Soukromá učitelka angličtiny pro předškolačku, Praha 6

steltom
13. říj 2015

Ahoj maminky, neznáte některá šikovnou soukromou učitelku angličtiny, která by dojížděla do Ruzyně k mojí 4,5 leté dcerce? Hledám po inzerátech už dlouho, ale žádná se uplně nevěnuje právě předškolním dětem, ale hlavně bych ráda dala na nějaké doporučení, než jen tak námatkově. Děkuji moc.

kamila297
14. říj 2015

V mateřských centrech bývají kroužky angličtiny, což úplně pro tahle prťata stačí, protože tam to vedou formou her, zpívání atd. Nedokážu si představit, že by 4 leté dítě sedělo hodinu s učitelkou a louskalo slovíčka. Možná proto nemůžete nikoho sehnat.

maudn
14. říj 2015

U nás je kroužek angličtiny ve školce , je o to velký zájem, já konkrétně tam dávat děti neplánuji (budu ráda,když se nauči pořádně mluvit česky)

steltom
autor
14. říj 2015

My ve skolce mame taky krouzek anglictiny, ale neni to pry nic moc. Cely rok se tam pry uci jednu pisnicku 😒 A vubec nechci aby se drilovala z ucitelkou slovicka. Me jde o to aby se zajimavou a zabavnou formou dostala do zacatku anglictiny. A prave kdyz se ji nekdo venuje individuelne, tak se nejvic soustredi. Kdyz je tam vic deti, tak je roztekana. A hlavne ona sama mi porad dokola rika ze chce mluvit anglicky 😀

maudn
14. říj 2015

@steltom vím, že v té skolkovske angličtině mají nějakou pěknou učebnici se samolepkami (400,-)

kamila297
14. říj 2015

@steltom Tak jí pouštějte pohádky v angličtině bez dabingu, ať poslouchá doma anglické písničky atd. To by byl určitě dobrý začátek, aby něco pochytila. U takto malých dětí, které nemají v rodině rodilého mluvčího, je znalost cizího jazyka pouhým zpestřením, nikoliv nutností. Však se to budou učit ve škole, nic jim neuteče.

izzybickerstaff
14. říj 2015

@steltom pohádky jsou dobrý nápad, kamarádi to tak se svojí dcerou také dělají (pouštějí pohádky, které už viděla v češtině, mají nějaké vzdělávací hry na tabletu...). Funguje to dobře, jejich dcera rozumí a sama i něco řekne.

Kdysi jsem ve školce angličtinu učila. Zpívala jsem písničky, hrála divadlo a tak přesně, jak to někdo nade mnou popisuje 🙂 Za rok jsme se naučili docela dost slovíček (barvy, zvířata, nábytek, počítání atd. atd.), ale nejsem si jistá, jestli má u takhle malých dětí "výuka" smysl. Spíš jde o to zjstit, že existuje ještě nějaká jiná řeč. Docela hodně dětí z toho moc nemělo rozum a moc si neodnesly, naopak jiné byly hodně nadané a viděla jsem, že by potřebovaly intenzivnější péči. Při intenzitě jednou nebo dvakrát týdně (což by byl kroužek i soukromá učitelka) je to ale na nic v každém případě. Pouštěla bych pohádky (Peppa Pig a podobně) nebo třeba videa s písničkami průběžně podle chuti a dcera bude v kontaktu s angličtinou stále a bude to méně násilné než výuka s učitelkou.

lu777
14. říj 2015

tak já mám bilingvní děti (muž je Američan) a musím říct, že jsem kromě dětí z rodin kde je také rodilý mluvčí nepotkala žádné dítě, které by slušně mluvilo anglicky.... a to jsem viděla i děti, které chodí do velmi drahých škol, ale pokud nemají příležitost odmalička a s rodilým mluvčím, tak to pak doženou většinou v prepubertě nebo pubertě... pokud jsou šikovné, tak velmi rychle 🙂 ono každé dítě na jazyky není (ač ho jazyky můžou bavit nebo by rodiče rádi, aby ho bavily... kdysi jsem učila několik let němčinu tak vím jak obrovský je rozdíl mezi dítětem talentovaným na jazyky a dítětem průměrným nebo dítětem, které je napřed třeba ve sportu, ale jazyky mu nejdou.... )

