Bude menší velikost dudlíku deformovat zuby méně?

patrusa
26. říj 2016

Byl by tu nejaky zubar? Dceri budou 2 roky a dudlik na jen na spani. Nas zubar mi rekl, ze uz vidi jistou deformaci, ale ze se to ted jeste vrati, kdyz dudlik zrusime. Jenze to proste nejde, zkusila jsem to a 3 dny ted dcera spala v noci o vic jak 2 hodiny mene a odpoledne obrovsky problem usnout. Cteni uspavani nic nepomohlo. Dotaz tedy zni, zda mensi velikost dudliku nebude ziubjy tolik deformovat? Dekuji

patrusa
autor
26. říj 2016

Nikdo nema zkusenost?

nonnni
26. říj 2016

@patrusa mensi urcite ne. Ten podtlak bude daleko vice u male velikosti deformovat patro.

Jinak ma zkusenost s prostredni dcerou je takova, ze zubarka nam rekla, ze do dvou a pul let neni treba resit nic, ze se zoubky jeste v pohode vraci zpet do jim prirozene pozice. Dceri jsem dudlik nakonec zvladla odebrat pres den kolem dvou a pul let a na spani az ve trech. Mela jiz mirny predkus. Podle rodinnych fotek a videii je videt, ze do dvou mesicu mela zoubky krasne rovne. Ted uz se ji meni za druhe, je ji osm a porad je ma velmi pekne.

patrusa
autor
26. říj 2016

@nonnni dekuji, dcera ho ma jen na spani. Tak snad to bude v pohode

marton
26. říj 2016

@patrusa mám zkušenost s jedním z dvojčat. Také měl dudlík a úplně se mu zvedla horní čelist, takže když dal zoubky k sobě, tak měl mezi horními a dolními mezeru a to fakt velkou. Tak nás to vyděsilo, byl by to velký handicap, že jsme mu okamžitě dudlík odebrali. Ač byl do té doby na něm závislý, tak jakoby pochopil situaci a zvykl si bez něj 🙂.Zoubky se upravily. Dnes je má krásné.

patrusa
autor
26. říj 2016

@marton a jak to probihalo bez toho dudliku? Me proste nemuze usnout, je uplne hotova, ale zabrat nemuze. Vecerni spani by mi nevadilo, ale to odpoledni je fakt narocny

budilinka
26. říj 2016

@patrusa Řeším úplně to stejné. Odpoledne bez dudlíku neusne a kolem páté je už unavená a plačtivá. Nebo usne, ale o třeba s pláčem o dvě hodiny později než s dudlíkem a vstane o hodinu dřív opět s pláčem. Večer to bez dudlíku celkem jde, ale zase se několikrát probudí v noci... Po 14 dnech trápení jsem jí dudlík dala zpět, byť mě zubařka taky varovala... ☹

begusitka
26. říj 2016

Mohu vědět jaký používáte dudlík?

patrusa
autor
26. říj 2016
patrusa
autor
26. říj 2016

@budilinka presne vecer by to slo, ale to odpoledne je za trest pro vsechny

lichtakova
26. říj 2016

@patrusa pokud ho ma jen na usnuti,melo by to byt v poradku,protoze to ho stejne potom vyplivne. Kdyz neduda pres den,nevadi. Pokud uz ted se mu zda nejaka deformace,spise bych tipovala na dedicnost-ma nekdo z vas predkus,malou dolni celist nebo tak? Jinak kazde dite je ruzne "nachylne" k tomu,ze so vydudla predkus.

mmaajjaa
26. říj 2016

Dcera mi během jednoho týdne rozkousala dva dudlíky (to jí byly čerstvě 2 roky). Řekla jsem jí, že se to nedělá a že se zlobím a dudlíky jsem v půlce ustřihla. Když řekla, že chce dudlík, tak jsem jí nabídla ten ustřihlý. Strčila ho do pusy a za minutku ho vyplivla, že je fuj. A to byla opravdu velká závislačka, co si pro něj chodila přes den do postýlky a neusla bez něj. Asi tři dny hůř spala a pak na něj úplně zapomněla. Ještě mám doma jednu dudlíkovou závislačku, ale ta ho má jen na usnutí, jinak ho nechce, tak asi co nevidět budu stříhat zase... 😀

patrusa
autor
26. říj 2016

@lichtakova rodinna predispozice neni, takze proto ty obavy, ze za to muze dudlik. Ona ho v noci hleda a odpoledni spani ho ma po celou dobu.

lichtakova
26. říj 2016

@patrusa myslis,ze by se ti povedlo vyfotit to?

