Ahoj holky už fakt nemůžu z mého 6ti letého syna ☹
Michal byl klidné dítě,hodné,chytré,pomáhal jak se dalo,ale nastal čas prázdnin a od té doby se zhoršil a to hodně moc ☹
začal mluvit sprostě,i k tátovi si to dovolí,že mu nadává aj ☹
před chvíli mi řekl,že mě dobije,křičí na nás,prostě už se nedá zvládnout,říkám si kde mám to svoje milované děťátko,které bylo hodné,mazlivé,pomáhalo nám,ve školce z něj měli radost ☹
vztáhnout na něj ruku nemůžu,protože můj manžel mi to nedovolí a říká mi je otevřené okno,nedělej ostudu ☹
no,ale já si po sobě od něj nenechám řvát a ani aby mi říkal,že mě dobije aj ☹
už fakt nevím co s ním dělat,jsem bezradná ☹
můžete mi prosím poradit co s ním dál ☹ jak z něj udělat zase toho hodného chlapečka?
oni mě tady zničí jak manžel tak malý Michálek ☹
Michal ještě dnes i na jeho nejmladšího brášku natahoval pěstičky a chtěl ho i kopnout ☹ rád mu ubližuje tak i rád ubližuje svému staršímu bráchovi ☹ který se ho bojí ☹
nechápu jak se mohl za ty 2 měsíce takto změnit,nevím co jsem udělala špatně,že se takto začal chovat,nevím proč mi manžel nedovolí mu dát po dupě,myslím si,že by to eventuálně zabrat mohlo ☹
tatínek se mi už zdá jako paranoik ☹
omlouvám se za sloh,ale potřebovala jsem to ze sebe dostat a poradit od Vás,které jste toto zažily co s ním dělat aby nás jednou třebas nezabil ☹
děkuji moc miluji moje syny strašně moc,ale už mě to jeho chování strašně moc bolí a nezvládám to ☹ ☹
prosím rýpalky typu,že si za to můžu sama aj tak tady nekomunikujte píšu si jen o radu a vypisuji se,protože to už nezvládám ☹ ☹
@frndafrrr děkuji za 1)to s manželem fakt nevyřeším on je velký flegmouš a rád si dá doma pivko aby nic řešit nemusel,ale to je na dlouhé povídání,kdyby nebyl docela dobrý otec mých dětí tak s ním už dávno díky toho alkoholu nejsem,protože ani toto nedávám ☹ ☹ poslední dobou na mě vše padá a asi tu návštěvu psychologa bych potřebovala i já ☹
2)ano podle mě to od má od jednoho kluka z dvorku,který má bohužel hodně špatné rodiče a vyrůstá v dost velkých hádkách aj ☹ díky toho jsem jim zakázala chodit na dvorek aby se toho vyvarovali ☹
3)asi ano asi máš naprostou pravdu raději ho k tomu psychologovi objednám,ale nevím jestli by pomohl nebo ne,protože jsem i z nejstarším synem chodila k psychologovi a tomu skoro vůbec nepomohl (David měl jiné problémy,než Michal)
ano máš pravdu je už dost velký aby si toto všechno uvědomil,ale mu to nevadí,že se takto chová myslí si,že je to normální,nemít manžela tak za toto chování je fialový,i když si říkám zda by to vůbec mělo cenu si o něj třískat ruku,zda by to pomohlo ☹
po tátovi daleko víc řve než po mě a tatínek si to nechá líbit ☹ ☹
rozbíjí hračky,telefony aj ☹ ☹ a pořád jen křičí od té doby co začali být prázdniny ☹ bojím se,že i takový bude ve školce a bude problém ☹
ach jo už fakt nevím co dělat ☹ ☹ asi bych jsem se nejdřív měla zbavit manžela,ale na druhou stranu si říkám,že je to fakt dobrý otec i když ten alkohol je jeho docela dost velký problém,sice pije jen piva,ale i tak ☹ ☹
Učila jsem 6leté děti a jeden tam měl trošičku sklony podobné, ale tedy nic takového. Zjistila jsem, že ignorovat to je úplná blbost, ostatní to začnou dělat taky. Musí se mu důrazně říct, že tohle ne, násilí ne, je to špatně, a vždycky zasáhnout - ať se chová hezky i k bráchovi. Když to nepomáhá, musí se na něj hlasitěji, výhrůžněji... Aspoň se mračit. Pak trest. Já bych ho i seřezala, ale každý má na tohle jiný názor...ale nějaký trest by měl následovat, pokud si z vás dělá prdel.
