ahoj holky
dozvěděla jsem se že můj syn, nebyl přijat do školky... má cenu podávat odvolání.... a jak se takové odvolání má napsat ... vůbec s tím nemám zkušenosti...
byla jsem dohromady na dvou zápisech ve školkách... mému synovi budou v září 3 roky a 4 měsíce... v kolika letech Vám vzali dítě do školky... na kolikátý pokus?
ve 4rech a neco. proste triletaky v Praze a v okoli neberou. Tak az za rok.
V Praze to je naprd... mně za Prahou ve třech úplně v pohodě a vezmou mi i dvou a půl letou :o)
@romantika vidíš... a to jsem z oboru a u nás ve školce se prckové brali... měla jsem i ve třídě dětičky, kterým bylo až listopadu apod. teprve 3 roky. Pracovala jsem na Praze 8...ono tedy vždy záleží kolik mohou přijmout dětí a hlavně, kolik se jim přihlásí předškolních dětiček. no nic tak příští rok znovu 😀
@anetka1701 v Praze je asi moc dětiček a málo školek...
mohu se přidat? Evelínku taky nevzali, její nejlepší umístění je 39.pod čarou, bohužel. Chci napsat odvolání do všech 5 školek, kam jsme se hlásili - má to cenu? U zápisu jsem se na to ptala, a jedna z ředitelek odsekla, že odvolání se podává pouze, kdyby ve správním řízení udělala někde chybu, což neudělá. Pravda, dcerka má všude stejně spočítané body, chyba žádná. Brno je na tom stejně blbě, jako Praha.
Brno je na tom asi dost podobně. Syn bude mít teď v dubnu 3 roky a šance na přijetí jsou mizivé. Nejlepší umístění 11. pod čarou a naděje, že se posune si už moc nedávám.
To je des! U vas nejsou mista a u nas se cpou sotva dvouletaci do skolek! Fakt takove matky nechapu! Pak mali cely den rvou, a do skolky nechteji chodit...a maminka sedi na prdeli doma v lepsim pripade s mladsim sourozencem.
První ve 4 letech, druhé naštěstí ve 3 letech a 3 měsících
2 roky 10 měsíců ale jsme na malé vesnici s místní školkou a původně byl pod čarou ale uvolnilo se misto😄
U nás v malém městě není problém. Syn byl přijat od září a tři mu byly až v únoru, nastoupil v lednu od září jsme platili místo, ale museli jsme počkat, až nám ředitelka zavolá, jestli na nás zbylo místo a letos (od září 2014) je dokonce školka nenaplněná ...
Bydlíme kousek za Prahou a syna nám vzali ,když mu byly 2 roky a 9 měsíců. Taky teda volali až poslední prázdninový týden,ale dostal se. Chodil hned od září a vše v pořádku
@lv kamaradum loni v brne vzali malého který byl myslim 28 nebo tak nejak pod carou (je narozen v unoru, v zari mu bylo tim padem 3,5) - hodne deti totiž podalo vic prihlasek a vic jak 10 jich nenastoupilo a nekteri pod carou se dostali do jiné skolky takze ac to vypadalo beznadejne tak se dostal 🙂 ale nevyslo to na odvolani ale na to ze si tam volali a často se informovali jak to vypada kolik deti jim odreklo atd.... a nakonec zbylo místo i na ne
holky moc nechápu matky, ktere dají díte do školkynapř 2lete a sedí doma...vždyt co mají delat maminy, ktere musí do práce....??
Brno: Staršího ve 3,5 - měli jsme štěstí, byl druhý nejmladší, ještě vzali jednu dubnovou holčičku. Ale tehdy odešla více než půlka školky do školy, takže brali hodně dětí (37 ze 70). Loni brali až děti starší 4 let, ale syn se mi dostal ve 3, protože měl body za sourozence. Jinak jsme taky byli hodně pod čarou, ale ten týden se to skoro po hodině mění, protože hodně rodičů se hlásí třeba na 7 míst a jakmile se dostanou do vysněné školky, tak můžou ty ostatní zrušit - takže se to potom hodně posunuje. O těch 20 míst se to od prvního dne posune asi všude. Ale cca do 10 dní je výběrové řízení ukončené a už nepřibírají, leda by se někdo odstěhoval.
