Ahoj potřebovala bych slyšet vaše zkušenosti a rady. Syn v létě mu byli 3 roky začal chodit do školky teď je to teprv druhý týden co tam chodí, ale nechce ve školce vůbec jíst ani si sednout ke stolečku, přitom doma hezky jí sám u svého stolečku. A nechce se vůbec zapojovat do společných aktivit či společného tvoření. První týden ve školce i plakal a nechtěl pít to už je dobré. Já bych prostě řekla, že bude potřebovat více času jak s tím jídlem tak i se zapojováním. Každé dítě se adaptuje jinak dlouho. Ve školce mi přijdou, že si sním neví rady a neví jak na něj přitom doma problém žádný není. Podotknu, že syn zatím moc nemluví, ale doma se domluvíme bez problémů.
Není na to zraly, nechala bych ho tam 3 týdny a uvidíte. Známé se adaptoval až po těch dvou týdnech tak, nechtěl jist, neposlouchal, nezapojoval, když měl jist, tak tam lital a dokonce se i pocural. Ale zlepšilo se to
Môj taký bol na začiatku jaslí tak s učiteľkami sme sa dohodli, že najprv bude chodiť len na pol dňa a potom sám chcel ostať dlhšie keď si zvykol cca po 3 mesiacoch. A čo sa týka stravy mal tam len svačinku pri ktorej vymýšľal na začiatku ale keď si zvykol na učiteľky, režim, prostredie, deti.. Tak potom normálne už jedol všetko.
Nejí vůbec? Můj nastoupil v září, v lednu mu budou čtyři. Nejí svačiny,ale pije a jí oběd. Zpočátku si taky nechtěl hrát, vůbec nebyl zvyklý na děti, kolektiv, řízenou činnost, nechce dělat něco s ostatními,podle pokynů. Ale poslední dobou se už občas zapojí, do rozcvičky,do tvoření. Šlo to postupně. Školku moc rád nemá, nechce vůbec o školce mluvit, o tom co dělali, o kamarádech, ale vím,že celkem funguje,i s dětmi už kooperuje. S mluvením je taky na štíru,hledáme logopeda. Ale od nástupu do školky se rozmluvil víc.
@andelka Nejí, asi 3x snědl kousek svačiny jinak ho beru po obědě domů a doma sní oběd ze školky. V létě mu přílišli na celiakii do té doby skoro nic nejedl jak mu lepek nedělal dobře. Už se doma hodně rozjedl co dodržujeme dietu, ale ve školce prostě nechce 🤷 Podle mě to bude spojené s tím a chce to jen čas. K logopedovi už chodíme a bylo mu právě doporučené začít chodit do školky, že by mu to mohlo pomoct.
Vaříš mu ty nebo mu bezlepkove vaří ve školce? To může být komplikace dost. U nás školka pomohla , kdežto u nejstaršího vůbec. Tam začal rozvoj až po 4 roce, kdy chodil do školky skoro rok. Je to individuální. Každopádně u nás to chce asi hlavně čas. Ta adaptace může trvat až 3 měsíce.
@andelka Vaří bezlepkově ve školce. No uvidíme teď byl 2 dny ve školce a je opět nemocný, takže ta adaptace se tím prodlužuje. Jako myslíš rozvoj ohledně mluvení? Musím říct, že co je syn na dietě snaží se i více opakovat slova sám se naučil počítat do 10 během týdne, takže doufám že kdyz už mu není špatně z jídla a drží tu dietu, že mu to pomůže i v tom mluvení 🙂 A ve školce to hold bude běh na delší trať.
Určitě i to pomůže. Že dítě nemá jiné problémy,které ho omezují.
Syn též,tři dny ve školce a zítra asi zas už doma. Pořád dokolečka.
Holt na to není zralý.