Zvažuji založení soukromé mateřské školy - na živnosťák

sarka1985
31. srp 2014

Ahoj všichni, mám možnost (zatím ale opravdu jen zvažuji) založit ve svém městě soukromou mateřskou školu, především jde o to, že mám dostupné už připravené prostory. Znám legislativu a mám i představu jak školku směrovat a tak. Bohužel ale nemám vůbec představu, jestli se tady může taková školka uživit. Pokud znáte někoho, kdo takovou školku provozuje, byla bych ráda za kontakt, abych se mohla trochu poučit především o provozních nákladech a pod. Také uvítám reakce maminek, které svoje děti dávají do soukromých mateřských školek. Napište prosím, co se vám na té vaší školce líbí, příp. nelíbí, co je pro vás u školky důležité (např. zaměření, kroužky, strava...)

susanne88
1. zář 2014

@sarka1985 ahoj stačí zadat do googlu soukromá školka a vyjede ti mnoho odkazů, kde se můžeš nechat isnpirovat...🙂

myslím, že maminky ocení pokud bude tvá školka otevřená déle než státní, třeba do 19 hod. nebo do 18 hod. A školka třeba i v sobotu, protože i některé maminy musí v sobotu do práce.

a pak už musíš počítat ,aby se ti to vyplatilo...takže musíš mít nějaký paušální měsíční poplatek, který jako zbyde tobě + poplatek za den, za stravu atd atd....🙂

pravdu stačí ten googl jukni...🙂

michalkaj147
22. zář 2014

Taky si myslím, že jde o to kde si tu školku otevřete, jestli ve malém městě nebo ve velkém. Také je dobré když školka pojede celoročně a děti mají ve školkovné i nějaké výlety. U nás v Opavě máme soukromou školku, kterou mají otevřeno už od 6 do večera,děti mají v ceně angličtinu, mají kvalitní potraviny na pití jim dávají 100%džusy a tak.

princina
22. zář 2014

Určitě šance je, chce to zmapovat konkurenci v okolí a taky vybrat pro koho je školka určena - např. U nás je to o tom, že rodiče dojíždí do větších vzdálenosti a školka otevřená do 16 hodin je nespasí. Mimochodem je také zapotřebí odpovídající vzdělání...