steffi23
26. říj 2016

Nas synek sice dudlik nikdy nenosil, ale zato si ca od tri let porad něco dava do pusy - staci, aby byl zamysleny, koukal na televizi...ve ctyrech letech nas upozornila zubařka na to, ze ma vaznou vadu zubu a ptala se na dudlik. Zacali jsme ty prstíky a hracky hlidat a do roka se mu to o polovinu zlepšilo...takze myslim, ze nadeje je 🙂

begusitka
26. říj 2016

Malá má 2 roky a kousek a bez dudáku neusne,pořád na něj myslí🙂 už někdy v 6 měsících jsem ji pracně naučila na dudlík od Mam a zatím žádné problémy nemáme....četla jsem že některé dudlíky naopak pomáhají upravovat určité vady zoubků...Je více druhů bud Ortodontické přímo a nebo pak jen ty jako jsou např. Mam,že jsou jedny z nejtenčích co vyrábí,na rozdíl například od klasických kulatých jako bývají ty ve tvaru kytičky.....samozřejmě každý musí podle svého uvážení,proto nic nepodsouvám ani nevnucuji jen píši jak to máme my 🙂

lichtakova
26. říj 2016

I kdyz ted uz asi chrni,co? 🙂 dcera byla velka zavislacka a do dvou let dudlala skoro nepretrzite,kdyz jsem videla,jak si dela predkus,tak jsem ji ho sebrala a bylo jen na spani. Konzultovala jsem to s kamaradem-ortodontistou,tak mi rikala,ze do 4 let,kdyz uz musi dudat,tak je lepsi dudlik,nez aby se naucili na palec,perinu apod...Ja sama taky rodicum rikam,ze pokud je to na spani (usnuti),do auta, k lekari,ze je to ok...nekdy ho pak hodi do reky,nekdy daji certovi/Mikulasovi nebo nejakemu miminku (jako).

patrusa
autor
26. říj 2016

@lichtakova ja to nevidim, zubar rikal, ze to zacina, tak at to rychle vyresime, nez se to zhorsi

lichtakova
26. říj 2016

Zkus treba,az si budete hrat nebo ji budes lechtat,az zakloni hlavu s otevrenou pusou,jestli ma zuby do hezkeho sirokeho obloucku nebo jestli to jde jakoby do spicky (uprostred-k jednickam).

milius
27. říj 2016

Synovcovi vzali dudlik ve dvou letech a on si zacal strkat palec do pusy a to bylo mnohem horsi.nemohli ho to odnaucit a udelal se mu velky predkus. Ja dceri dudlik jeste necham na spani do 3let. Zuby neresim. V nejhorsim bude mit rovnatka,ja je mela taky a zvladla jsem to ☺. Lepsi krive zuby nez palec v puse a predkus jak blazen ☺

marton
27. říj 2016

@patrusa My jsme právě měli to štěstí, že to nějak pochopil.Bylo mu něco přes dva roky.
Večer ho sháněl, řekli jsme mu, že se ztratil a až půjde spinkat, že ho s tatínkem budeme hledat. Fakt nevím co mu v hlavičce naskočilo, ale od té doby ho nepotřeboval. Jo, zeptal se, ale stačilo mu, že dudlík není.A to byl fak závslák. A ještě na jednom druhu.Takové příšerné kytičce, která se dala koupit jen v Tetě nebo kde a když se ztratil, tak to bylo shánění nového 😀 .Zkuste něco vymyslet. Nejsem zastáncem uplácení dětí, ale co vyměnit za nějakou spací hračku, kterou si sama vybere? 🙂

stastnablcha
27. říj 2016

ahoj. my sme mali obdobny problem, maly mal podla zubara zdeformovane podnebie z dudlika. Tak ked sme sa vratili domov, dudle leteli von oknom doslova. Sice plakal, kradol dudle mladsej dcere, ale upravilo sa to. aj ked to trvalo dlhsie a tie zubky niesu tka krasne rovne. bude musiet nosit rovnatka aby sa to upravilo . ja by som vydrzala ten krik a dudel by som nedala. teda aj som to tak urobila a nelutujem

patrusa
autor
27. říj 2016

@stastnablcha ono jde o to, ze celkove spatne spi, dam ji 14 dni a zkusime to znovu. Ona ani nijak nekeici ale ty ublizene pohledy jsou mnohem horsi :(

stastnablcha
31. říj 2016

@patrusa rarko sa so mnou normalne nerozpraval. a to mal 2 roky. ale vazne to bolo asi to najlepsie co sme prenho mohli urobit. zaspaval na rukach, nosila som ho po dome a spievala cele noci.. len potom ked bude vacsi a bude mat krive zubky uvidis tie ublizene pohlady... nehovoriac o tom kolko bude stat strojcek na zuby...

patrusa
autor
31. říj 2016

@stastnablcha uz je to omezene jen na to usnuti, hned jak vyplivne, tak uz neni. Zkusim to zase za 14 dni

luciina
31. říj 2016

V den oslavy 2 narozenin, když šla spát tak jí manžel řekl, že když už je tak velká měla by spát bez dudlíku. Dala mu pusu a dobrou. Vzpomněla si asi po 10ti dnech a řekli jsme jí, že už je velká a že už ho nenosí a v pohodě. Spala od začátku dobře a kdyby brečela tak bychom nepovolili - vyhodili jsme ho 😁