuby ma 4 nahore 4 dole ve predu 5 stolicek 1 spicak a ted se ji klubou Dalsi dva spicaky horecku ma jenom zvysenou teplotu 37.3C ale od vcerejska skoro moc nesnedla vcera mela jenom tvarohacek pak snedla dve zicky obeda a pak dve zicky presnidavky akorat vecer snedla kasi dneska mela tvarohacek a k obedu zase jenom dve zicky ma prujem a je hystericka poradite mi jak na ten prujem aby Mala nemela opruzeniny
Nás zachránil obyc pudr Aviril. Stojí par korun, voní a je prostě skvelej. Naše taky měla průjmy, zadeček rudej i pres používání mokrých žíněk a bepanthenu. A po Aviril pudru byl klid 🙂
taky si myslim ze prujem je k zubum a prejde sam. i presto nabizej hodne tekutin, co bude ochotna pit/jist. jako prevence cokoliv mastneho, kdyz uz byl zadek docervena tak namazat sudocremem, to se osvedcilo u nas.
Nam se na opruzeniny osvedcil bud Pytiol nebo Imazol krempasta. Jine kremy nezabiraly vubec a fungovaly akorat jako prevence. Dcera taky trpela na prujmy pri rustu zubu, moc se s tim neda delat, ale snazila jsem se vyhybat kyselemu ovoci (presnidavky bych ted asi uplne vynechala), varila jsem ji ryzi, mrkev, ryzove a kukuricne kase, nabizela banany, piskoty, z peciva rohliky. A zdalo se mi to lepsi.
Za nas umývat vodou, můžeš s vhodným mydlem, dobre umyt, a taky dobře vysusit. Zadne ubrousky, z kterých na nuzu ta chemie zůstane. Pokud mate doma teplo nechat chvílemi vetrat. Vwtrani pomáhá hodne.
Pokud mazat, tak tou kojeneckou měsíčkovou masti od weledy, je sice dražší, ale za nas nejlepší, a staci male množství a jen párkrát. U ost.kremu zůstávám hlavně v zahybech film, zapotile se to, zaparilo a bylo to ještě horsi než bez toho.
Nebo kdyz je to malo, lze pouzit jakokoli olejíček, mandlovy, kokosový, olivový... Mastneho je akorát, a nikde to nezůstáva, vstreba se to.
Nebo toho olejicnu kápnout do koupani trošku, primasti se všude, nejen zadeček, tak akorát.
Nebo sedací koupel s repikem, repik je na kůži mag.
takže v podstatě to chce pravidelně natírat, větrat a občas udělat heřmánkovou koupel pro zadeček
Myslím, že není jiné řešení, než řešit jen ty opruzeniny. Ten průjem odezní sám, když je k zoubkům. Hodně jsem prcka omývala vodou a mazala krémem na opruzeniny. Používali jsme Měsíčkový kojenecký od Weledy.