Ahoj holky.
Jsem slusne receno velice rozcarovana.
Dcera mela nastoupit do 2.tridy ve skolce, cele prazdniny se na to pripravujeme, ze tam zase budou kamaradi, kamaradky vedle z baraku, atd. Aby tam vubec sla.
Bez jedineho emailu, upozorneni, atd.jsme rano zjistili, ze jde zpet do 1.tridy, protoze pry ve 2.tride uz nemaji volno 😔
Mno, malem jsme to obrecely, ve tride take same placici mensi deti, nikoho tam skoro neznala, pry vse bude opakovat za cely ten minuly rok 😔
Jsem z toho dost smutna, prijde mi, ze takhle neudela moc pokrok..
A nelibi se mi to jednani, byly jsme se podivat na skolku minuly tyden a nikde zadne info a ted toto 😔
Jste na tom nekdo podobneM
U nas jsou celou dochazku v jedne tride, jedny ucitelky, mix od triletaku po predskolaky. A je to za me nejideánejsi reseni.
U nás se třída mění klidně každý rok a každému jinak a info kdo je kde sme měli taky až dneska ráno. Syn to zažil taky, v první třídě kamarády a pak ho přesunuli do druhé a kamarádi zůstali v první.
U nás ve školce jsou celkem 3 třídy, jedna s nejmenšími 3-4 roky, druhé dvě jsou mix 4-6(7) a jelikož bylo hodně odkladů tak v té nejmenší třídě jsou kromě čtyř tříletých samé čtyřleté děti. Prostě kdyz je z kapacity 72 dětí v celé skolce 32 předškoláků a odkladů tak to ani jinak nejde...
Stává se, ale ideál všechny děti spolu
U nás to taky tak loni bylo, protože bylo plno předškolaků. Letos zase přeskočila prostřední třídu, kde jsou všichni její spolužáci z loňska a šla do předškoláků… bohužel.
A proč by neudělala pokrok? Za mě super smíšená třída od 3let do 6let 👌👌👌
Proč by na to měli upozorňovat? Třída má danou kapacitu a když ji naplnili, tak zřejmě dle data narození musel někdo zůstat v původní třídě. O nic přece nejde. Buď ráda, že tu školku vůbec máš. A nějak nechápu to dělení ve školce na 1. a 2. třídu, to je nějaká novinka?
@mimi1004 protoze tu 2.tridu maji jinde nez tu prvni, takze rano hrozny zmatky vsude
U nas je to tak rozdelene..1.A., 1.B., 2.A., 2.B., 3.A., 3.B.
@mimi1004 no třeba proto, aby děti věděly, co čekat. Představte si, že byste jako dospělá přijela z dovolené a ve svojí kanceláři našla jiné lidi a jen tak mimochodem vám někdo oznámil, že ode dneška budete dělat úplně něco jiného a na jiné budově a nikoho tam neznáte.
Přitom stačí tak málo - děti jsou zapsané od května, takže na info rodičům je spousta času.
Bohužel je tohle dost běžná praxe. :(
U nás jsou třídy 4 - každý ročník má svoji. A taky se to tam přehazuje podle data narození bez ohledu na sociální vztahy ve třídě. Přitom by to určitě nebyl až takový problém nechat kamarády pohromadě.
Já jsem si taky myslela, že dcera postoupí s kamarády do další třídy a zůstala se třemi dětmi v té první. My jsme se to dozvěděli včera, chodila do školky skoro celé prázdniny. Ale co mě překvapilo, že tam jsou samí kluci a ona a ještě jedna holčička. Dnes byla ta holčička nemocná, tak tam byla jen ona a ti kluci. Já jsem to viděla jako problém. Ale dcera dneska byla strašně spokojená, že jsou tam noví chlapečci a že má nové kamarády. Akorát si teda myslela, že ty holčičky jsou všechny nemocné, proto tam nejsou.
@inssomnia Děti jsou možná zapsané od května, ale předškoláci se o odkladu rozhodují ještě dlouho, stačí, aby se pak i někdo odstěhovat či přistěhoval a s počty se hned hýbe.
Jo, stalo se nám to též, pro syna nebylo v předškolní třídě místo, musel zůstat u mladších. Nevím, jak moc tam s ním úkoly pro předškoláky dělali, každopádně do školy nastoupil v termínu zcela připraven, na tohle to vliv nemělo. Jo, mrzelo ho to, mě taky, ale to je tak vše, co se s tím dá dělat.
@zuzkasim aha, to jsem netušila, že odklady se řeší až tak pozdě, díky za objasnění. Nicméně asi tuší dřív než 1.9. ráno, kdo ve které třídě bude, a trocha transparentnosti by neškodila. Mě dneska ráno dorazilo, že jsem měla předat dítě na prahu šatny někomu, kdo se mně ani dítěti ani nepředstavil. S nástupem do školy se dělají takové tanečky, ale tříleté děti tam prostě neobřadně strčí do cizího prostoru k cizím lidem a (u nás konkrétně) je rodiče nemůžou doprovodit ani do třídy, přitom je to mnohem větší předěl :/
A u nás se s těmi třídami hýbe fakt každý rok, co jsem tak slyšela. Bojím se, že se nás to bude týkat, protože dcera je koncem léta.
