Co vám pomohlo na zoubky?

12. srp 2024

Ahoj , malému budou za krátko 4 měsíce a už nám rostou zoubky. Prstíkama si mačká agresivně dásně, strašně slintá, strká do pusinky kde co a když si lehne tak se nemůže uvelebit. Prohýbá se na bok a zaklání hlavičku. Má zvýšenou teplotu a nejdřív spinkání přes den ok a v noci hrůza. Ale nyní se budí s pláčem i přes den na dudlík a pak spinká dál. Má nateklé trošku tváře.
Calgel pomůže jen na chvíli. Viburcol čípky asi nepomáhají vůbec.
Dávali nebo dáváte na noc třeba nurofen/panadalol? Ještě jsem nezkoušela, je to až krajní možnost.
A nějaké jiné možnosti? Koukala jsem ještě po Camilii nebo Jakoubek olejík, nevím už co by mu mohlo pomoct?
Děkuji případně za vaše zkušenosti

hennrietta
12. srp 2024

Dceru zuby až tak netrápily, ale kamarádka dávala na mrazák kousátka. To její malý hodně pomáhalo a když už to bylo vážně moc, tak na noc dala i čípky proti bolesti.

chybadel
12. srp 2024

Camilia ampulky nám pomáhají ☺️ první zoubky se ji objevili ve 4. Měsíci ty první jsme ani nepostrehli.. ☺️👍

linusha
12. srp 2024

Nám nejvíc fungují zmrazené kousatka a Jakoubek

autor
12. srp 2024

Tak super děkuji, Jakoubka i Camilii mám objednané, tak snad brzy dorazí 🙂

autor
13. srp 2024

A pomohlo vám něco na noc? Už přes 14 dní se tomu nedá říkat ani spánek. Co hodinu řve a dožaduje se dudlíku, když už ani dudlik nepomůže, nabízím vodu/čaj a potom UM.. ale pak opět dokola to samé. Takže jsem už úplně na konci sil. Dávám na noc čipek Viburcol a beze změny :( hlavně je hrozně horký, má teplotu a spinká jen v plíně, protože by se přehřál..

chybadel
13. srp 2024

Noci jsme měli naštěstí v klidu i když ji rostly 4 najednou přes den teda byla uřvana, ale to mi nevadilo přes den ani teploty neměla tak asi jen vydržet asi kdyby ji to hodně bolelo a bylo to už opakovaně každou noc dala bych brufen ale tot pouze můj názor hodně lidi bude mít asi jiný názor ☺️

autor
13. srp 2024

@chybadel Tak my to máme naopak, přes den je to zatím dobré, vydrží spinkat i 4 hodiny tím jak v noci nespí a bolí ho to. Ale noc je katastrofa, nemůžu říct ani, že jdu spát, protože to se spánkem nemá co dělat 🙂)