Školka a nesnadná adaptace. Jaký je váš názor?

tereza0111
13. zář 2022

Ahoj, chtela bych se poradi o nazor. Nejmladsi byly ted na zacatku zari 3. roky. Minuly rok chodila do uzasne soukrome skolky, ale vzhledem k financim jsem byla rada, ze mi ji vzali do statni. Navic, vsichni kolem rikaji, ze i ty statni skolky jsou pekne, s detmi si ucitelky pekne hraji , zpivaji, proste deti "nejsou nechany svemu osudu" a je to dobre, neni duvod k obavam.
Jenze mala mi rano place, ze se tam boji, nikoho nezna, nic neobvykleho asi, ale ja to moc nezvladam.
Byla jsem zvykla, ze kdy se ji nechtelo v puvodni skolce od maminky, tak si ji ucitelka klidne vzala do naruce a venovala se chvilku jen ji a za minutu to bylo dobre. Starsi deti jsem mela take v soukrome skolce, sice jine, ale pristup byl podobny - pozdraveni ditete jmenem, ucitelkam rikali jmenem a oni se jim od zacatku strasne moc venovali a bylo to dobre.
A tady je to jine, ucitelky se asi snazi, ale place jim tam tech deti nekolik a nejak s tim moc nedelaji, jedou tu klasickou rizenou cinnost, kterou mam sice docela rada a do skolek urcite patri, ale ty deti se na ten jejich rezim jeste moc nechytaji. Libil se mi pristup v obou nasich starych skolkach, kdy rezim nebyl vse - vse se prizpusobovalo detem. Bylo krasne rano a deti si vylozene pekne hrali na zahrade - tak tam ucitele zustali s nimi dele a hrali si s nima s micem a delali blbiny a slo se "ucit" podle planu o pul hodinu pozdeji. Vse bylo bez stresu
Tady se jede na minuty podle planu, pres to nejede vlak.
A ja ted nevim... Stahnout dite zpet do soukrome? Nebo nechat a prizpusobit se? Obe starsi holky skolku milovaly a vzpominaji na ni jen v dobrem. Na skolu byly pripraveny vyborne. Ale ty finance jsou na hrane rodinneho rozpoctu, statni skolkou se mi ulevilo a rikala jsem si, ze je to mozna zbytecna investice. Ale ted nevim

tereza0111
autor
13. zář 2022

mela jsem to spis pojemnovat statni nebo soukroma skolka 🙂

budouci_maminka
13. zář 2022

Jak mas stare dite? Co soukroma detska skupinka? Budes tam mit vic indivindy pece a nizsi skolkovne...hodne jich ted od rijna otevira

lida9
13. zář 2022

pokud diteti pristup nevyhovuje a vas ta soukroma nezruinuje, tak bych se vratila asi do soukrome...

95newmommy2020
13. zář 2022

Já bych volila soukromou. Přece jen ten počet děti je ve státních masakr. Ono si to pak odectes z dani, takže to není tak hrozne ve finále.

tereza0111
autor
13. zář 2022

@95newmommy2020 no, tu castu z dani pozapomneli poslednich par let upravit, takze si odectes z dani ekvivalent poloviny jednoho mesice :/ Ten pocet deti - to bude presne ono :( Ach jo

Zase pri vyzvedavani jsem mluvila poradne s ucitelkou a fakt se mi zda dobra, dam tomu jeste par dni sanci

missbufy
15. zář 2022

Pockala bych jeste chvilku. Meli jsme to stejne. Dcera prestoupila presne po 3. narozeninach do statni skolky, kde byly same 5-6 lete deti... Ze zacatku to byla hruza, dceri dokonce nekdy velke deti brali hracky, videli jsme to sami. Manzel litoval, ze jsme ji tam dali, ale casem si to sedlo. Dcera tedy moc neplakala a kdyz nechtela jit do skolky a ja jsem pracovala z domu, nechala jsem ji doma. Klidne i v 8:00 si zmyslela, ze do skolky nejde, tak jsem rekla OK.