Večerní ukládání 4letých dětí

finlay
15. pro 2016

Holky, v kolik chodí vaše děti večer spát? Holky (2 a 4 roky) jdou spát ve 20h. Mladší usne, sotva ji položím do postele. Ale ta starší - sice leží v posteli (holky neuspáváme, jdou spát samy), ale převaluje se, zpívá si nebo si povídá a usíná obvykle až tak ve 21,30. Je to normální? Je mi jí líto, že nemůže spát, ale my s manželem jsme večer už úplně hotoví, často ještě pracujeme a je to jediný moment, kdy máme šanci si něco říct nebo se na něčem domluvit, dcera pořád jen mluví.
Dáváte děti do postele takhle brzy, i když hned nespí?

terry1512
15. pro 2016

Naši jsou teda teprve 3 roky,ale od začátku chodí spát v 20:00. Má tak prostě zajetý režim. Někdy taky protestuje ale většinou je unavená a za chvilku spí. A taky chodí sama, neuspavame.

andelka
16. pro 2016

Po 20 H jdeme do pokoje,jeste si čteme,mazlime,zazpivam a kolem 20:30 odcházím. Většinou za chvilku spí ( děti 4,5 a 6,5)

olga_
16. pro 2016

Dvouleťák je v osm v posteli, před spaním má ještě kojení, ale často toho moc nestihne a je do pěti minut tuhý. Kdybych zprůměrovala, spí většinou v těch 20:30, do devíti vždy. Jsem tam s ním (spíme společně), ale začíná mě občas posílat pryč. Jdu za dveře a přijdu, když za chvíli zavolá. Dlouho (asi do roku a půl) byl tuhý v sedm.

terka_85
16. pro 2016

Mladší syn (1,5) chodí spát kolem 19hod, přečtu mu pohádku, dám do postýlky a spí.
Starší syn (skoro 6 let) chodí spát kolem 20:30. Do cca 2,5 let spal i po obědě a večer mu trochu dělalo problém usínání, ale teď jak už je větší a po obědě nespí (ani ve školce), tak usne hned v těch 20:30hod 🙂

finlay
autor
16. pro 2016

@terka_85 no holky právě chodí do školky, kde se po obědě spí. Když jsou doma, dáváme je obě po obědě. Ta starší ted už dost často spát nechce, tak jí nenutím. Ale vždycky je tam dám, aby aspoň zkusila usnout. No a právě, když nespí, tak pak večer vytuhne hned. Ale jak si dá odpolední spaní, tak jí to trvá. Jako nekňourá, nevylézá, je hodná, povídá si, ale mně je jí tak nějak líto, jak se tam převaluje 🙂 zároveň si ale neumím představit, že bych ji měla v obýváku do 21,30.

radka8888
16. pro 2016

My máme dohodu, že se uloží a pak si hraje do kdy chce. Ona je zodpovědná, pak si zhasne a spi. Taky kolem 9:30. Pravidlo nesmíme ji vidět 🙂

sisaman
16. pro 2016

Dcerka necelé 4r.- U nás se chodí spát před půl 8,přečtu pohádku,chvíli si popovídáme a počkám než usne. Sama usínat nechce,nevadí mi to,většinou kolem 20h. už chrní. Pokud někdy nespí po obědě usíná i po 7hod☺sama takto chce,déle nevydrží,je pak moc přetažená😉