Co se vám osvědčilo, když rostou zoubky a co naopak stojí za starou bačkoru. Děkuji.
Taky calgel, když bylo nejhůř, tak nurofen sirup... A jantarové korálky 🙂
muj synek ma zatim 11 zubu (teda 4 z nich jeste nejsou cele vylezle, ale kousky z nich uz koukaji 😉 ) a nosi jen jantarove koralky, zatim jsme nic jineho nepotrebovali...
Calgel,Mundisal a když byla i teplota Nurofen čípky 🙂
ahoj přidavam se k holkám používám mastičku Calgel,muj syn má 9měsícu a roste mu 6tý zoubek...
Já doporučuju KAMISTAD - přírodní gelík s lidokainem... výborně a rychle utiší bolest a perfektně hojí i aftíky.
u nás nejvíc zabrala homeopatika Chamomilla vulgaris 9CH. Calgel zabral vždycky jen na pár minut.
my nepoužívali nic... jen pevné nervy..max na horečku
a bolesti při růstu zubů Nurofen.
Já používám Calgel, vždycky hned zabere. 😀
Nám Calgel nezabírá, zkoušela jsem i sama na sobě při bolesti zubů a taky nic, ale Mundisal pomohl mně i klukům. 🙂 Když je nejhůř a nemůže v noci spát, tak dáváme nurofen.
nám Calgel zabírá hrozně málo, vždycky jsem mázla jednou, dvakrát, pohoda a pak už ani náhodou 😠 na radu doktorky, když ji to opravdu bolelo, jsem malé dala sirup nurofen.... prospala se a bylo to... 😉
na každé dítě ale zabírá něco jiného 😒
My take pouzivaly calgel a byl jediny ktery zabral sice uz pri stolickach nezabiral tak sjem davaly nurofen ale na ty prvni zuzbky je fajn jine masticky nezabirala a uz si nepamatuji ani jak se jmenovaly
Homeopatika Chamomilla, jak píše jop, ale ještě líp nám zabírají homeopatické čípky Viburcol
Růst zubů
CHAMOMILLA VULGARIS
podáváme podle bolestí i 1x za 30 minut
- použití: přecitlivělost na bolest, jedna tvář je rudá, druhá bledá,
teplota při prořezávání zubů, průjem,
záněty středního ucha a průdušek při růstu zubů
- dávkování: ředění 9 CH - 1-3x denně 1 dávku roztoku.
ACONITUM NAPELLUS
- použití: extrémní bolest doprovázená neklidem, často zanícené dásně,
dítě si je tře pěstí, zhoršení chladným vzduchem a nápoji
PHYTOLACCA DECANDRA
- použití: bolestivé prořezávání zubů, úleva stiskem dásní a zubů, kouše
matku
CALCAREA CARBONICA
- použití: opožděný vývoj zubů i kostí, pocení na hlavě, řídká, kyselá
stolice, baculaté dítě
- dávkování: ředění 15 CH - dávka 1x denně.
CALCAREA PHOSPHORICA
- použití: opožděný vývoj zubů a kostí, spíše hubenější dítě
- dávkování: ředění 15 CH - dávka 1x denně.
SILICEA
- použití: pomalý vývoj zubů, pocení na hlavě, drobné dítě
MAGNESIA PHOSPHORICA
- použití: onemocnění u dětí, kterým rostou zuby - bez teploty, střevní
kolika při plynatosti
Zkusila bych ještě gel citrogrep a uvidíte, co bude nejlepší.
Já měla nějakou mastičku z německa, ale za boha nevím, jak se jmenovala....
co jsou ty jantarové korálky? 😀
my zkusili chamomillu vulgaris - na zoubky pomohlo, ale zhoršil se mu ekzém ☹ jinak se nám osvědčil calgel a když bylo nejhůř, tak nurofen sirup 😉 jantarové korálky jsou dle mého jen reklamní trik 😅 navíc u našeho syna by to bylo i životu nebezpečné, protože by je při první příležitosti strhnul z krku a začal je pojídat 😅
Jedině kamistad, ten nemá chybu 😉
Nedáváme nic, schoulíme se k mamince do pelíšku a ta hladí a zpívá ukolébavky.
Tak hrozně, abych něco dala, nám naštěstí nebylo 🙂
Mažu mundisalem, calgel nám moc nezabíral, když hodně plakal v noci dala sem maličko sirupu Nurofen a teď týden dávám i 2x denně ty homeopatika Chamomilia Vulgaris a zabírají nám 🙂
používáme Calgel a Panadol Baby (pár kapek). Taky jsem uvažovala o jantarových korálcích, ale bála jsem se, protože máme doma ´dáblíka, který leze úplně všude, tak aby se neuškrtila.
Za nas rozhodne jantarovy koralky!!! Dost by me zajimalo, jak tady nekdo poznamenal, jak by je dite mohlo roztrhnout?? 😅 😅 Podle me absolutne vyloucene!
U nás ještě zuby nerostou, ale sestřenka při prvních zubech u Štěpánka nedala dopustit na Calgel. Malej se sice vztekal, když mu dásně natírala, ale pak koupila kousátko od Tommee Tippe (to od 3 měsíců) a na ten to natřela. Kousátko bylo tak boží, že když se začaly prožezávat stoličky, tak kupila i to na stoličky.
V nouzi nejvyšší pomáhal čípek do zadečku, ale fakt jenom kousek.
dávám homeopatika viburcol a jinak mít pevné nervy,v zásadě vše jen uleví,ale musí se to protrpět...
Mažu Calgelem a když je v noci nejhůř, dávám trochu Nurofenu sirupu.
Přes den nosíme jantarové korálky ;)
Zoubek prořezán, uvidíme, co ty další...
Něco na uspavani tabletky sirup není ? Pevné nervy mám ale sem totálně nevyspana.😯
Prosím, je tu někdo, komu jantarové korálky vůbec nepomohly?
Moje tipy a rady na první zoubky
https://podvlivemcokolady.blogspot.com/2018/05/...
Nám se nejvíc osvědčil Calgel,spokojenost 😉 Měli jsme i nějaký s termální vodou a heřmánkem,ale to vůbec nemělo žádný účinek,pak ještě nějaká gel-už si ale nevzpomínám 😒 ,ale calgel super 😉