Asi bych vůbec nečekala na svolení chlapa, jsi taky jeho rodič a pokud už přetekla hranice, na prdel bych mu dala. Tim, že se to nebude řešit, tak si bude dovolovat pořád... a možná i víc. Možná, az zas bude mit po prazdninach režim, tak se srovna.
Ale ja bych zavřela okno a udelala humbuk. Umis si představit, že by se tahle mírná agrese stupnovala?
Naši nás nebili, ale když jsme zlobili, občas jsme na prdel vareckou dostali a když houknul táta, tak jsem začala bulet a měla prdel staženou.
V dnešní dobe chybi jedna důležitá vec, a to je respekt.
@hlasimse ano já bych to neignorovala kdyby manžel mi to nezakazoval,já taky nejsem proti seřezání,ale když mi to manžel zakáže a stojí předemnou abych mu něco neudělala tak zasáhnout ani nemůžu,tak proto se tak hodně špatně chová především k tátovi,tresty nepomáhají to rozbíjí pro jistotu věci a řve když dostane nějaký trest a stejně si jede po svém ☹ už si fakt nevím rady,mamka mi psala,že ho mám zítra jak tu nebude manžel za to seřezat,ale já jsem jí psala jo a myslíš si,že to pomůžu,že si bude pamatovat za co to je a co udělal? asi ne ☹ ještě když v obchodě mu nekoupím hračku tak dělá zbytečné problémy ☹ proto už s ním do obchodu nechodím,ale nedej bože mu nekoupím sladkost tak je peklo na zemi ☹ on takový vůbec nebyl jak chodil do školky ☹
@martaskaaa tak to s tebou naprosto souhlasím v dnešní době ten respekt chybí a to je hodně špatné :-O
já bych i to okno zavřela a přes zákaz manžela mu dala přes tu prdel,ale když tu je manžel tak to nemá cenu jim dát přes prdel,protože když na ně chci jít a dupnout si tak se přede mě postaví a stojí abych jim nic neudělala ☹ vím,že to bude jen horší a horší,ale nevím co dělat když tu není táta tak všichni 3 kluci jsou jak andílci a to dokonce můžu říct i o tom prostředním synovi,ano někdy mu vyjede sprosté slovo přes den co je táta v práci,ale dostane před prdel a je zase vyměněný... jak je u prarodičů tak takový vůbec není,je takový jaký býval než začaly prázdniny :-O táta má na kluky asi hodně špatný vliv ☹ ale vidím,že toto a ještě ten jeho alkohol nám za chvíli rozbije vztah a půjdu o ten rozvod požádat i když nechci,protože je to fakt dobrý táta ☹
@juliemichal Chtělo by si uvědomit kde tato slova mohl slyšet.zda s nim někdo takto mluví nebo zda s vámi takto někdo mluví a on to okoukal nebo s jakými kamarády si hraje.mate mladšího syna,muže na nej zarlit.pres školní rok byl zabarvený ve školce,ale ted přes prázdniny potřeboval vaši pozornost,kterou musíte rozpůlil ještě mezi mladšího syna.ja mam doma také šestiletého a rok a půl starou dceru.pres prázdniny se dost nudí,pac tu nemá kluky v jeho věku.jsem vděčná za manželovi příbuzné,kteří do stejne vesnice dávají děti přes prázdniny k babičce (cca 8,10 a 11 let)ze si s nim hrají bez rozdílu věku a opravdu moc hezky ho berou mezi sebe.ale jeho nálada se také mění podle toho jaka je denní hodina.rano je super,odpoledne a k večeru už hadavy a umiměný,protoze je unavený.to ze mu jednu vypálit urcite nevyřeší to,ze na vás bude milejsi.ale urcite si zkoušet u nej dělat přirozený a ne nuceny respekt.
