Zdravím Vás všechny, můj syn, kterému je 5,8 let měl chodit o prázdninách oba měsíce do školky a bylo uhrazeno jak stravné, tak i školné na oba měsíce. Během prádnin však vše vyšlo tak, že ve školce nebyl ani jeden den. Stravné nám vrátili, avšak ke školnému se nemají. Nanavštívil školku tedy v obou měsících ani jednou a mám za to, že školné by tedy měli vrátit rovněž. Jedná se o školku zřízenou obcí. Jak to tedy je, případně o co se dá najít oporu...ve školském zákoně je pouze řešena úhrada, ale neřeší se tato situace. Děkuji za odpovědi.
Ahoj, platí dítě školné i přes prázdniny, když do ní nebude chodit? Dceru mi berou teď od května a tak se v tom zatím moc nevyznám.
@daisy1 tak pokud jde už od května a o prázdninách chodit bude,tak by se mělo platit,a mám pocit,i kdyby nechodila,aspoň mám pocit,že u nás to tak je,ale na 100% to říct nemůžu,jestli to neberou tak,že je jako nemocná,tak se neplatí strava,když nechodí ale školné jo a záleží jestli mají školní rok do konce srpna,pokud ano,tak se platí,kluci nastoupili oba až v září,o prázdninách nechodí takže neplatí,ale chce se to radši informovat ve školce,u ředitelky 🙂 😉
@daisy1 u nás je o prázdninách školné snížené na polovinu a když dítě nechodí tak se nehradí stravné, školné ano
to je teda divný, jak to ma každa školka jinak
každá to má opravdu jinak, u nás se školkovné platí v plné výši přes prázdniny ikdyž díte chodit nebude. Ale maminky co pobírají rodičovský příspěvek i na mladší dítě, tak si mohou zažádat o osvobození.
každá to má opravdu jinak, u nás se školkovné platí v plné výši přes prázdniny ikdyž díte chodit nebude. Ale maminky co pobírají rodičovský příspěvek i na mladší dítě, tak si mohou zažádat o osvobození, ale nesmějí dítě do školky dát ani na den.
@sateza ahoj, my se na prázdniny museli přihlásit už dopředu (v květnu), protože se školky střídají, byl týden ve své, dva týdny jiinde,vystřídal ve městě 3 různé školky....a už dopředu nám bylo řečeno, že zaplacené školné se nevrací, pokud by potom o prázdninách nešel , protože už mu tam jako "drží" na ty prázdniny místo (mohlo jít místo něj jiné platící dítě)...jo,ale bylo snížené na polovinu (nomál 300,- o prázdninách 150/měsíc).