Školka na Proseku - kterou vybrat?

marketavyskocilova
28. únor 2017

Zdravím maminky, poradíte mi některá s výběrem dobré státní školky na Praze 9 Prosek, Střížkov pro dceru, v květnu 3 letou? Napadají mě Novoborska, Kytlická, Šluknovska, Veltruská,… ale neznám nikoho, kdo s nimi má zkušenosti co se týká přístupu k dětem, aktivit, stravy, chození ven atd, taky šance se tam dostat… Nevíte do kolika školek najednou se můžeme zapsat a jestli to pak třeba ovlivňuje přijetí? Díky moc všem za názory Markéta

zelenka82
11. dub 2017

@marketavyskocilova Ahoj Markéto, hledám přesně stejné informace. Bohužel jsem toho na netu moc nenašla a když, tak staré info, aktuálně vůbec...byla jsem na otevřených dveřích ve Veltruské a udělalo to na mě dobrý dojem. Novoborská nic takového nedělá. Podám přihlášku do obou, ale stejně nevím, jestli mi dceru vezmou, když jsem ještě na rodičáku se synem. 😉

cheetah_
25. dub 2017

@marketavyskocilova Ahoj, mám zkušenosti se Šluknovskou a Veltruskou. Do Veltruské tříleté děti moc nemají šanci, ve Šluknovské to ještě loni bylo lepší (ale nevím jak teď, s tím novým sídlištěm za poliklinikou...) Ve Šluknovské byla spousta věcí fajn, jen se mi nelíbilo, že děti dost často dostávaly bonbóny; ve Veltruské mají ale zase o to častěji sladké svačiny... Vzdělávací program a aktivity vcelku podobné, ve Šluknovské dokonce děti měly složky, kam se zakládaly jejich grafomotorické výtvory a které si rodiče mohli prohlížet (a doučit, co by teda jako měl zvládat, ale nějak zrovna neumí). Ve Veltruské se občas objeví obrázek na nástěnce... Jinak je to dost o přístupu konkrétní učitelky, to udělá hrozně moc.
Jinak při rozhodování také doporučuju zjistit si, kam půjde většina dětí z té školky do spádové školy - aby měly pár kamarádů v první třídě 🙂

marketavyskocilova
autor
26. dub 2017

Ahoj holky,diky,no nějak to nakonec dopadne 😂Veltruská se mi taky líbí moc,ale přesně jak říkáš, lepší a horší učitelky jsou všude,i tam,či jsem se bavila s pár maminkama na dnů otevřených dveří. Rozhodnu se na poslední chvíli...Tak držím pěsti😀m

zelenka82
26. dub 2017

@cheetah_ díky moc za informaci, dám Veltruskou a Novoborskou, i když jsem do ní sama chodila i s bráchou, tak jak jsem tam teď byla, vůbec na mě nezapůsobila pozitivně, ta Veltruská mnohem víc a v té třídě pro nejmladší měli spoustu výtvarky, takže se nebojím, že by ta učitelka s dětmi nic nedělala🙂