@evaii tato slova slyšel právě na dvorku u babičky před barákem od jednoho chlapečka,který nemá dobré rodiče a žije v hádkách a venku je hodně sprostý aj tak si Míša asi myslí,že je to normální,ale abnormalně to přehání :-O
dávám mu stejnou lásku jak 19 měsíčnímu synovi,doma má vrstevníka z kterým si může hrát,mám ještě 9 letého syna on si s ním hraje i když ho Míša bije a nadává mu :-O
@juliemichal a tatínek se vyloženě opíjí, nebo jen si dá pivko? Řekla bych mu, že to chování si nenecháš líbit jako on, a že jako matka mu musíš dát na zadek - ne ho nějak mlátit jak si on možná představuje, ale prostě aby věděl, že takhle ne. Jde o to, co by dělal, kdybys mu přes zadek dala i bez jeho svolení? Snad by proti tobě sám nepoužil násilí. Takhle syna ale učí, že na maminku může mluvit sprostě, protože tatínek ho "ochrání". Takže vlastně ho učí nechovat k tobě žádný respekt.
Jinak že něco slyší u kamaráda může mít vliv, ale když by něco zkoušel doma a tam by narazil, tak by mohl kamarád být jaký chce, on sám by věděl, že doma se takhle chovat nesmí.
V čem je Tvůj muž tedy dobrý otec ?
Zkusil něco, co mu poradil kamarád na dvorku a prošlo mu to, tak to zkouší dál a stupňuje své chování, čeká, kde je ta hranice, za kterou už nemůže, ale ona mu zatím žádná nebyla dána. Ještě navíc když s manželem neste jednotní. Před synem musíte táhnout za jeden provaz, i kdyby se to v tu chvíli jednomu z vás nelíbilo, to si můžete vyjasnit , až to kluk nebude slyšet. Pro příklad- můj syn mi taky jednou řekl, co slyšel od puberťáků. V klidu jsme mu vysvětlili, že tohle ne. Zkusil to znovu, seděl za trest v kuchyni, bez hraček, směl jen na záchod, seděl tam dlouho. Pak se přišel omluvit. Manžel mu řekl, že dobrý a pokud to uslyší ještě jednou bez varování dostane pořádně na zadek. Už se to nikdy neopakovalo a od té doby, když řekne slovo, které nezná a my mu to vysvětlíme, že tohle ne, nikdy už ho nezopakuje.
By mi bylo jedno otevrené okno,povolení od manžela a kdo si co bude myslet a to opravdu vím o čem mluvím. Chlapec by si zasloužil jednu za ucho, musí si uvedomit ze vy jste tam autorita a né on... Nerikam bít ho hlava nehlava,ale jednu by zasloužil. Musíte na něho být prisnejší a ukazat mu že kdyz on se nebude hezky chovat k Vám,tak se nebudete chovat hezky ani vy k nemu.. Klidně by jsem ho okřikla, zakázala mu věci co má rád,tablet,hry,televize a pod. Dát mu zaracha,zavrít samého do pokoje,aby si uvedomil co dělá a muze z něho vylézt až se uklidní a omluví... Někdy to má větší efekt nez nějaká bitka a když to necháte tak, tak to bude ještě horší. Nevím,ale píšete že před tím byl hodný,ale zeptám se. Já do toho nevidím, ale, nedovolili jste mu pred tím toho až moc hodně a ted zjistil že si na vás muže dovolit a vy nic neuděláte? Když si nevíte rady,tak by jsem určite navštívila psychológa, možná je to taky obranná reakce na něco, mozná si tím vynucuje pozornost,žárlivost, anebo píšete že tatínek pije a je flegmatik... Mozná má pocit že se mu málo věnujete.. Skusila jste s ním o tom mluvit proč to dělá? Sednout si s ním a promluvit si s ním? Říct mu že Vás totrápi?
