Dobrý den. Je tady prosím, někdo kdo má zkušenost s šikanou u svého dítěte ve školce?
Děkuji
@zelenaesmolda Potřebuji ke své absolventské práci, konkrétní případ šikany v mš. Samozřejmě vše anonymně. Jen pár otázek. Nejlépe i dětského psychologa, který se s touto problematikou setkal, deluji
To bude docela těžké, nikdy jsem o zaměrné šikaně mezi dětmi v mš neslyšela😁 Děti se mezi sebou mlátí, koušou, štípají ale určitě to není cílený a promyšlený na to mají rozumek krátký...možná tak, že učitelka šikanuje dítě ale to snad doufám není
@katebk My jsme meli, trilete dite. Tyto deti presne vedi, jak to udelat, rozumu maji dost. Bylo to cilene postuchovani, septani a nadavky v dobe, kdy ucitelka nebyla pobliz a nemohla to videt, zejmena ke slabsimu jedinci. Nastesti to neprerostlo do poradne sikany, utlo se to vcas, protoze jsem to z ditete hned vytahla. Holka byla v te dobe problemova ve smyslu, ze nevahala fyzicky bouchnout v satni i svou babicku kdyz se ji neco nelibilo. Pak se holka uklidnila ale jeji pritomnost moje dite nevyhledava.
Synovec kvůli tomu přestoupil do jiné školky, opíral se do něj kluk, co už byl starší a měl být tehdy dávno ve škole, synovec byl čerstvě 3 letý, školka byla vesnická smíšená. Nebylo to dětské pošťuchování, ale cílená šikana. Bouchání, ničení hraček co si donesl z domů, nadávky.
zkuste fb skupinu Práva dětí a rodičů v kontaktu se zdravotnictvím, školstvím a státem, tam se toto řeší, třeba bude někdo sdílný
@katebk
@xxkatka90 jo, šikanu od učitelky jsem ve školce bohužel zažila na vlastní kůži. Vše, co se rozbilo, holky automaticky svedly na mě, protože věděly, že to projde. Nakonec jsem dostala zákaz chodit do kuchyňky hrát si s panenkama, musela jsem si hrát v jídelně se stavebnicemi. Jednou jsem si pleskla botkama když se šlo spát a zakázala mi pohádku, než dohrála, musela jsem být vedle v místnosti. Jednou mě krmila bramborovou kaší (jelikož jsem už nechtěla)a narvala lžíci tak hluboko, že se spustilo dávení a já to vyplivla do rukou. Řekla, že jsem prase a odešla. Nechala mě tam sedět ...to je tak výčet toho, co si pamatuji uz 28let. A nebyla jsem jediné dítě, je nás hodně, co na tuto učitelku nerado vzpomíná. Místo abych říkala, jako ostatní dospělí, jak by se nejraději vrátili do školky, tak já max zpět na učňák ...
@xxkatka90 - kamarádce šikanovaly malou učitelky..
U nás to bylo ve smyslu vyčleňování z kolektivu.
@xxkatka90 asi bys to mela vice rozepsat...