Ahoj, jdu si pro radu.
Malému rostou zoubky, spodní už jeden vykoukl a cinká o lžičku, čekáme ale ještě na ten druhý.. má tam dvě pěkné boule. Když mu to masíruji Calgelem tak mu to není příjemné.. ale teďka docela často brečí i přes den, jen co ho někam položím. Nebo dostane opravdu záchvat a chytá si za ouško.
Teď ve vaně mi dnes poprvé také brečel.
Ale dala jsem mu mléko, spinkat a leží v postýlce…
Je to zoubkama, nebo to může být zánět středního ucha?
@1pomnenka ahaa, děkuji za poznatek! Malý baští právě úplně s chutí.. mám hrozny strach ze zánětu uší , já i muž jsme na to jako malý taky dost trpěli..
Řekla bych, že tohle budou spíš ty zuby. Se synem mám bohatou, přebohatou zkušenost se zánětem středního ucha a vždy, pokud to bylo na celkový atb, u toho byla horečka 38 a víc. Navíc pri zatáhnutí za ucho hystericky pláč, cukal se...Co se týče jídla tak nemám pocit, že by na to měli uši vliv. Ale u něho tyhle záněty začaly až myslím ve 2,5 letech. Možná to mimina mají jinak.
Jo a vždy zánět vznikl z rymy. Má ty zadni rýmy, co netečou ven, nejdou moc odsát ani vysmrkat a často padají na uši. On má teď i mandlí venku, měl i trubičky v uších tak uvidíme.... poslední zánět měl někdy v květnu myslím...od té doby už byly minimálně 3-4 silné rýmy a zatím nic.
@me_druhe_ja tak to se máme na co těšit. Protože přesně jak píšete, malý od narození trpí na zadní rýmu, muž jí má také celoživotně. Má jakoby ucpaný nos, ale nic moc nejde vysát. Pak to vychrchlává chudinka. Uvidíme co bude až bude starší, ale moc šancí tomu nedávám.
Když děti bolí ouško, nechtějí nic jíst, bolí je polykání. To mléko by si nedal, takže zuby.