Ahoj všem, synovi (7 let) v lednu a březnu vypadly zuby horní dvojky. Od té doby nic, nerostou. Má tam díry, ani náznak, že by se něco chystalo vyrůst.. 😢Jak dlouho obvykle trvá, než vyrostou? V červnu mě paní zubařka uklidňovala, teď začínám mít strach, zda je vůbec má...
Díky za názory.
@mrs.duck díky za reakci 🙂 jsem o kapku klidnější,že to fakt může trvat tak dlouho.
Já právě googlila a hodně píšou, že chybějící zuby mají v rodině. U nás tohle nikdo nemá, všichni mají/měli všechny zuby. Nechci,aby tam měl díry 😢 takže zase jestli začít řešit rovnátka a to už abych ho někam objednala...achjo.
@pivonka2 Brácha ani babička díry nemají, ony se ty zuby tak rovnomerně po patře rozprostřely, že chybějící zuby fakt poznat nejsou 😉 a jako bonus mají oba krásně rovné zuby. Babička říká, že je to tím, že jich mají málo a nemusí se tam tísnit mezi ostatníma.
Já to řešila stejně jako ty ☺️ Taky jsem se ptala na rovnátka a náš zubař říkal, že je to zatím zbytečné. Rovnátka doporučil až kolem 13.roku, jakmile bude mít všechyn druhé zuby venku, ale rozhodně nejprve rentgen. Ale říkal, ať neplaším, že ještě můžou vyrůst. A fakt že jo. Daly si na čas, ale jsou tam.
klukovi uz 3/4 roku neroste horni jednicka…
10 měsíců jsme na dvojku čekali
Dokončuji svůj úvodní příspěvek aneb jak to dopadlo. Tak fata morgana to nebyla, fakt začaly růst, vykoukly v lednu a než se vyklubaly, byl březen. Takže fakt rok🤔😀No hlavně že vyrostly. Díky za podporu.
@pivonka2 Řešili jsme totéž. Synovi začaly růst po více než deseti měsících od vypadnutí prvních.
Ale my máme v rodině, že některé zuby vůbec nevyrostly. Bráchovi chybí trojky nahoře a babičce dvojky. U bráchy to poznat nejde, ale u babicky to vypadá vtipne, když má špičáky hned vepředu, taková upírka 🤭 Kde prý ale jen o estetickou záležitost, podle rentgenu tyhle zuby nemaji, takze nemelo co vyrust.