Furt mi vrtá hlavou, jestli nemáme obézní dítě...syn v necelých třech letech má 105cm a 18,5kg. Nicméně každý říká, že tlustý není, i doktorka. Prý je to kus chlapa, pořádně stavěný a celkově má velkou kostru. Zimní boty má 28. Osobně si myslím, že jí dobře. Pije čistou vodu a ráno neslazený čaj. Přes den sní hodně ovoce a zeleniny. Když má něco sladkého, tak většinou buchty, koláče co peču doma a dávám méně cukru. Dostává i kupované sušenky a sladkosti. Ne každý den. Jogurty střídám... jednou má čistý bílý jogurty, pak zase ochucený. Jí klasické pečivo... rohlíky, chleba. Více než masa sní přílohy. Příklad jídla přes den. Jogurt a půl rohlíku s marmeládou. Svačina ovoce. Oběd kuřecí palička pečená, rýže, rajče. Odpolední svačina malý mufin, kapsička nebo.kus ovoce a k večeři půl chleba s lučinou, šunkou a zelenina (někdy to celé nesní). Jak jsou na tom vaše děti?
Já bych to neřešila já bych byla šťastná jak blecha já mám extrémního nejedlika v říjnu měl 3 roky váží 11,5 kg a měří cca 90 cm dostat do něj kousek jídla dá zabrat
V březnu bude mit syn 3 roky . Meri 110 a vahu ma 17 kg . Boty 27 . Papá vesmes vše . Dr. my taky říkala, ze to bude kus chlapa ....po tatinkovi . 😁
Ty jo, já si pořád říkám, jak ten můj drobek maličko jí, byla bys prosím schopná vyfotit tu porci k obědu? Jako jo, drobek má 90 cm, cca 12 kg, ale je nedonošený a s váhou bojujeme od malička, neustále byl pod 1% percentilem. Jo, nohu má 15,2 cm (boty 25 a doufám, že mu do konce února vydrží 🙂 ).
Jako to, co píšeš k snídani, to nikdy nesní, ale snídaně obecně moc nemusí, typicky si dá 250 ml mlíka a často by chtěl i víc, ale jídla tak dvě kolečka rohlíku nebo čtvrt krajíce (spíše osminu, krájím hodně tenoučké) chleba a k tomu třeba čtvrtinu jogurtu.
A ve školce ho chválí, že tam k obědu sní všechno (když od rána má toho čtvrt litru mlíka a dvě kolečka rohlíku se sýrem, se nedivím).
Musim se smat😁😁😁nahodou krasne miry. Moje skoro 3letacka ma 85cm a 11kg😁😁😁 a 5,5 leta ma nejakych 118cm a 20kg
18,5 kg měli moji kluci v 5 letech na 120 cm 😄 Jsou extrémní hubeňouři. Mladší je nejedlík, starší jí pěkně, ale taky není žádný otesánek. Ve 3 letech měli oba 15 kg a 103 cm.
Nase Barborka je na tom podobne, ted ji budou 4 a nosi uz skoro vse 116 vel, noha 28/29 a vaha cca 19 kg.
Ma byt po kom, tata 2 metry.
A rozhodne neni obezni, je dlouha.
Uz od 2 let poslouchame "Copak, nechce se Ti do skolky?" A v 1,5 to bylo bezne "Tedy ty nemas nozicky, ze Te tata nese na ramenou, takova velka holka" Obcas oboji najednou 😆
Já bych to neřešila a nepřijde mi to něco extra. Můj syn má 4 roky měří 103cm a vaha necelých 15kg pořád slyším jaký je malý hubeňour,je zdravý nic ho netrápí tak neřeším 😊. jí normálně tak jako váš.
Přesná čísla nevím, ale byli jsme na tom vcelku podobně u obou kluků. Velcí a těžcí. 🙂 Teď jsou oba dlouzí, štíhlí, samá ruka a samá noha. Muž má skoro dva metry, tak po mně prckové nebudu. 🙂
Dítě máte možná velký, ale ne tlustý. Dcera má podobné míry ve 4,5 a nikdo neříká že je tlustá. A kdykoliv se může ještě vytáhnou. Dcera si drží váhu od tří let a roste jen do výšky.
Mam triletaka se skoro stejnymi mirami a muzu rict, ze je docela hubeny, nevim, kde jste vzali tu obezitu 🙂 Od malicka je na 97. percentilu. Ji hodne a rad, ve skolce sni polivku a hlavni,prida si a pak si da jeste standardni porci obeda doma 🙂 🙂
Pokud si nejsi jistá zkus na stob.cz najít nutriční terapeutku přímo pro děti, případně doktorka Marie Skalská se snad i zabývala dětmi. Mám syna 4 roky 105 cm a váží necelých 16 kg.
Podle me tlusty neni ale cukru ma teda v jidle dost bych rekla.V ovoci je cukr,v pecivu taky i v tech kapsickach.
Neřeš to, taky mi podle té váhy a výšky nepřijde tlustý. Jak vypadá manžel? Je statný? třeba bude po něm......... Jako kdyby byl opravdu obézní, tak už by ti to někdo určitě dávno řekl.
Obézní určitě není. Hubený taky ne, prostě v normě, musí se hlídat aby nějak radikálně nepřibíral, ale byla bych v klidu. Mám podobné míry u 4 leteho syna. Hubeňour teda není, ale jede si po svý váhový křivce dost stabilně. Vždycky jedl zdravě, ale rád a hodně. Strašně přibral kojením v prvním půlroce života, pak už spíš jen hubnul, ale vždycky ho byl kus. Měla jsem z toho dlouho nervy, ale podle všech doktorů je úplně v pohodě. Takže mu hlídám cukry ve stravě a dál neřeším.
@jane46 @mamikry "Ale ta klouzačka je jenom pro předškolní děti." "Ehm... jemu jsou ale 3 a půl..." "no, ... ehm... jako na váhu" (nebo něco v tom stylu). Sranda u nás je, že půlka dětí v rodině jsou přesně nad tím 97 percentilem a já mám drobka pod 1 percentilem. Takže k obědu má ve 3 letech menší porci než synovec v roce. Jsem se bavila se sestrou, že jako ty skleničky jsou fajn a že to má aspoň rozmanité a tak maličké porce se blbě vaří, že ji má na 2x (jako tenkrát, pak se ze dne na den rozhodl, že mixovanou stravu naopak nechce 🙂 ). No, synovec k obědu potřeboval dvě, to pak chápu, že mu doma vařila 🙂.
Zase teda ač už mu skoro budou 3, nás revizoři v tramvajích stále obchází obloukem (do 3 jezdí zdarma i doprovod). A takový ty místa, kde se neplatí podle míry, to asi bude taky fajn. Jen teda do Makra se s námi podívá počítám tak na střední 😀. A nevypadá tak blbě hysterák na ulici 😀.
@merope
na klouzacku chodim na hristi i ja :D
@zelenaesmolda Tohle bylo v dětském bazénku na koupališti a klouzačka byla opravdu maličká.
Syn měl ve třech letech asi 14 kg a 98 cm. Je to hubeňour.
Já bych toho vašeho synka neřešila. Každý je nějaký. Jaké postavy máte vy s manželem, jak jste vypadali jako děti?
Podle toho, co jsi napsala, tak má jídelníček ok. Žádné zbytečné sladkosti. Občas to tam má každý.
Znám i větší děti. Ten náš je jeden z hubenějších ve školce...