Jak dlouho bolí růst zubů u miminka?

verisek001
12. čer 2024

Ahoj, mám syna, který má 9,5 měsíce. Aktuálně má dole dvě jedničky a nahoře má 4 zuby (jedničky a dvojky). Dolní zuby jsou zcela venku. Horní zuby jsou všechny už vidět, jsou prořezaný, ale zatím nedorostly do plné délky. Žila jsem v dojmu, že bolí primárně prořezávání zubů, ale dorůstání do plné délky už nebolí. Syn je ale hodně plačtivý, stále si tam sahá a chce furt do všeho kousat, sliní méně, ale sliní. Je tedy možný, že přestože jsou zuby prořezaný, tak bolí ten samotný růst? pochybuju, že mu roste další zub :/

sigyn
12. čer 2024

U prvního nám rostly vždycky čtyři zuby najednou. Takže skončil jeden, začal další...u druhého se jeden zub prořezával i 2 měsíce. Záleží, jak moc dítě kouše, protože to urychluje prořezávání a ulevuje od bolesti (první kousalo pořád; druhé nechtělo vůbec). Calgel byl u nás pak běžnou výbavou, bez něho bychom se snad nikdy nevyspali.

hvezdicka09
12. čer 2024

@verisek001 dcerce taky ted vyrostly zuby přesně jako vám, dole už úplně, nahoře ty 4 prorezane ale zatim krátké, byl cca tyden klid a ted umrcena, spánek totálně rozhozeny, pořad si kouše jakoby baboku, tak tipuju ze už cítí čtyřky. Pomáhá nám camillia, tu dam i 6x za den.

adelisss
12. čer 2024

Dcera snášela prořezávání zubů většinou statečně. Měla teda vždycky něco ke kousání - třeba gelové kousátka z ledničky. Nejhorší byly stoličky (správně asi třenové zuby :D). Ty lezly ven i několik týdnů. V nejhorším jsem dala na noc Nurofen, ať se všichni aspoň trochu vyspíme.