Asi zoubky, 4měsíční mimčo. Co koupit?

tojsemztohojelen
21. čer 2021

Ahoj, asi nás trápí zoubky. Už druhou noc se malá v noci budí, pláče, kojení pomáhá, ale vstávala jsem za noc 7x. Spurt to asi nebude, ve dne taky pije častěji, ale to asi horkem. V noci ale máme doma příjemně. Máme doma calgel, ale ten je až od 5.měsíce, jí jsou necelé 4 měsíce. Co pořídit? Našla jsem, že Dologel by měl být přírodní a můžou ho i tak malé děti a pak olejíček Nobilis tilia - Jakoubek. Existuje prosím ještě něco? Hledám co to jde, ale každá rada dobrá. Koukám na hodiny, než otevřou lékárny, abych jí ulevila. Má lehce zvýšenou teplotu, 37.3 max., to se asi nesráží? Díky moc.

viki999
21. čer 2021

Když jsem konzultovala s Dr co s tím (malému rostly zuby od 6 tydne), tak mi řekla, ze nedoporuci nic proste 🤷🏻‍♀️
My jsme dávali calgel, ale až v té další fázi (3,4).. a jen příležitostně..
Fajn bylo masírovani prstackem, když byl větší, sám si ho držel..

michaela666
21. čer 2021

Nedávno jsem se ptala v lékárně a tam mi poradila nachlazená kousátka. Na paní bylo vidět, že pro 4 měsíční mimino mi bez porady s pediatrem nechce nic prodat. Tvrdila mi, že jsou ojedinělé případy kdy tam malým dětem rostou zuby a určitě máme jiný problém.🤦

svorly
21. čer 2021

Cipky Viburcol a popripade kapky Camillia, oboje jsou prirodni homeopaticke. Pomahaji a muzou se od narozeni

hanyzka11
21. čer 2021

Taky jsme hledali. Malý měl 1.prořízlý zub týden před 4.měsícem. V Maxovi jsme koupili jejich gel, je od narození. No, že by to bylo zázračné... To není, ale ani calgel(teda u syna moc nefunguje). Kousátka jsou sice dobrá rada, ale tak malý mimčo si je prostě nepodrží a byla mu i velká do pusy. Super je prstový kartáček a taky nechat ho (ji) kousat látkovou plínku, to se nám osvědčilo. A když už fakt plakal bolestí a nemohl ani spát, dostal prostě Nurofen nebo Paralen. Stačila menší než předepsaná dávka a do 5 minut se mu hrozně ulevilo. Mě kdyby bolel zub, tak si taky něco dám.

leniczka23
21. čer 2021

Já jen doplním, hlídej kontroluj, vše se svádí na zuby ale ne vždy tomu tak je.
Jinak, na tu zuby jako taove toho moc nezabírá, mě se u obou dětí nejvíc osvědčili čípky Viburcol a t jsem jinak k homeo dost skeptická. A nebo pak Camilia. Co se týká těch gelu tak z toho nepomohlo nikdy nic.

tojsemztohojelen
autor
21. čer 2021

@viki999 diky moc, tim prstackem masiruju, ale ulevu ji to neprinasi, uklidni ji jen prso

tojsemztohojelen
autor
21. čer 2021

@hanyzka11 presne, kousatka... mam i ten jaoo ze "dudlikovej", co se strci do pusy, ale je ji skoro fakt velkej, tak pridrzuju ze strany. Kousatka, typove ty, co maji v DM, ona je udrzi, ale do pusy se malo kdy trefi a kdyz, tak je to na ni obri. ☹

tojsemztohojelen
autor
21. čer 2021

@hanyzka11 tu plenu muzu zkusit, diky moc za tip 🙂

viki999
21. čer 2021

@tojsemztohojelen Jj, Ja to bohužel znam.. byli jsme tu polosileni oba 😔

princeznamiu
21. čer 2021

Pro 4mesicni jsem na doporuceni dr koupila dologel. Jinak nachlazena kousatka jak uz tu nekdo psal 🙂

michaela666
21. čer 2021

@hanyzka11 U nás jedou kousátka formou hračky už od 3 měsíce, ale každé miminko to má jinak. Sama si ho v ruce otáčí a cpe pomalu až do krku. Teď při těch vedrech jí ho dávám i z lednice a zabaví se nachvilku sama....Jinak já si myslela, že už zuby. Měla natelkou jednu stranu dásně, ale nakonec to samo zmizelo. Asi jenom nějaké podráždění jak si pořád strká prstíky do pusy.

amazonkajanik
21. čer 2021

@tojsemztohojelen Dologel jsem dávala jako jeden z prvních, je opravdu přírodní. Pak granulky od boironu chamomilla Ch9. Na chladicí kousátka mi syn dlabal...

