Ahoj, mám 6letého syna a posledních pár měsíců má problém večer usnout, a v noci ss někdy vzbudí už kolem 4-5 hod.a moc jít spát už nechce, ale stejně pak nakonec jde a budí se kolem 6-7 hod. Neřešil někdo stejný problém? Žádné změny u nás neproběhli. Díky všem za radu
Prave ze,jsme skoro cely den venku, jezdi na kolobezce, na kole, chodime na prochazky, sladke neji vubec. S detmi se vida
Nemůže být přetažený z aktivit přes den a tím pádem trvá dlouho než se zklidní a usne? Zkusila bych na večer něco "klidnějšího na zabavení", vyvětrat pokojíček a třeba potichu pustit nějaké zvuky deště nebo přírody. Jestli ti vypije bylinkový čaj, tak nějaký slabý s meduňkou by mohl pomoct.
@ssarka89 tak pokud to trvá par dni(navic byl v neděli úplněk a změna času),tak bych to neřešila.resit bych to zacla tak po 14dnech.
Mám děti na solární pohon... když lítaj celej den na sluníčku, tak jsou nabití energií a vůbec spát nechtěj.
Krom toho mám syna s vývojovou disfázií - dělá pokroky opravdu ve viditělných skocích... vždycky, když probíhá takový vývojový skok, špatně spí. mozek prostě jede a odmítá být vypnutý. Je možné, že i Vaše dcera prožívá nějaký takový skok. U nás ta nespavost trvá vždycky maximálně dva týdny.
A pokud jde teď zhruba o týden, tak bych to přičítala úplňku a jasné obloze... pomáhalo nám opravdu pečlivě zatemnit.
Nam to trva uz delsi dobu, nektery den je to lepsi, ale ne moc. Povidali jsme si s nim, zda ho neco trapi a ze ne, tak nevim, jestli je to vyvojem
@ssarka89 tak minimálně ted není ve školce ne?nebo nechodil?neni ted víc na PC nebo někouka víc na televizi?to jsou šílené narusovace spánku,v kombinaci s mensi tělesnou a mentální zátěži,která byla ve školce.nejí víc cukru?ma pravidelný režim ve spánku?