@tarra27 No, někdy i ty maminky dvouletých dětí chodí do práce... Taky znám dost 5 a 6letých dětí, které jsou oficiálně do školky přihlášené a skoro tam nechodí, protože jsou skoro permanentně u babiček a znám maminky mladších dětí, které chodí do práce. Ony pracující maminky nadávají na nepracující a naopak... mně to kolikrát přijde směšné. Kamarádka si třeba vyběhala na menším městě, aby jí do školky vzali dceru ve 2 letech, přitom žili ve stejném domě s babičkou, která jim dělala full-servis a kamarádka byla na RD. A nadávala na matky, které si myslí, že do školky můžou jen děti pracujících. A o pár let později zase běhala za ředitelkou, ať dá jejímu dítku přednost před jiným, protože ona přece bude chodit do práce a ta jiná matka má sice starší dítě, ale bude na RD, tak ať není líná a dítě si nechá doma... to je fakt trapný. Já si myslím, že spravedlivé je to podle věku a úrovně dítěte - některé děti jsou schopné jít do kolektivu brzy, jiné to nezvládají ani v těch 3 - 4 letech.
@veruska007 přesně tak jak jsi to napsala.... po mne byla maminka která se dostala a čekala prcka... nějak to celkově nechápu.... podle čeho vybírají . je mi jasné že na již ten svůj bodový systém... ale i tak by mě zajímalo na kolikátém místě můj syn zkončil
@janinkkka U nás je bodový systém a podle toho to vychází spravedlivě. Záleží, jak má která obec kritéria a jak je oboduje. U nás zas nadávají za body za sourozence, mně by se bez toho prostřední nedostal ani omylem. I když vím, že se někdo dostal i mimo - ale to je až po uzavřeném výběrku, když někdo nenastoupí a ředitelka pak může dát místo relativně komukoli. Kamarádce se tak dostal syn na přelomu prázdnin.
Tak já jsem třeba taky doma na mateřské s mladší dcerou, ale chci aby se syn začlenil do kolektivu, zvykal si na další děti. Jeho nároky na zábavu se vzhledem k jeho věku zvyšují a já se mu s miminkem nemůžu věnovat tak, jak bychom si oba představovali. Pokud ho nakonec někam přijmou, budu šťastná. Pokud ne, budu se ho snažit aspoň na pár dni v týdnu dávat do nějaké soukromé školky, aby byl mezi dětmi.
Starší vzali v necelých 4L (je zářijová) - byla jsem doma s mladší dcerou...A mlasdší mi pak vzali ve 2,5l v pohodě, ale měla sourozence ve školce, a já šla do práce.
U nás jsou taky školky přeplněné.Stále se mluví a píše o tom kolik je míst a není to pravda.,Nejstarší mi vzali až na čtvrtý pokus k povinné předškolní docházce.Dva mladší do školky stále ještě nechodí,pozítří jdeme opět k zápisu s obouma.Prostřední mi už snad taky vezmou povinně,bude jí v září pět let.Nevím podle čeho se skutečně volí,které děti ano a které ne,protože dvou kamarádek děti vzaly teď v průběhu roku a další vzali loni v září tříleté.Všechny tři jsou stejně jako já na rodičáku.Nikomu toto nezávidím,ale nesnáším když je cokoli nespravedlivé.
@tarra27 Tak mohl už nastoupit v tom září, ale byly mu teprve 2 roky a 7 měsíců, chtěla jsem, aby šel až v těch třech, ještě v tom září se nám narodila malá, tak aby to nebral, že jsme ho odstrčili. Od září do prosince jsme platili za držení místa, za měsíc se platilo 260,- běžné školkovné, když chodí pravidelně už je 430,-.
V 5,5 letech na 4. pokus.