tojsemztohojelen
autor
21. čer 2021

@princeznamiu byla jsem uz v lekarne a koupila ten dologel a vibrucol. Dala ji ten dologel (ochutnala jsem ho a je dobrej 🙂 ) a ona usnula. Takze na cipek ani nedoslo. Mozna uz usnula vycerpanim, ale spokojene chrupe. Noc byla fakt silena. A predesla noc taky. Diky moc vsem!!!

tojsemztohojelen
autor
21. čer 2021

@leniczka23 ty cipky jsem koupila a ten dologel. Zatim jsem napatlala dologel a mala usnula, takze na cipek teda ani nedoslo. Mozna usnula vycerpanim, noc byla silena a od rana nezabrala, az ted. Ani cestou v kocaru do/z lekarny neusnula. Taky moc na homeo nejsem, ale asi to pak bude prvni volba, pokud bude porad takova... jak to rict, nenalozena a plactiva. Nez ji hned cpat nejakou drastarnou. Diky moc. 🙂

tojsemztohojelen
autor
21. čer 2021

@amazonkajanik díky za tip, ty granulky asi taky koupim do foroty, at je po cem sahnout v pripade nouze. Díky moc🙂.

tojsemztohojelen
autor
21. čer 2021

@michaela666 ona si s nima hraje, ale vsechny, co jsem koupila, jsou na jeji pusu nejaky obri, takze s tim dost zapasi a neplni to tak svuj ucel. Pak ji to vypadne z ruky a konec. Nekdy pridrzuji, ale to je tak uleva na par minut a jak kdy jeste. 😒 taky jsem ji v puse hledala, jestli se nejak nerejpla, ale asi ne. I jsem se snazila rukojeti lzicky podrzet jazyk, jestli nema cerveno v krku a nevypada to. 🤷‍♀️

ajja87
21. čer 2021

@tojsemztohojelen a nebude to spíš tím horkem než těmi zuby? Jak tu někdo píše ona se spousta věcí svádí na ty zuby, tím samozřejmě nechci vyvracet teorii, že by ve čtyřech měsících nemohly růst... Ale naše skoro čtyř měsíční teď taky v tom teple hůř spí a byla by furt u prsa

amazonkajanik
21. čer 2021

@tojsemztohojelen jo, jinak kousátka ala dudlík vzal kluk na milost, ale jsou na jejich pusinu z počátku velká, dle mě
https://www.drmax.cz/kousatko-pro-citlive-dasne...

princeznamiu
21. čer 2021

@tojsemztohojelen homeo nedavej prosim te. Pokud by se to nezlepsilo, ptej se doktorky ;)

katule1990
21. čer 2021

@tojsemztohojelen Já mám pro syna od Saloos olejíček První zoubek, je myslím od 9 týdnů, čistě přírodní. Jak moc to funguje, nepovím, protože jsem ho chtěla dnes synovi namazat (7m), protože mi přijde, že se mu prořezává 2. zoubek, (brečí při kousání do kousátka), jenže on mi ten prst málem prokousl tím jedním, co už se prořízl, neuvěřitelný, jakou mají sílu 😅. Piraňa 😂.

nikolamlyncekova
21. čer 2021

Moje Mamka malému kupovala nějakou pastu s příchutí jahody a potirala tím ty dasna a jakoby se mu to umrtvilo takže bolest necítil ale to netuším co to bylo prave :/

veroniqess
21. čer 2021

Mému synovi vykoukl první zub ve třech měsících. Taky mi každý říkal, že mu určitě nic neroste a ejhle, byl tam. Doktorka říkala, že se to někdy stává. Teď má necelých 11 měsíců a zubů 10. Každopádně jsem dávala hračky vhodné na kousání, ale on žvejkal, co mu přišlo pod ruku, a když bylo nejhůř, něco na bolest. Jinak chovat, mazlit, kojit a pevně nervy 😊🌞

petulkadodo
21. čer 2021

@tojsemztohojelen My dávali už v tomto věku taky Dologel a kousátka. Když nezabere Dologel, pláče pořád bolestí a má teplotu, dá se ulevit Paralenem čípkem, není jen proti teplotě, ale i proti bolesti.

elizsebik
21. čer 2021

@tojsemztohojelen
Cao, my jsme zubky take řešily od 4 měsíců, bylo to hrozně, ale pomohlo nám
Dologel
Viburcol

CALGEL zabírál výborně, ale poslední studia prokázali, že lidokain (který je účinnou látkou v calgel) má hodně vedlejších účinků, takže takovým malým se nedoporučuje. Vyměnili jsme ho za dologel.

ester34
23. čer 2021

Ahoj, my jsme pro obě děti kupovali jantarové korálky, ale jen bacha, prodávají se i padělky, my jsme kupovali tady https://www.klenotyamber.cz/jantarove-koralky-p... a pak jsem jim mazala dásně bachovými krizovými esencemi, to bych řekla, že zabíralo víc než Calgel, ten jsme také měli. Dceři dělala dobře i ta chlazená kousátka, syn je třeba vůbec nechtěl, žužlal vše ostatní, jen kousátka ne 🙂 Přeji, ať je brzy lépe.