Jinak ja si te pamatuji (asi 5let zpatky a myslim pod jinym uzivatelskym jmenem) jak jste se snažili o druhé mimčo. A už tenkrát jste to neměli úplně růžový a uhanela ho nějaká rajda. A ted koukám, ze uz dokonce mate tretiho prcka. Hlavne proboha ne čtvrtého.😁
S tim alkoholem je to taky na prd, to by mi vadilo..Každopádně souhlasím s @hlasimse protože jak uvidi, ze se ho tata zastává - tak to bude dělat pořád s pocitem, ze se mu nic nestane..maximalne dostane pokárání. Ale to neni adekvatni trest. Pokud nechceš mit doma grazla, prostě mu dej na prdel,neco mu zakaž atd, potrestej ho,jinak se zachvili fakt zblazniš. Kdyz tatinek je flegmatik a je mu jedno, že jeho syn začíná být zmetek, musíš to udelat prostě ty, driv než to bude horší.
Možná bych začala v první řadě psychologem pro sebe - tzn. zajdi si k psychologovi, pokud nesedne, změň a zkus jiného, dokud si nesednete. A prober situaci s ním - pak můžeš vzít syna třeba s sebou.
Zkus prijit na to, proc to dela. Nezarli na sourozence? Nema dle sveho nazoru dost pozornosti? Potrebuje vic projevovat lasku? Co vidi za chovani u vas doma? Jak se pred nim k tobe chova tatinek? Proc pred nim nevystupujete jako par, co se podrzi? Zajdi za detskym psychologem. Vetsinou nahla zmena chovani neni to, ze se znej stal zmetek, ktereho je treba potrestat, ale jde o volani o pomoc. Ten kluk ma podle mne nejaky problem, a ten problem je zrejme u vas doma.
@juliemichal Pokud je manzel flegmous, tak bych ho i s nejakym otevrenym oknem asi poslala nekam. Pokud nebude drzet pevnou ruku on, tak musis ty, jinak ti zvlci i druzi dva, tak bych to resila hned. Copak delal o prazdninach? Nestykal se s nejakou partou u ktere by se to naucil? No sla bych do toho asi trochu tvrde, ale zjistila bych si pricinu. Preji pevne nervy.
Jeste mne zaujala tvoje veta "když tu není táta tak všichni 3 kluci jsou jak andílci". Tak uz asi vim, kde ma kluk problem. Tatinek.
A zkusilas v klidu odejit z mistnosti s vysvetlenim, ze se ti jeho jednani nelibi, ze ho neschvalujes a kdyz ho podporuje tata, tak ty to delat nebudes, a pokud za tebou chce prijit, tak az se zacne chovat slusne (a klidne vzit obe dalsi deti z jeho dosahu a nechat ho tam s otcem). Nenudi se doma? Chodite na prochazky, vylety, na kolo, je fyzicky unaveny?
Podle me zarli a chce jen maminku nekdy pro sebe. Najit si nekdy cas jen na nej bez ostatnich sourozencu. Jinak za me nasili tvori dalsi nasili, deti se uci i od nas, tak ze kdyz mu nasekate, date mu najevo, ze nasili je ok. Ja bych si s nim udelala nejaky vylet a probrala s nim, co ho trapi a co by mu pomohlo, zaroven bych mu sdelila i svoje pocity, ze vas tohle chovani trapi a ublizuje vam to. Serezat ho a neprobrat to s nim umi kazdy, ale resit to a komunikovat jen tak nikdo neumi, zkuste to.
@juliemichal "to manžel zakáže a stojí předemnou abych mu něco neudělala" - a neměl by v takových chvílích stát manžel spíše před synem a snažit se jej zkorigovat?
Já bych ve Vaší situaci nějakou volila poradnu pro rodinu. Nemůžete bojovat se synem a manželem současně. U syna je třeba zjistit příčina (např. rozvíjející se porucha chování?) a s manželem je třeba se sjednotit ve výchovném postupu.
Celkově děti přes prázdniny zlobí. U syna, který je jinak zlatej, tak teď už je to taky krize. Už prostě potřebuje školku a takový ten pevnější řád.
