Maminky máme doma 14m holčičku v 10m ji narostl jeden zub druhý v roce a teď jsem čekala že vyrostou ty dva na hoře a ono nic ..Dneska se nám prořezal 3dole..Takže máme jen 3 zuby..Co chodím do spolku s maminkama je nás 22 všichni mají víc jak 5zubu a my odedneska jen 3.. 🤔 mám plašit nebo je to normální ?
V pohodě, času dost. 🙂 Dcera první zub v 11,5m. 🙂 V 15m měla jen 4 zuby a všechny nahoře (jedničky a dvojky 😀). Dole fakt nic. 😀 v 21m už měla všechny zuby kromě pětek, rychle to dohnala. 🙂
Starší syn začal dříve, rostlo to rychleji, ale zase třeba napřed měl zuby na levé straně a pak na pravé. A poslední pětka se vyklubala až týden před 3.narozeninama. 🙂
Určitě neplašit, je to normální. Zuby jsou hodně individuální a je to geneticky dané. Já mám obě holky v tomto směru "zpožděné" (mají to po manželovi), stejně jako růst prvních zoubků je i pak jejich výměna za stále. Dle zubaře je to jedině dobře, čím kratší dobu tam bude stálý zub v době, kdy o něj dítě ještě neumí úplně pečovat, tím lépe 😀
Zuby jsou hodně individuální. Stejně jako čas, do kdy žena používá "mateřský plurál", po roce věku dítěte to je už opravdu hoooodně divný.
Malý měl v té době 4 zuby, teď bude mít 2a půl a už má všechny
@blondynka400 právě má to po mě je mi 25let a mám ještě 5 mléčných zubů..Ale bohužel už je pozdě aby mi je vytrhly a narostly mi stále..
Dceři se prorezal první zub v roce, teď má skoro 14 měsíců a prořízl se druhej
Jsou asi jedem mm venku,takze ani nejde videt,ze je má😀 takze muzes být v klidu,dcera je na tom “hur”🤣
My tu nejsme odbornice. Občas se stane, že některé děti mají později zuby.. ale zase pokud to má po tobě, tak já bych to nepodcenila a zašla bych to řešit s odborníci. Možná tva zubarka poradi
Je to normální. Synovi je 16m, necelých 17 a má asi 9 zubu. Kdežto holcicka asi o dva měsíce starší, kterou má známá tak má teprve teď první zub.)