Ahojky, chtěla bych se zeptat jake máte zkušenosti se soukromýma školkama v Brně a na kolik Vás vyjdou. Od kolika roku školku navštěvujete ?
Nás se tento problém ještě uplně netýká , ale ráda bych měla dopředu nějaké info budu nastupovat do práce, když budou malé 2 roky.
Nad jesličkama jsem taky uvažovala to by nebyl problém, jen mě přišlo, že jsou pro menší děti a v těch školách, že už spíš mají program pro větší. Cenově to vyjde stejně dokonce bych řekla, že jesličky levneji.
asi jde jen o to, jestli chceš aby tvoje dítě bylo se staršíma anebo se zhruba stejně starýma. Program tam je skoro stejnej, i v jeslích s učitelkama malovali nebo vyráběli nějaký blbůstky z papíru, chodili na zahradu ven. Jde jen spíš o to, že v těch jesličkách jsou zvyklí víc na děti,který se o sebe neumí ještě úplně postarat, není problém tam mít dítě s plinkou nebo jen s plinkou na spaní, oblečou je učitelky a tak podobně. Ve školce se dítě zas naučí víc samostatnosti s oblíkání, obouváním atd atd.
Zkus taky kouknut na školku Happy Panda. otevíra o měsíc a moc se mi líbí. Byla jsem navštívit den otevřených dveří a prostředí pro detičky moc hezké. Praktikují montessori, co se mi taky moc pozdává a také učí detičky angličtinu 🙂 Výkový a zábavný program mají hodné bohatý a dbají také o výživu dětí, co je pro mně duložité, vždyť je to celodenní strava mého ditete. Na ceny se zeptej prímo ve školce http://www.skolkahappypanda.cz/ ale v tomhle ohledu bych na svem ditěti rozhodně nešetřila.
Nejvíce jsem spokojená s Miniškoličkou u Maryši v Židenicích. Do školiček chodily všechny děti v průměru 2x týdně od 1,5 roku (při MD i RD jsem vždy pracovala).
@mystique ahoj. se soukromou školkou zkušenosti nemám, ale vloni jsem měla zkušenost s jesličkama a i má kamarádka, která je v podobné situaci jako ty, dává chlapečka rok před školkou do jesliček a nemůže si to vynachválit. Neuvažovala jsi o jeslích? tedy pokud nějaké máš poblíž. Pro dvouleté dítě tam je určitě lepší péče než ve školičce.. 😉 Já kluky loni dávala do jesliček, je tam jedna učitelka myslím jen max. na 5 dětí, perfektní péče, stejně staré děti, moji kluci tam hrozně rádi chodili..