Jako ty děti to nějak dají, ale prostor pro zlepšení vidím velký a nejsou to přitom nijak velké změny...
@inssomnia No, ony děti jsou zapsané od května, ale já volala minulý týden, zda všechny děti nastoupí - protože rodiče nejsou povinni dát vědět, zda dítě ve školce zůstane či jde jinam ani zda poté, co bylo přijato, skutečně do školky přijde. Resp. jsou povinni to dát vědět do 31.8. - přijde mi to jako šílené, ale je to zjevně realita.
@inssomnia Mám bohužel stejnou zkušenost. Do školky nastoupil syn 5 dnů po 3. narozeninách na celý den, žádná zvykačka, prohlídka školky, krom šatny jsem jinam nemohla. Do školy jdou děti první den s rodiči, na 1 hodinu, druhý den na 2 hodiny, 3. den na tři hodiny, na jaře míváme dílničky pro budoucí prvňáky s paní učitelkou, takže už prostředí školy trochu zná a paní učitelku vidělo, při tom je o 3 roky starší než v té školce. Nenadělám nic.
Je možným, že u vás ve školce měli opravdu čachry s dětma do poslední chvíle, těžko říct. Navíc taky v dnešní době GDPR už nemohou být lecjaké seznamy veřejné a začíná to být drsné.
@inssomnia to by mě taky mrzelo, přitom to jde udělat jinak... nám rozepsani do tříd poslali předem a ty děti, co do školky už chodily, přizvali k rozhodování, kdo kam z nich bude chodit (řešili to s jejich rodici). Navíc ráno počítali s přítomnosti rodičů jak dlouho chteji/potřebuji... takže to jde i jinak a podle mě bez stresu.
V našem městě školky pořádají "volné hraní" ne odpoledne a pro budoucí nastupující děti - aby mohli školku omrknout.
Jinak se vším zde napsaným souhlasím.
Já to jako problém vidím. Přijde mi to extrémně necitlive a hýbou s nimi jak s jablky v krabici. Sobecké. Určitě měli dát vědět, že to tak nastane, abyste se na to s holčičkou připravily. Že se to stane, chápu. Ale že jste o tom nevěděli ne. Držím pěsti, ať je holčička i tak spokojená.
taky se mi to stalo, ale opačně.. zařadili mi ho do větší třídy, jako čerstvě tříletýho a když jsem viděla, jak je z toho hotovej, tak jsem šla za ředitelkou a nechala ho přeřadit k vrstevníkům.. vůbec nechápu jak skoro nejmladšího mohli dát ke starším, když se v květnu na rodičáku dušovali, že budou všichni spolu.. schválně jsem vybrala školku, kde se věkově děti nemíchají, ale i přes řeči mi ho hned druhý den přeřadili
U nas je mala vesnicka skolka, mají dvě třídy, mladsi a starší.
Dcera měla taky postoupit do starší minuly rok, tesila se na kamaradky, ale kapacita to nedovolila. Mrzelo mě to, ji také. No, aspoň jsme ji vozili brzy rano, kdy maji spolecnou hernu. A vykecala jsem pro ni místo aspoň na akcích pro starší.
Letos už ji tam museli dat, je předškolák.
Je to mrzuté, ale školka není nafukovaci. 😑 U nás je letos 17 předškoláků, přičemž do školky chodí tak 30 děti max.
Tak to je nejaka zvlastni skolka,ze to maji jako ve skole,u nas maji vsechny skolky co vim jmena jako Kvetinka,Beruska atd.
Holky, dekuji moc 🙂 dcera shani svoje kamarady, se kterymi chodila driv a kteri bydli tady naproti v baraku..mno, je mi ji lito, ale co..🤷♀️ prerazeni neni vubec mozne..ani aby navstevovala krouzky pro '2.tridu' a to me taky mrzi..rika, ze je tam s tema malyma (2-3), co moc neumi mluvit a porad jen breci, takze pak natahuje taky 🥺
Ale verim, ze se to podda 🙂
Preji krasny vikend vsem 💖
Snad si mrňata brzo zvyknou a bude s nimi řeč. Hodně štěstí 🙂
Měli jsme to podobně se starší dcerou. U nás ve školce byly dvě oddělení, tak prostě podle kapacity, jak se naplnilo starší oddělení, tak další děti holt musely zůstat v mladším. Dcera byla tehdy zklamaná, zjistili jsme to až na místě, když si hledala novou značku. Ale tak to holt je, třídy nejsou nafukovací. A jako nejstarší z dětí ve třídě byla často takovou neoficiální pomocnicí paní učitelek, což jí zase dalo něco jiného, než řízené kolektivní činnosti.