U vás je ale problém otec. Nevím tedy, v čem je dobrý otec, když chrání syna, aby nedostal přes pusu/na zadek v případě, že si to zaslouží! Působí to na mě pěknou vyčůraností, a může to klidně stupňovat, protože ví, že tatínek ho přece ochrání.
Proč se bojíš jít proti manželovi? Nevidí to syn náhodou u něj, že říká, že tě dobije apod.?
☹
@juliemichal v prvni rade vypatrat pricinu, dite se jen tak ze dne na den nezmeni. U koho byl na hlidani, mezi jakymi detmi travil cas (pripadne jakami dospelaky) atd. Rozhodne bych necekala na manzelovo svoleni ohledne toho, ze bys mu dala na zadek. Pokud ani nedovoli, abys na nej zvysila hlas, tak proc by to nedelal, kdyz muze vse a bez nasledku, navic vidi, ze se ho jeho sourozenci boji a je alfa samec ve smecce deti, bacha at neni i alfa samec v rodine, to by pak bylo spatne
Zarazila me na tom docela jedna vec-ty chces aby syn neublizoval ostatnim ale chces toho dosahnout tim,ze ho zbijes?Takze mu vysvetlis,ze nesmi nikoho bit tim,ze ho zbijes.To opravdu dava smysl.
Ja bych patrala po pricine a resila to s detskym psychologem.Muze to byt zacatek nejake nemoci
@hlasimse manžílek se spíše vyloženě neopíjí :-O potřebuje denně cca 5-7 piv a o víkendu ano o víkendu si dá toho víc,prostě mě ten jeho alkohol už ničí,ale moje milovaná maminka mi říká,že je dobrý otec a,že s ním mám být :-O :-O
a aby kluci odemě na zadek nedostali tak mi tatínek drží ruce a stojí předemnou,párkrát jsem se mu odtáhla a na zadek když už přeháněli fakt dostali :-O :-O
táta si od těch starší pěkně nechává skákat po hlavě a myslí si,že je to dobrá výchova :-O už i jeho vlastní otec mu několikrát řekl ohýbej mě mamko,dokud já jsem Janko až já budu Jano neohebneš mě mamo...
kolik lidí mu říká,že by měl být jiný ohledně výchovy dětí :-O :-O ale stejně mu to nezabírá,zdá se mi,že za těch 11 let co jsem s ním mě to totálně ničí :-O
@obla v čem je dobrý otec?toť otázka,vůbec netuším,ale už to,že je dobrý otec mám od mé mamky,protože několikrát co jsem od něj chtěla odejít ještě i když nebyl nejmladší na světě tak mi moje milovaná maminka řekla,že je dobrý otec a,že jen tak dobrého tatínka pro kluky nikdy neseženu,bohužel už po těch letech co jsem s ním a pije tak neumím rozeznat v čem on je nebo není vlastně dobrý :-O :-O toť je to ☹ ☹ jsem s ním právě jen a jen díky klukům ☹ už ani nevím zda k němu něco cítím nebo ne ☹
@eva118 to je krásné,že tvůj partner tahá s tebou za jeden provaz,bohužel u nás je dvojí výchova což mě vůbec,ale vůbec nebaví ☹ já jsem taky měla dvojí výchovu jak jsem byla malá a vím jak bylo pro mě těžké se potom postavit na vlastní nohy a začít žít svůj život :-O ale obávám se,že z Míši vyroste něco,co už nezkrotím pokud budu nadále z manželem,ale stále doufám,že se změní a bude to jako dřív třebas jak před těmi skoro 2 roky než se nám narodil nejmladší syn :-O od té doby se změnil o 160 stupňů k horšímu a vše mu padá na hlavu :-O
@martinahost mluvit jsem s ním zkusila proč to dělá a odpověděl mi na to,že vůbec netuší proč toto dělá :-O :-O
@martaskaaa já si tě taky pamatuji a vím,že jsem něco podobného řešila,ale to bylo jak jsme se snažili o třetí,to jsme se o něj docela dlouho snažili no skoro 4 roky,takže to asi bylo před 4 roky :-O ta rajda ho uháněla jak jsem byla v porodnici s Míšou,který se teď tady řeší :-O :-O to je let ty jo :-O :-O Míša má 6 let a Mateo má 19 měsíců a o něj jsme se snažili ty 4 roky,tak to těch 5 let už bude 😀 a neboj čtvrté s ním už rozhodně nechci ano byla úvaha ještě jak jsem byla s Mateem v porodnici,že bych chtěla z Michalem ještě čtvrté a to tu vytouženou holčičku,ale cca půl roku zpět jsem se rozhodla,že s ním dítě ani omylem už nechci :-O
