Ahoj mam dotaz spíše na maminky který mají zkušenost ze separační úzkostí u 3 letého dítěte ,chtěla bych vědět jak je to když má nastoupit do školky přijmou takové dítě nebo jak to chodí?děkuji za odpovědi
Pokud ma separacni uzkost, zlusila bych dite pred skolkou nejak jemne ale soustavne aklimatizovat - krouzky, detske skupiny, i kdyby na hodinku se vzdalit, babicky, navstevy u kamaradu. Pokud nejde uplne odejit, tak treba do jine mistnosti? Za roh? 😄 Do skolky ho vezmou, akorat tam bude asi dost plakat 🤷♀️ Coz je dost neprijemny pro vsechny strany.
@fifinka2020 historický pláč až bych řekla záchvaty, nikdo a nikdy nesmí se jí dotknout jinak pláče když nejsem u ní spolupráce bez mojí přítomnosti i u rodiny z její strany je nulová
@vikinkav nepomáhá bez mojí přítomnosti je nulová šance že bude spolupracovat
@andrea20192000 Aha, tak to je náročné... a jak dlouho to trvá? Případně ona nikdy nebyla třeba u babičky nebo někoho?
@fifinka2020 ne bohužel od narození je jen semnou nikdo jí nechtěl hlídat vždy byla divoká na ostatní 🤔🤔
Mám syna, který je extrémně fixovan na mě. Dala jsem ho do školky ve 3,5r. Byla to taková soukromá skupinka, adaptace skvělá, ale i tak jsme to vzdali. Takže šel až letos do školky. Ve 4,5r... A měla jsme to udělat hned, dát ho až později. Je to lepší. Chodí od 8h-11,45h a nepláce. Je fixovan pořád na mě, ale tam má skvělé učitelky, které ho pomojkaji, respektuji ho, když nechce být s dětmi, tak není, nechce si s nimi hrát, má to od mimina, nemá rád děti. Takže buď si hraje sám, nebo s paní učitelkou. Venku chodí za ruku s paní učitelkou. Trefili jsme na skvělou státní školku, kde jsou úžasné paní učitelky.
@andrea20192000 A mohla byste vic rozepsat, jak se ta separační uzkost projevuje? Jako ve 3 letech ve školce je to pro většinu děti že zacatku náročné, proto maji většinou školky různé adaptační programy, a I ty zvládá každé dítko jinak... záleží dost i na školce, co vyhodnotí a doporučí, ale většinou to děti časem zvládnou... ale to spíš mluvim obecně o zvykani děti na školku, když napíšete, co tím přesně myslíte, půjde líp poradit. Jinak do školky dítě vezmou, otázka je, jaké to pro vas/něj bude a jak bude spolupracovat...