Tříleté dítě na představení.

matyldik
19. srp 2020

Dobrý den, dnes jsme se synem zkusili jit prvně na hranou pohádku pro deti. Syn u niceho dlouho nevydrží,ale vím,ze kamarádek deti,které jsou neposedne,tak se jim to libi a vydrží koukat. Hned po par minutách začal brecet,ze chce pryč,ze se mu to nelíbí. Pak zase,ze ještě bude koukat..vydrzeli jsme asi deset minut a šli pryč,protože ho to nebavilo a chtěl radši na hřiště. Já samozřejmě v nervech,ze se na nás všichni otáčí,jsem ho vzala a šli jsme domu. Jsem trochu zklamaná,protože jiné deti opravdu seděly a krásne koukaly,i menší než je syn.
Když jsme někde,kde musí zůstat na místě(kram,lékař,...),tak strašně zlobí,děla blbosti,lita a vali se po zemi,jinak je hodný,chytrý kluk...vubec nevim,co s tím.

konidana
19. srp 2020

@matyldik nebrat ho na představení, lékaře přežít a zkusit ho zabavit oblíbenou hračkou knížkou nebo holt hopsanim za ruce u tvé židle. Moje deti také neposedely. Do kina jsem si s nima troufla až když chodily do školy

zelenaesmolda
19. srp 2020

@matyldik
nebrat ho na predstaveni kdyz ho to nebavi

korin
19. srp 2020

On do toho doroste, neboj.

kachna001
19. srp 2020

My jak a dvouletou chodíme na kurzy zpívání a tančení, tak tam všechny děti taky poslušně sedí, poslouchají a dělají to, co se má... Jen to naše strašidlo si dělá co chce 🙈 nechápu, že existují i tak klidné dětičky, nevěřila jsem, dokud jsem to neviděla 😁 neřeším, některé děti jsou takové a jiné makové 🙃

lv
19. srp 2020

V divadle "me se to nelíbí, chci pryč" jsem zahanela na tajno sušenkami (obyčejné, žádné extra divadlo)

pratensis
19. srp 2020

Dozraje, každé dítě je jiné. Náš starší "dával" divadlo až tak od čtyř a půl, možná pěti, zatímco mladší už lehce po druhých narozeninách (máme ve městě divadelní spolek pro děti a chodili jsme na kusy úměrné věku). Starší syn je přesně takový, že u ničeho nevydrží extra dlouho, mladší je klidnější a soustředěnější... Nemá cenu to lámat přes koleno.

matyldik
autor
20. srp 2020

Děkuji za odpovědi. Večer jsem vše říkala manželovi,tak mě překvapil,když rekl,ze si pamatuje,ze v první třídě chodil během hodiny kolem lavic,ze nevydržel proste sedět...dodnes když jsme někde,kde musí byt dlouho na místě,si třeba poklepava nohama atd. Já,jsko pecka od narození,tohle Holt neznám..

hojda
20. srp 2020

Neřeš a vymyslete jiné aktivity🙂. Každé dítě nemusím bavit divadlo🙂.

ivis_b
20. srp 2020

@matyldik Já mám čtyřletého a do divadla bych si to s ním neriskla. Před půl rokem jsme byli na koncertu Uhlíře - miluje jeho písničky, všechny zná zpaměti, takže to jsem riskla. Vydržel, ale musela jsem mu sundat boty, protože chvíli seděl normálně, pak na patách, pak u mě na klíně, a to byl z toho koncertu jako fakt nadšenej. Trvalo to hodinu a byl to akorát, déle už by asi nevydržel. Od malička u ničeho nevydržel, neposeděl, jako miminko se i nerad choval, radši se sám plácal na zemi. Některé děti prostě takové jsou, věřím, že z toho vyroste. A u nás je první vlaštovkou lego - před půl rokem jsme mu začali kupovat klasické lego (ne duplo), má asi milion policajtů, hasičů, batmanů... a u toho vydrží sedět celej den, staví si podle návodu, vymýšlí příběhy.... no jsem z toho úplně paf, protože do té doby ho každá hračka bavila tak pět minut, a to jsem u toho s ním ještě musela sedět. Tak věřím, že i u vás to jednou přijde. Ale kluci obecně bývají neposednější než holky, alespoň já teda neznám v okolí holčičku, která by byla tak akční a neposedná jak můj syn.

malenka3
20. srp 2020

Prostě je ještě malý. Divadlo ho nebaví, tak ho tam neber. Zapomínáš na jeden důležitý fakt. V divadle s vámi seděla většina dětí, o nichž maminky vědí, že tam sedět vydrží. Ty, které vědí, že to jejich stejně staré děti nezvládnou, je tam vůbec neberou. No a pak je malinko dětiček, jejichž maminka si myslí, že už by to dítko mohlo dát a ono ne a ona se akorát stydí. Ušetři si to, vyčkej, až bude čas.

niki1107
20. srp 2020

Naší jsou sice dva, ale je to to samé, co tvůj syn. Pro mě je teda náročné být s dcerou celkově na veřejnosti, protože jsem pro ni najednou vzduch, všude lítá, nezastaví se, chce být s dětma a dělat to samé co ony (lézt na strom, skákat z výšek) a když ji to nedovolím, tak vztek, řev, mlácení sebou. Představa, že půjdeme někam na zahrádku si sednout na limču a zmrzku absolutně nehrozí, dceru nezabaví absolutně nic, ani jídlo, ani telefon, nic. Musí všude lítat a hlavně tam, kam nemá. Je to na palici a musím říct, že tady ty veřejné scény horko těžko rozdychávám, takže nějaké posezení vynecháváme a z hřiště holt chodíme s hysterákem.