@ariadna12 děkuji ten problém je asi fakt u nás doma,chování manžela hmm to raději ani neříkám,neuhodil mě nikdy to ne,to by si nedovolil,protože by potom bylo hodně špatně pro něj,vyrůstala jsem bohužel v hodně špatné rodině,kde mě táta týral bez důvodně,takže kdyby na mě manžel jednou šáhl tak by bylo zle,ale jinak ano projevuje se tu od manžela ze strany spíše to psychické týrání maminky anebo ponižování aj. a klidně toto bohužel udělá i před kluky ať se sbalím a vypadnu,ale já stále doufám a přeji si,že se Michal (manžel) změní a bude takový jaký byl na začátku vztahu asi nějaké 4 roky co jsme spolu byli :-O v tu dobu to byl fakt úžasný chlap :-O proto ani od něj neumím odejít :-O :-O a nechávám se raději ponižovat,žiju v tom,že mi doma denně pije atd,ale na druhou stranu si říkám,že není vina jen na jeho straně,ale i na mé straně ☹
@robin92 děkuji moc o prázdninách no to byl u svého dědy na zahradě kde se pije aj :-O ale když tam jsem já tak tam sprostě před malým nemluví :-O potom byl s tím chlapečkem co jsem ho tady zmiňovala on má hodně špatné rodiče matka alkohol. táta fet. a mluví před ním doma hodně sprostě aj,takže si i myslím,že je to díky toho Borisovi za kterým chodili,proto jsem jim zakázala chodit na dvorek,ale stejně to očividně vůbec nepomohlo :-O
@ariadna12 ano problém tatínek je 100% to říká i tchán a tchyně,že by se měl nad sebou zamyslet a mít pevnější ruku :-O
@bledulka84 tak toto jsem nezkoušela,děkuji vyzkouším,ven chodí každý den,o víkendu pravidelně jezdíme z mojí mamkou a mými sestrami na výlety,ale ovšem bez tatínka :-O :-O
@mysek no lásku mu dávám kolikrát řeknu mamce aby mi pohlídala kluky a já jdu s Míšou se někde projít aj :-O i když tu jsou kluci tak si jdu k němu lehnout mazlit se s ním aj,láskou ho nešidím ☹
@ivular poradnu pro rodinu bych volila i já,ale vím moc dobře,že by tam nešel,protože nedávno jsem s ním řešila to,že půjdeme do manželské poradny,že nás tam objednám a na to řekl jednoznačně ne :-O :-O a manžel podle mě raději při všem bude stát u kluků a při mě stát ve výchově nikdy nebude což mě taky hodně mrzí ☹
@ann_87 ne u něj to nevidí jako to ponižování a psychické týrání párkrát od něj viděl to je pravda ☹ ale manžel nikdy na mě nešáhl to by mu strach nedovolil,to by jsem se potom začala bránit já a nevím jak by to dopadlo :-O
@zelenaesmolda dnes ho budu objednávat k neuroložce,bavila jsem se včera i o tom jeho chování z kamarádkou,která má autistu a říkala,že u Míši to vypadá na agresivní ADHD a trochu tam jde vidět,že by mohl být i autista malého zná a vychovává svého syna autistu tak se v tom docela vyzná ☹ no doufám,že nás vezmou brzo a nebudu čekat dlouho na objednání ☹
Tak já nevím,ale až takový obrat během dvou měsíců je snad až nereálný
No asi tak. Manzel nemanzel proste bych mu poradne nasupala na zadek necekane. Radne a dusledne rekla ze takhle proste ne. Zabavila mobil, zakazala pocitac at se proste stavi na hlavu. A manzela bych poslala nekam at se probere. To je jednoznacne selhani vychovy tzv. benevolentni bez mantinelu a verte jestli nezakrocite bude hur. A nechapu poroc se chlapa bojite, dupnete si poradne. Vzdytvsi z vas dela cvicenou opici 😞
tohle fakt na netu nevyřešíš...evidentně - nic ve zlým - nejsi člověk schopnej nějaký kvalitní sebereflexe a tak. někdo se tě zeptá, proč tvrdíš, že je tvůj partner dobrej otec a ty odvětíš, že nevíš, ale že ti to řekla mamka...?:D jako promiň, co to je za reakci?
