Separační úzkost. Přijmou dítě do školky?

andrea20192000
17. lis 2022

Ahoj mam dotaz spíše na maminky který mají zkušenost ze separační úzkostí u 3 letého dítěte ,chtěla bych vědět jak je to když má nastoupit do školky přijmou takové dítě nebo jak to chodí?děkuji za odpovědi

fifinka2020
17. lis 2022

@andrea20192000 A mohla byste vic rozepsat, jak se ta separační uzkost projevuje? Jako ve 3 letech ve školce je to pro většinu děti že zacatku náročné, proto maji většinou školky různé adaptační programy, a I ty zvládá každé dítko jinak... záleží dost i na školce, co vyhodnotí a doporučí, ale většinou to děti časem zvládnou... ale to spíš mluvim obecně o zvykani děti na školku, když napíšete, co tím přesně myslíte, půjde líp poradit. Jinak do školky dítě vezmou, otázka je, jaké to pro vas/něj bude a jak bude spolupracovat...

vikinkav
18. lis 2022

Pokud ma separacni uzkost, zlusila bych dite pred skolkou nejak jemne ale soustavne aklimatizovat - krouzky, detske skupiny, i kdyby na hodinku se vzdalit, babicky, navstevy u kamaradu. Pokud nejde uplne odejit, tak treba do jine mistnosti? Za roh? 😄 Do skolky ho vezmou, akorat tam bude asi dost plakat 🤷‍♀️ Coz je dost neprijemny pro vsechny strany.

andrea20192000
autor
18. lis 2022

@fifinka2020 historický pláč až bych řekla záchvaty, nikdo a nikdy nesmí se jí dotknout jinak pláče když nejsem u ní spolupráce bez mojí přítomnosti i u rodiny z její strany je nulová

andrea20192000
autor
18. lis 2022

@vikinkav nepomáhá bez mojí přítomnosti je nulová šance že bude spolupracovat

fifinka2020
19. lis 2022

@andrea20192000 Aha, tak to je náročné... a jak dlouho to trvá? Případně ona nikdy nebyla třeba u babičky nebo někoho?

andrea20192000
autor
19. lis 2022

@fifinka2020 ne bohužel od narození je jen semnou nikdo jí nechtěl hlídat vždy byla divoká na ostatní 🤔🤔

megi89
14. pro 2022

Mám syna, který je extrémně fixovan na mě. Dala jsem ho do školky ve 3,5r. Byla to taková soukromá skupinka, adaptace skvělá, ale i tak jsme to vzdali. Takže šel až letos do školky. Ve 4,5r... A měla jsme to udělat hned, dát ho až později. Je to lepší. Chodí od 8h-11,45h a nepláce. Je fixovan pořád na mě, ale tam má skvělé učitelky, které ho pomojkaji, respektuji ho, když nechce být s dětmi, tak není, nechce si s nimi hrát, má to od mimina, nemá rád děti. Takže buď si hraje sám, nebo s paní učitelkou. Venku chodí za ruku s paní učitelkou. Trefili jsme na skvělou státní školku, kde jsou úžasné paní učitelky.