Zdravím,
Jak víte, červen je měsíc výletů, i naše školka jede na výlet a je celodenní. Musíme tedy dětem nachystat velkou svačinu místo oběda.
Zajímalo by mě, co třeba dětem na takové akce chystáte, aby se z toho najedli a vydrželo to? Někdo mi radil sušenky, ale můj kluk sní jídla jako horník, sušenky jsou málo... Jinak si děláme tuňákový salát s těstovinami, nicméně zabere dost místa a ve vedru tuňák moc nevydrží.
Tak mě napadlo napsat sem, třeba budou mít ostatní nějaké fajn recepty na dobré svačinky, co vydrží a inspirujeme se navzájem ☺️
@no_title palačinky na slano, nakrájet na menší kousky. Mám ráda tortilu s vajíčkem (dát rozšlehané vajíčko na pánev přidat třeba kukuřici, šunku, přiklopit tortilou, aby se přichytila na vajíčko, otočit aby bylo vajíčko hotové naplnit třeba sýrem a přepůlit. Nakrájet na trojúhelníky.) Je to syté, používám místo oběda.
Ja po zkusenostech delam tousty a pak davam ovoce,typu jablko,hruska, prostě nějaké od kterého nebude cely zapatlany a lepkavy,pak treba Brumíka nebo nejakou buchtu typu babovka....
Ovocné kapsičky, cherry rajčátka, štrůdlíky (spíše jako něco malého na zub)
Tousty, nakrájené ovoce a zaleninu, nějaké tyčinky apod.
Teď jsem dávala prvňačce toust, pár mini rizecku, chleba, jabko, sušenku. Nezbylo nic.
Nejlepší jsou tousty, to mám takové osvědčené, k tomu třeba mrkev na hranolky, hrozny, jablko, borůvky, už jsem brala i cherry rajčata, jinak i ty řízečky jsou dobrý nápad, to udělám příště, tak také děkuju za inspiraci 😁
Toasty jsou klasika a k tomu do krabičky cherry rajče do pusy, hrozno, kousky mrkve .- zkrátka to, co dělá nejmenší nepořádek.
Pizza sneky
Zeleninovou tortillu a zabalit do alobalu.
Já teď dělala synovi dvě krabičky. Do střední b.box krabičky jsem dala 2 čtverce tousťáku a 4 mini řízky, melouna a papriku a do menší obyčejné dostal kapsičku, krabičku ovocných kůží, 2 tyčinky to lisované ovoce a mini pytlík brambůrků. Pak vodu a v kapsicce z alberta ten ovocný mošt.
Nejvic se mi osvedcily tousty. A delam i sladke tousty. Dovnitr nakrajim jablko s troskou skorice. A zapecu. Ovoce s sebou,co netece. Takze jablko. Za zeleninu papriku.
Mají dvě krabičky - svačinu a oběd. Ke svačince je chlebík se sýrem, šunkou nebo pomazánkou dle výběru dětí, ovoce (vykrojené jablíčko, banán, mandarinka apod. podle toho, co zrovna máme doma). Pokud je potřeba i odpolední svačinka, dávám víc ovoce a pak ještě nějakou buchtu nebo musli tyčinku. K obědu dělám řízky nebo sekanou v chlebu či housce a k tomu zeleninu (cherry rajče, paprika, okurka, ledový salát apod.)
My na celodenny vylet balime- na svacinu nejake ovocie typu hrozno, jablko, boruvky, proste aby sa to nerozpadalo.. potom napr ovocnu kapsicku, susene ovocie, susienky.. a na obed napr palacinky, toasty so syrom a sunkou..