- chování tvýho syna jen odráží problémy, který máte v rodině, potažmo ve vztahu. on není ten hajzl, on je jen zrcadlo a potřebuje pomoc.
- ty si sama nepomůžeš, potřebuješ odborníka - terapeuta
- tvůj můj je alkoholik. je jednoe, že se neopíjí do němoty každej den. ale každej den chlastá a je na tu svou hladinku tak zvyklej, že ani nepůsobí, že je pod vlivem
- tvůj syn má dost možná problém s otcem, pokud se to vyostřuje hlavně, dkyž je doma. a taky samozřejmě zkouší, co si může dovolit a ví, že ho otec brání. můžou tam bejt i jiný důvody. to takhle těžko soudit.
- ve výchově musíte bejt jednotný. aby vás mohlo dítě brát vážně, aby se necejtilo nejistý, aby ta výchova taky mohla bejt vůebc efektivní
- základ vší výchovy je dát hranice a opravdu je vymáhat - ale o hranicích přemejšlet, nechat samozřejmě dítěti velkej prostor, co se smí.ale kde ten prostor končí, ten velice důsledně vymáhat. jak, to je těžká otázka a záleží na konkrétních věcech, dítěti, i na rodiči.
existuje dneska hodně opravdu dobrejch knih, webů o výchově, který by ti mohly pomoct. ale hlavně bych fakt přemejšlela o těch příčinách toho chování. chce pozornost? nebo žije v nějakým stresu? atd atd.... ale hlavně bych asi teda zamakala na srování partnerskýho vztahu. to je základ všeho. vztah obou rodičů a nějaká jako vyrovnanost, sebejistota mámy. sama to asi nezvládneš, bejt tebou, rozhodně požádám o pomoc.
jo a poradnu bych ideálně navštívila rovnou partnerskou, nebo nebo rodinný terapie. chlap se možná bude cukat, že nechce ablabla...no, když ho nepřesvědčíš, tak aspoň sama. beztak terapeut většinou řeší tak nějak problémy v celý rodině:D ale je asi lepší, kdyyž tam jsou dva.
Vzala bych to popořádku a jako 1.bych si večer sedla s chlapem, musíte se oba dohodnout aspoň na základních věcech, přece nemůže být taková flegma, aby si toto nechal líbit. To mu nevadí, že po vás syn řve, ke všemu tímhle stylem pod otevřeným oknem, když mu to vadí u tebe?
Za 2. bych se zamyslela, kde na podobné chodí. Počítačová hra, film, vyprávění kamaráda?
A za 3. bych ho objednala k psychologovi, je to odborník, poradí ti jak postupovat, protože jak je vidno tápeš v tom. S větami "Aby nás jednou nezabil." bych to u šestileté opravdu nehrotila. A dala bych si pozor ať ani nic podobného nezaslechne.
Nadruhou stranu je už dost velký, aby chápal co může a co né, upřímně nejsem pro řezání hlava nehlava, nebo kvůli hloupostem, ale chovat se tak opakovaně můj syn ke mně, tak to okno zavřu a jestli z toho vyvázne někdo "dobitý", tak to rozhodně nebudu já.