Hezký den, prosím o radu. Synovi budou příští týden 3 roky. Pomalu se osamostatňuje a tak si myslím, že uzrál čas na vlastní pokojík. Do této doby spal malý se mnou v ložnici, tatínek v pokojíku, aby se vyspal do práce. Syn je odplenkovaný, má cca 1-2 nehody za měsíc. Jinak se vcelku pravidelně sám budí 1x za noc na nočník. Já rozsvítím lampičku, on si sleze z postýlky, dojde na nočník, vleze zpět, přikryju a spíme. Občas má špatné sny, občas mě v noci volá.
Problém, který řeším je, že pokoj je defakto na druhé straně bytu, než ložnice. Počítám s tím, že si dám normálně chůvičku a pokud bude syn v noci volat na čůrání, tak ten byt přeběhnu. Ale ráda bych znala názor nebo radu, jak to usnadnit, aby syn v noci ten nočník zvládnul třeba sám. Nějaké noční světýlko, lampičku? Nebo bych po něm chtěla v tomto věku ještě moc? Mě až tak asi nevadí k němu 1x za noc dojít - ale pokud to bude třeba 7x (jako se občas stane) ...? Jak pomoct v pocitu, že tam není sám, že mamka je pořád poblíž? Spát s ním v pokojíčku není kde - je to sice světlý, ale velmi malý pokojík. Na zemi vedle postýlky spát nemůžu, mám problémy se zády.
Budu ráda za každou vychytávku. Případně pokud se podělíte, jak jste zvládli toto "odložnicování" vy, bude to fajn 🙂
dcera bude mít v létě také tři roky a sama přes noc je v pokojku třetí měsíc, který máme taky na druhém konci baráku než je ložnice. Už dlouho dopředu věděla, že tam bude spávat, pomáhala nachystat postel, přenést své oblečení z ložnice do pokojčku. Myslím že to zapojení celkem usnadnilo přesun. S tím nočním čůráním neporadím, naše má na noc ještě plinku.
Jinak večer ji chodím ukládat ke spáku, přečtem nějaké pohádky, rožnem svítícího hrošíka a u sebe má dětskou baterku (tu tan sama chtěla). A mám danou chůvičku, občas se v noci budí.
@nugetka20 my jsme malou dali do vlastního pokoje už v 1 roce a je to pohoda. Máme chůvičku, takže v případě problému si zavolá a já přijdu. Má tam malé světýlko a kolikrát se stane, že slyšíme jak si v noci povídá z plyšákama a pak za chvilku zase usne. Je od té doby víc mazlivá přes den, ale to nám nevadí 😊. Teď je dceři 19.měsíců.
Tak jde o to, zda bude chtít být sám v pokojíčku. S nočníkem bych nevidela takový problém .. zkuste mu vysvetlit ze je uz velky a ze to zvládne sám a nechte ho jak si poradí. Uz teď dokud spí s vámi v loznici. Nocnik bych ze zacatku dala někam poblíž. Světýlko jsem neřešila, u nás je trošku vidět i přes zatažené závěsy, takže v noci chodíme potmě. Nebo si normálně na záchodě rozsvítí.
Syn spi sam od 14m. U postele ma svitici zelvu na dotyk, v noci ji rozsviti a vycura do nocniku u postele. Ted si uz rozsviti primo na wc. Pokojicek meme taky na druhem konci bytu.
Syn spí sám v pokojíčku už od mala..Taky díky tomu spí celou noc bez buzení(a to byl 2 roky kojený).V tomdle věku určitě mu říct proč se přestěhuje do svého,ujišťovat ho že to tam bude super atd..Co v noci..neporadím.My se chystáme na odplenkování takže nás to čeká..
@martinakovar no, každé má své 🙂 Já jsem ráda, že je syn bez plínek, i když v noci je to opruz občas 🙂
Dcera si zamilovala takovou tu svitici zelvu, a ted kdyz prisel obcasny strach ze tmy si ji v noci rozsviti, kouka na hvezdicky a pomalu zase usne, a jinak ujistovat a ujistovat, ze ho mate porad rada (pokud ho to napadne), tak ze nic neprovedl a ze to neni za trest, obcas deti napadaji zvlastni veci, tak mluvit, ujistovat, objimat a mazlit, dcerka po odstehovani se chodila domazlovat, proste ji chybela blizskost a dostupnost maminy naruce