osobně bych si našla na konverzaci nějakého rodilého mluvčího - např. na hlídání apod. a ať si s dcerkou prostě hraje jak je to v tomhle věku přirozené 😉 jenže se nebude učit jen pár básniček nebo písniček, ale budou spolu muset mluvit i o tom jak se cítí, co se za ten den stalo, že má žízeň atd. atd... prostě běžná konverzace, ale anglicky 😉

myslím si, že aby dítě umělo dobře anglicky, tak by muselo chodit ke špičkovému učiteli tak 3x za týden nejméně... v tomhle věku se děti učí velmi rychle - ale pozor, jakmile chytnou špatnou výslovnost, tak se to pak těžko už odnaučí... do asi 11 let mají děti lepší sluch než dospělí v tomhle 😉

hlavně bych si také hlídala, aby uměla dobře česky - rozsah slovní zásoby, čistá výslovnost apod.... někdy to pak u dětí kolísá... já mám dvě děti a každé k těm dvěma jazykům co mají doma, přistupuje jinak, každé dítě je prostě jiné 😉 některé děti celé roky jeden jazyk nepoužívají a až pak najednou to "naskočí"...

steltom
autor
15. říj 2015

Dekuji vsem za rady. Pohadky a pisnicky jsem ji poustela, ale chytla z toho akorat svoji hatlatinku, jak si myslela ze to slysi. Ja ji v zadnem prioade nechci drilovat, ani aby plynule mluvila anglicky. Proste chci aby se ji nekdo venoval individuelne aby vedela spravnou vyslovnost. Pak uz ty pohadky maji smysl. A taky nechci cekat az na zakladni skolu, kde prave tam drilujou gramatiku a nektere deti to treba davaji hur. No a jelikoz chce sama od sebe mluvit uz ted, tak proc to nezkusit. Nechavam to ciste na ni. Jestli ji to bavit nebude, kdykoli muzeme skoncit.

kamila297
15. říj 2015

@steltom Když jí budete pouštět originály pohádek atd., tak přece uslyší správnou výslovnost, ale chtít po 4 letém dítěti, aby v cizím jazyce správně vyslovovalo, když v tomto věku má ještě 90% dětí problémy s vyslovováním v mateřském jazyce...? Pohádky mají smysl vždycky, ať jsou v jakémkoliv jazyce a dokonce i když dítě ještě nemluví vůbec. A že chytla hatmatilku - no a co? Učí se teprve zvuk toho jazyka, napodobovat přízvuk, výslovnost, význam atd., tak ať si mluví svým jazykem 😉 No, nějak pořád nerozumím, proč Vám o to tak jde, ale je to Váš boj, můj naštěstí ne 😉

steltom
autor
15. říj 2015

@kamila297 Presne tak, kazdy ma svuj nazor a ja ho nikomu neberu. Ja mam na to svuj nazor, takze asi to nema smysl to dal rozebirat. Ja nasla koho jsem hledala, a jsem tomu moc rada. Diky a mejte se hezky.

luciamala1979
2. led 2016

nečítam ostatné příspěvky, ale snád pomožem. Sme tiež z Ruzyne, syn chodí do školky Tetty na Petřinách, na angličtinu super, hovorí plynule, je mu 5. Tak prípadne skúste 😉

luciamala1979
2. led 2016

@kamila297 niekdo to berie jako investíciu do dieťata, my nie sme rodilí mluvčí, mam postgrad. vzdelanie a syn v 5 rokoch vie anglicky lepšie jako ja. Nikto mu toto nikdy nevezme 😉 každému z nás ide o niečo iné 😎

luciamala1979
3. led 2016

Ahoj steltom Nespoznala 🙂 bola to čistá náhoda 🙂) Insk hľadala by som ďalej a ška do rodilých mluvčích My zas už hľadáme zš, niekde kde by sme tu anglinu za rok aj udržali, krpec hovorí už fak plynule, porozumenie preďlo v prejav. Všetko vďaka Tetty. Zatiaľ som nevybrala:/

marton
3. led 2016

@steltom ahoj,nevím zda ve vašem okolí je možnost,ale doporučuji angličtinu Helen Doron 🙂 .

dana3262
3. led 2016

@steltom máte nějakou rodilou mluvčí, co k vám dochází? To by mě taky zajímalo. Prostě hlídání v angličtině. Synovi je 5,5 a myslím, že by se mu to líbilo.