Školka - chodí děti ven, když je pod nulou?

elzak
23. led 2017

Ahoj maminky, zajímalo by mě, jak to funguje v ostatních školkách....Náhodou jsem dnes zjistila, že syn dnes se školkou nebyl vůbec venku. Paní učitelka řekla, že je v takovéto zimě nezdravé pro děti a zvířata chodit ven (ráno bylo u nás -8°C, v době procházky muselo být ještě trochu tepleji). Moc se mi to nelíbí, budu to určitě řešit dále, ale zajímalo by mě, pro mé info, jak to chodí jinde.

Jedná se o malou soukromou školku. Pobyt venku byl pro nás s manželem velmi důležitý a bylo to jedno z klíčových hledisek, podle kterých jsme školku vybírali. Při zápisu jsme byli ujištěny, že děti jsou venku každý den za jakéhokoliv počasí. Dva dny v týdnu měly ýt venku celé dopoledne i přes svačinku. Nyní mám pocit, že i v klasické státní školce jsou děti častěji venku než u nás...

heduska82
23. led 2017

Tak ono jde hlavne o ty mrazy. U nas tedy chodi ven skoro vzdycky, ale to se zase pres -5 nelibi me, protoze je to problem pro astmatiky, trpi kuze, trpi (vysychaji) oci... Jsou to extremy a denne podle me byt venku opravdu za kazdou cenu nemusi. Zrovna tohle bych jim opravdu nemela za zle.

teetee
23. led 2017

Před asi 7 lety jsem pracovala v MŠ. Když bylo okolo minus 10, ven jsme nechodili. Už si nepamatuji přesně, zda to bylo nařízení nebo jen doporučení myslím z hygieny.

japona
23. led 2017

@elzak U nás (státní MŠ) chodi téměř každý den ven. Nejdou jen v případě, že prsi a pulka deti nema odpovídající vybavení; mají divadlo, fotografování nebo něco takového; nebo pokud je extrémní zima či smog, což je pár dni v roce..

almara2
23. led 2017

U nás děti dnes byly,je to státní školka,byly se projít. Minulý týden chodily spisovná zahradu.

almara2
23. led 2017

Spíš na zahradu,omlouvám se

baris
23. led 2017

@elzak školka se musí řídit i smogovou situací.

zmrzlinka
23. led 2017

U nas chodi ven 2- krat denne....tedy jenom deti co tam spinkaji.Pres leto jsou kolikrát ven celou dobu....chodi se do skolky jenom najist,vyspat atd.
Ale v tychto mrazech nechodi nebo jenom na chvíli.Dnes byla o tom i debata rano na Nove....nevim jestli se to da pustit nekde ze záznamu....moc to nesleduji 🙂

merunkova
23. led 2017

Ono se to nedá brát jen podle teploty, ale celkového počasí. někdy třeba fouká silný vítr - jako třeba dnes u nás a pocitově je teplota ještě nižší. Dnes byly chodníky plné ledu a ono to není žádný med jít s tolika dětmi po ledu na procházku, když stále padají....

zvirka
23. led 2017

U nás dnes byly, bobovali na kpečku před MŠ. Ale minulý týden snad 2x nebyli kvůli mrazu, to bylo kolem -10. A taky za smogu nechodí, dnes bych byla radši, kdyby nebyli, je u nás špatná situace, dokonce regulace. Naštěstí jsme výš než zbyte města, bylíme na okraji, na kopci, tak je tu vzduch malinko lepší.

lv
23. led 2017

Já bych zase uvítala, kdyby dnes (a v pár lednových dnech) nešly. Zima -8-5 celý den, ledový vítr.. ve školním řádu mají, že do -5, ovšem pocitově s větrem a nezřídka v minulých týdnech to bylo i -10 (-12 ráno a jdou v 10) a šli.
Děti nejsou žádné skleníkové květiny, ale zase snadněji prochladnou.

tyf
23. led 2017

V naší státní chodí každý den, ať je jak je. Nadšená z toho nejsem,sama jsem hrozně zimomřivá, ale říkám si,že když jsou dobře ovlečení, tak jim to neublíží, naopak alespoň nebudou tak zhýčkaní 😊

1miska
23. led 2017

a není to kvůli smogu? ze by se zas nekterym rodicum nelíbilo ze deti venku jsou? ono je asi tezke zavděčit se všem 🙂 u nas dnes byli, chodi každý den at prsi nebo je zima (ale bydlime ve meste kde nejsou zadne extremni mrazy)

vicky007
23. led 2017

U nas chodi normalne kazdy den, ale vzhledem ke smogove situaci ted par dni nebyly.

