Ubrečené období. Měli jste takový problém a jak jste jej řešili?

24. dub 2023

Ahoj všichni.Mám doma 3 letou slečnu,která od září nastupuje do školky a chtěla bych se zeptat,jestli máte s vašimi dětmi podobnou zkušenost jako teď já.Malá je hodná, laskavá, poslušná..ALE....když jí něco nejde, pomalu se o to ani nepokusí nebo prostě kvůli blbostem začne pofňukávat až to někdy dojde tak daleko,že začne ječet a k bulení se přidává i vztekání.Příklad:Máme jít z venku dimů,ale když už já jsem na schodech,tak se rozbrečí a snaží se dělat vše proto,aby domů nešla.Nebo jsme na procházce venku si hraje na prolézačkách a když jí řeknu,že je spousta hodin a musíme jít domů,tak se rozbrečí až úplně vřešťí.Vždy se jí ptám,jestli ji něco netrápí(když nevím o co jde v tu chvíli)nebo nechce s něčím pomoci a obejmu ji,ale prostě už se to děje tak často,že kolikrát mám už pocit,že mi vylítne ruka.Měl jste někdo takový problém a jak jste to řešili případně přešlo to samo? Předem moc děkuji za odpovědi

michaela666
24. dub 2023

Tomu se říká období vzdoru. Prostě chce / nechce dělat něco co zrovna ty vyžaduješ a neumí to projevit jinak než pláčem a řevem. Máme to doma denně několikrát a i když se snažím vysvětlovat, nechávat jí dost času a z každodenních činností udělat zábavu, tak se domů z venku odchází zásadně s řevem. Když je dobře tak jen pofňukává.
Tím, že ti vylítne ruka pomůžeš jen svojí frustraci, na dítě to žádný pozitivní efekt mít nebude.
Je to sakra náročné, ale časem to bude lepší. 🍀 Teda aspoň se tím jako prvomatka uklidňuju. 😃