Ahoj , malému budou za krátko 4 měsíce a už nám rostou zoubky. Prstíkama si mačká agresivně dásně, strašně slintá, strká do pusinky kde co a když si lehne tak se nemůže uvelebit. Prohýbá se na bok a zaklání hlavičku. Má zvýšenou teplotu a nejdřív spinkání přes den ok a v noci hrůza. Ale nyní se budí s pláčem i přes den na dudlík a pak spinká dál. Má nateklé trošku tváře.
Calgel pomůže jen na chvíli. Viburcol čípky asi nepomáhají vůbec.
Dávali nebo dáváte na noc třeba nurofen/panadalol? Ještě jsem nezkoušela, je to až krajní možnost.
A nějaké jiné možnosti? Koukala jsem ještě po Camilii nebo Jakoubek olejík, nevím už co by mu mohlo pomoct?
Děkuji případně za vaše zkušenosti
Camilia ampulky nám pomáhají ☺️ první zoubky se ji objevili ve 4. Měsíci ty první jsme ani nepostrehli.. ☺️👍
Nám nejvíc fungují zmrazené kousatka a Jakoubek
Tak super děkuji, Jakoubka i Camilii mám objednané, tak snad brzy dorazí 🙂
A pomohlo vám něco na noc? Už přes 14 dní se tomu nedá říkat ani spánek. Co hodinu řve a dožaduje se dudlíku, když už ani dudlik nepomůže, nabízím vodu/čaj a potom UM.. ale pak opět dokola to samé. Takže jsem už úplně na konci sil. Dávám na noc čipek Viburcol a beze změny :( hlavně je hrozně horký, má teplotu a spinká jen v plíně, protože by se přehřál..
Noci jsme měli naštěstí v klidu i když ji rostly 4 najednou přes den teda byla uřvana, ale to mi nevadilo přes den ani teploty neměla tak asi jen vydržet asi kdyby ji to hodně bolelo a bylo to už opakovaně každou noc dala bych brufen ale tot pouze můj názor hodně lidi bude mít asi jiný názor ☺️
@chybadel Tak my to máme naopak, přes den je to zatím dobré, vydrží spinkat i 4 hodiny tím jak v noci nespí a bolí ho to. Ale noc je katastrofa, nemůžu říct ani, že jdu spát, protože to se spánkem nemá co dělat 🙂)
Dceru zuby až tak netrápily, ale kamarádka dávala na mrazák kousátka. To její malý hodně pomáhalo a když už to bylo vážně moc, tak na noc dala i čípky proti bolesti.