berynka
23. led 2017

U nás teď taky nebyly,asi kvůli smogu nebo velkému mrazu.

cutie_01
23. led 2017

@elzak Odkud jste? Není to kvůli smogu? Resp. kombinace smogu a mrazu?

majina
23. led 2017

Já teda nevím jak v Praze ale u nás je překročen limit znečišťujících látek v ovzduší a několik dní veliké mrazy. Inspekce nám řekla, že do -8 se může na vycházku ale tak max. na 15-20 minut.

muhehehe
23. led 2017

já bych to nechala být... pokud je to opravdu jen teď v těch mrazech... proč to řešit. pokud by ven šli, druhá půlka rodičů bude pro změnu ,,dále řešit", že nebyly děti v takové zimě uvnitř...

elzak
autor
23. led 2017

Děkuji moc za reakce.
Myslím, že kvůli smogu (u nás nebývá) ani větru (tam bych to rozhodně chápala) to nebylo. Právě mě přišlo takové krásné zimní počasí, že mi to přišlo dost líto, že nikam nešli ☹

Chápu, že každý to má jinak. Nelze se zavděčit všem, každý má své důvody pro svůj postoj. Ale právě proto jsme si vybrali tuto školku, která se hodně přikláněla k trávení času venku. Rodiče byly opakově na to upozorněny, je to i snad ve smlouvě, bylo nám kladeno na srdce, ať dětem pořídíme patřičné oblečení, atd atd....I co jsem dnes v šatně letmo koukala, tak děti mají kvalitní kombinézy/komplety, boty...z mého pohledu pak není problém. V neděli jsme byli celý den venku a syn si na zimu nestěžoval.
Každopodně moc děkuji za reakce 🙂

cutie_01
23. led 2017
elzak
autor
23. led 2017

@majina
@cutie_01
jak jsem psala, smog nebyl, je to školka na vesnici

elzak
autor
23. led 2017

@cutie_01 Díky, tak možná, že si to učitelky přečetly, ale u nás byla opravdu modrá obloha s mraky...Byla jsem na procházce s malou dcerkou v kočárku

cutie_01
23. led 2017

@elzak Přečetla jsem až poté, co jsem tam ten odkaz dala 🙂

sarihy
Autor odpověď smazal
Zobraz
heduska82
24. led 2017

@elzak tak zrovna o modre obloze s vamibudu polemizovat, protoze v tydnu jsem v aute poslouchala o smogu a I tam kde si mysleli, ze je krasna modra obloha, je smog, jen jde o opticky klam a ta smogova cepice je videt jen z letadla nebo z dostatecne velke vzdalenosti, takze na to pozor. Ne vzdy jsou veci takove jake se nam zdaji byt.

fire85
24. led 2017

u nás nechodí když je mlha a inverze.včera nebyli, dnes asi půjdou.jsem radši když nejdou, ptz malýmu pak teče z nosu, a venku ho to v zimě nebaví.ale samozřejmě je dobře že jdou na vzduch. já chodím s malým denně ještě odpoledne u nás na vesnici cca na 15 minut.obejít hřiště a tak.

z_kopretinka
24. led 2017

@elzak mám malou v soukromé školce na dva dny v týdnu, teď v zimě také nechodí tolik ven, ale mě to nevadí. Navíc teď byla vyhlášená i smogovka, takže se ani nedoporučovalo moc pobývat venku pro malé děti. Radši než, aby se šli vyvětrat do toho hnusu, tak to ať si radši kreslí, zpívají atd. Jak bude lepší počasí, nepochybuji, že budou venku každý den.

lennus
24. led 2017

@elzak Myslím, že co se týče přístupu nejen v chození ven, je to vše dost individuální a nedá se říct, že soukromé či státní jsou lepší. My se byli podívat ve státních, ve dvou a vím, že tam děti tolik ven nechodí, nakonec náš malý chodí do soukromé a ven až na výjimky chodí denně. Asi bych si o tom promluvila s ředitelkou.

janevka
31. led 2017

Milé maminky, jsem matka dvou puberťáků a na "stará" kolena chodím do školy. Jsem zároveň dětská sestra a proto jsem si za téma bakalářské práce zvolila nemocnost dětí v předškolním věku. Prosím pomozte mi a vyplňte krátký dotazník, ať mám objektivnější informace. Předem díky za ochotu.
http://redir.netcentrum.cz/?noaudit&url=https%3...

kvakuska
31. led 2017

@janevka máš to tam 🙂

janevka
31. led 2017

koukám na to, jste zlaté, ani jsem nedoufala 🙂