Zdravím,
mám skoro 4.letého syna, do školky zatím nechodíme (bylo plno) Problém je, že řekněme půl roku je v pořádku, když odejdu z pokoje do kuchyně nebo v obchodě ho nechám s manželem a jdu pro něco je v pořádku, zajímá se o okolí apod Venku se projdeme i v neznámém prostředí a nevadí mu jakákoliv změna. Pak, ale přijde období (nepřišla jsem na to co je spouštěč) Kdy nemůžu odejít z pokoje, v obchodě nechce být s manželem, ani když mě má v dohledu spustí řev, hysterické záchvaty paniky. Vždy když jdu pryč řeknu mu kam jdu , že se vrátím, ale nefunguje to. Venku v známém i neznámém prostředí brečí a chce se vrátit domů do auta. Když jsme v autě je v klidu. Měl to někdo taky tak? Už nevím co mám dělat. Vypadá to na separační úzkost s něčím 😔 Ale divné je, že se mu to takhle střídá. Děkuji za odpovědi 🙏
Můj 4,5 roků měl separacky dvě vlny -prvni než začal chodit takže kolem roku, druhá kolem tří let. Obě trvaly přes půl roku. K té druhé se připojil strach ze všeho možného, se kterým stále ještě trochu bojujeme. Syn teda má vývojovou disfazii, takže je navíc trochu problém se domluvit, ale nakolik to souvisí, nevím.
@theatimma .Mám to se synem podobné a to do školky od září chodil. Má období, kdy se od něj nemůžu hnout ani na krok a pak na období kdy zas chce aby s ním všude chodil tatínek. Pokud se jinak chová normálně a nepozorujes na něm dlouhodobe změny tak si myslím že to ma jen taková období.