Ahojky,
synovi rostou vrchní zuby. Tipuji jedničky, ale spíš špičáky, protože to má extra nateklé a rudé a když mu tam sáhnu tak řve.
Camilia , Viburcol, chladivé kousátka, zmražené ovoce v dudlíku… nic nezabírá.
Tohle u spodních zoubků neznám. Nedá se odložit a to doslova. Chovám=klid, položím=nesnesitelný řev.
Mám mu dát na noc Panadol?
A mažu calgel
Na Calgel jsem zapomněla, taky používáme a ješte olej od Saloos na zoubky
Nám nejvíc zabíral Dologel plus případně na noc paralenový čípek. Když to fakt bolí, tak homeopatika jsou k ničemu.
Dávala jsem nurofen 🙂
Přišlo mi že zabírá víc než panadol
Spíš Nurofen než Panadol.
A Nurofen čípky nebo sirup je lepší? Mám sirupy i čípky Panadol Nurofen
Na noc jsem dávala Nurofen.
Davala jsem nurofen, je uplne jedno, jestli cipky nebo sirup, co se ti bude lip davkovat. Vim jak jsou na spani neprijemne tteba vytrzene osmicky, pres den to slo, ale vleze hruza. Uplne zbytecne trapeni jak pro nej tak pro tebe, hlavne kdyz nic jineho nepomaha
Taky nam nic nezabírá. Homeopatika žádna, calgel atp , kousátka. Když je nejhůř, tak dostane paralen v čípku a po chvilce je klid. Nurofen jsme prestali davat, protoze 1) trvalo skoro 2 hodiny než srazil horečku. 2) na bolest zubu jí vubec nepomahal.
Takže davame kdyztak paralen čipek a po chvilce je dobře.
Tak jsem dala před spaním Nurofen čípek, budil se co půl hodiny tak ze zoufalosti jsem mu pak dala ještě po 4h Panadol sirup a opět žádná změna. Nespali jsme v noci ani hodinu vkuse. Šílený. 🙈
Tak jen mrkni, jestli mas dobre davnovani, to na krabicce je spodni hranice. Co dat spat do kocarku, az ma hlavu vys, nebo houpadlo
Nic z toho, co píšeš, nemá žádnou účinnou látku. Vůbec se neboj dát Nurofen, ten opravdu zabere, není návykový, nedá se jím předávkovat, dítěti se uleví.
Napiš hmotnost dítěte a dávku léku pro kontrolu. A jsou to určitě zuby?
Ano miminko má 9 kg a dala jsem 5 ml panadolu dle tabulky. A zuby to jsou soudě dle toho, že jsem namazala Calgelem a chvilku se zklidnil, hlavně když jsem přejíždela dásně, tak ho to hrozně bolelo
Dej mu něco na bolest. Však si vezmi, že kdyby tebe tak bolely zuby, že nemůžeš vydržet v klidu, také by sis nepřikládala jen studené ovoce. Panadolu můžeš dát i víc. Zkus podívat zahraniční tabulky pro dávkování, tam je úplně jiné.
@vanessia7 zahraniční tabulky jsem nenašla. Dala jsem mu čípek Nurofen a pak Panadol sirup 5 ml po 4 hodinách a žádná změna.
Určitě dala bych mu na noc Panadol nebo Nurofen, nebo používám viburcol cipek