Ahoj maminky, prosím vás o radu. Nemáte někdo zkušenost s retní uzdičkou? Mám 18 měsíční holčičku a ta má tu horní uzdičku až mezi jedničky. Nedají se jí pořádně čistit zoubky, dost ji při tom krvácí dásně a když vidí kartáček tak už křičí ne ne. U zubařky jsme byli ,ale ta řekla, že u takhle malým dětí to nedělá. Až tak ve 3 letech a to jen kdyby ji to vadilo při mluvení. Tak přeci nebudu čekat, jestli bude mít vadu řeči atd. A zoubky jí přeci čistit musím. Nemáte s tím některá zkušenost?
moc děkuji za odpověď, já bych to taky radši nechala až na později než ji trápit teď. Zítra jdeme k mudře na kontrolu po chřipce tak se stavíme asi u jiné zubařky ať poví svůj názor. Volala jsem do jedné soukromé kliniky a tam mi sestřička řekla že u větších dětí se to dá dělat laserem ale u 18 holčiny to nepůjde že to nevydrží a tak se to dělá bez jakéhokoliv umrtvení a že to střihnou, že je to mžik. Tak to jsem se hned lekla a do toho tedy nejdu. Tak ještě uvidíme co dále. Tak díky
Ahojky maminky,
I nás trápí uzdička. Syn má srostlé ale obě. Jak retní, jak pod jazykem. Dnes jsem volala do Modřan a bylo mi řečeno, že to synovi udělají, ale až bude mít 10 kilo aby mohl dostat narkozu . Bude mu 10 měsíců. Dnes jsem byla u doktorky na ORL a ta říkala, že oni v nemocnici nám to stříhat nebudou, že musíme jinam.Tak proto ty Modřany. Tak uvidíme v roce. Držím palce, aby i Vám vše dobře dopadlo.
Monika
Dobrý den... Chci se zeptat jak to dopadlo... Máme jet v pondělí na zákrok...
Ahoj, dcera ma take tu retni uzicku srotlou, nezvedala moc rty ani kdyz se usmivala, a kazy na hornich zoubkach jsem si vsimla pozde, v 16 mesicich, takove zlutohnede flicky ☹ . Pry se ji ty zoubky nezvlhcovali slinami a kaz tam mel dobre podminky...Zoubky museli jit pryc 😖 .
Kdyz to jde, radsi tu uzdicku reste co nejdriv. Nam ale take rekli, ze to delaji az v 10 letech...
Já nevím, nám první zubařka taky řekla, že starší budou stříhat a pak jsme přešli k novému (mladému) a ten řekl že je to v pohodě, že s toho vyrůstá.... ale asi je to případ od případu
Ahoj, já sama jsem měla uzdičku narostlou mezi přední zuby, takže jsem měla poměrně velkou mezeru mezi nimi. Každopádně s tím nikdo nic nechtěl dělat a řezali mi jí někdy ve třetí třídě (pamatuju si, že už jsem měla druhé zuby). Takhle z hlavy si to nepamatuju. Dobré ale na tom bylo to, že jakmile mi uzdičku dali pryč, tak se mi i začali srovnávat přední zuby a mezera zmizela 🙂
Ahoj , jsem z oboru a znám to takto : ''horní uzdička'' se dětem většinou nestříhá před prořezáním stálých horních řezáku (většinou se spoléhá na to, že si ji ''pádem '' přetnou ) podjazyková uzdička se sřihá dětěm již v šestinedělí- měl by rozpoznat pediatr. Zažila jsem to min. 50 x a miminka s tím opravdu nemají problém.
ahojky,
my máme tu retní uzdičku rodovou. Mě to stříhali jako miminku, ale v pubertě mi to kvůli rovnátkům museli předělávat,protože v tak ranném věku se to dělat nemá.
Syn to má taky a zubařka říkala, že se s tím bude něco dělat, až bude mít druhé zoubky. Ale dásničky nám nekrvácí, tak nevím. Možná zkusit jinou zubařku, asi by se s tím mělo něco dělat už teď, když jí to dělá takovou neplechu.