Sourozenci v MŠ a jeden je nemocný. Nechat je oba doma?

ela2
21. zář 2014

Ahojte maminy. Mám 2 děti, které začali první rok ve školce, a ted mi jeden z nich onemocněl (má jen lehký suchý kašel bez rýmy a horečky, jinak je čilá dost). Nemám nikoho na hlídání. Mám teda k těm dvoum ještě mimčo. Do školky dojíždíme. Podělte se prosím o zkušenosti, jak byste to řešili Vy? Jít do školky, jednoho tam nechat, a zároven se tam vláčet s tím nemocným? Ze zkušenosti lonských zim vím, že nemocné jsou všechny 3 (2) děti, někdy současně, někdy se střídají. Takže pokud ted marodí první, jistě to v týdnu chytne druhý a pak třetí. Pokud bychom kvůli jednomu nemocnému zůstávali doma, pak bychom do vánoc třeba vůbec do školky nedorazili. Problém je, že tahle školka chce mít děti absolutně zdravé, takže i dítě bez komplikací (horečka, zelená rýma), ale jen s lehkou rýmou či kašlem (tzv.školkovým), mi vůbec nevezmou do třídy.

spagatice
21. zář 2014

Já si je nechávám vždycky doma oba. Taky do školky dojíždí a takhle je to jednodušší. Minulý rok to dopadlo tak, že byli dva týdny doma a dva týdny ve školce. Kdyby byl nemocný jen maličký, tak starší do školky půjdou, protože je tam vozí manžel.

babulinkab
21. zář 2014

tak většinou jsem je nechala oba, protože když kašlal jeden, tak za dva dny stejně kašlal druhej

odavika
21. zář 2014

Mám dvojčata, také od září chodí poprvé do školky. Jedna už byla nemocná, taky jsem váhala, ale pak jsem se té druhé zeptala, jestli chce jít, nebo zůstat doma. Chtěla chodit do školky, tak šupajdila. Ale mě v těhle případech může odvést dítě do školky babička. Kdybych musela s sebou táhnout i to nemocné, tak by zůstaly obě doma.

konidana
21. zář 2014

Já jsem alespoň první den, dva, ... zdravého vodila do školky, aby se nemocné děcko dostalo z nejhoršího. Podle okolností. Většinou byla nemocná starší dcera, hlavně suchý neutišitelný školkový kašel. Ta občas zvládla zůstat tu půlhodinku, max. hodinku doma sama. Většinou u pohádky. Malej spíš jen nudlal, ale když si občas utřel nos, tak to ve školce naštěstí moc neřešili. Když byl zdravej, sice hysterčil, že chce být také doma, bez ségry chodit nechtěl, ale to by nešlo. Oba dva doma by mi zbořili byt, klidový režim by nebyl ani omylem, a zdravej by zas byl nevyběhanej, kdyby celý den nevytáhl paty z bytu. Naopak dcerka do školky vždy chtěla jít, když byl malej nemocnej. Potom když už to bylo lepší, bez teplot, tak byli doma oba a šla jsem s nima i na procházku.

pavlina276
21. zář 2014

Taky jsem je nechala doma obě, jednou nebyly ve školce skoro celý měsíc. Vždycky to odmarodíme všichni a u doktora jsem každý týden, pokaždé s jinou dcerou🙂))