Chybějící zoubky. Je to normální?

majena39
1. srp 2024

Ahoj!
Ráda bych se poradila jestli je to normální...
Dceři je rok a třičtvrtě a nemá spodní řezáky dvojky.
Už má několik měsíců první stoličky a řezáky stále nikde. Je to v tomto věku ještě normální nebo je prostě mít nebude? :(

Starší syn má naopak jeden řezák nahoře navíc. Tak jestli nemáme v rodině nějakou vadu? Každopádně stálý chrup máme oba rodiče v pořádku. Mléčný si nepamatujeme.

elesse
1. srp 2024

A co vam na to rekl zubar pri prevenci?

majena39
autor
1. srp 2024

@elesse byli jsme před půl rokem a to neříkal nic

linducha90
1. srp 2024

@majena39 malý takhle nechtěla vyrůst jednička nahoře, dvojky měla venku, už jí lezly i trojky a jednička stále nikde, zubař nám řekl, že je možný, že ho vůbec nemá v dásní, že prostě nenarostl. Díky bohu nakonec vylezla...

shirilka
2. srp 2024

@majena39 Ještě je malá, pokud zubař nic neřekl, tak taky asi ještě vyčkává. Pokud máte vy jako rodiče všechny zuby, tak si myslím, že ta pravděpodobnost bude nižší, že by neměla. Já jsem nikdy neměla dospělé horní dvojky, ale vzhledem k tomu, že mám zas osmičky a zuby mám tak blízko sebe, člověk hned nevšimne. Kamarádky manžel a jeho otec nemají dospělé horní 4 a 6, tak jsou zvědaví, jestli je malý taky nebude mít.

dendy88
2. srp 2024

@majena39 dcera nemá vrchní dvojky, neměla ani mlecny a nemá ani stálý. My rodiče máme zuby všechny. Zubař to neřešil , já se vyptávala.

majena39
autor
2. srp 2024

@dendy88 a nemá potom problém s rozestupem zubů když je tam místo navíc? :(

dendy88
2. srp 2024

@majena39 už kvůli nim měla rovnátka , zkoušeli že stálý trojky se snažili vměstnat místo těch chybějících dvojek ( jako že by zuby měla jedničky -trojky - trojky) ale to nevyšlo. Jak to zatím bude dál , nevím . Ale rovnátka ji čekají ještě určitě.