Ředitelka nechce vrátit peníze za stravu. Jak peníze dostat zpět?

glk
12. lis 2024

Dobrý den. Potřebovala bych poradit, syn od dubna do srpna chodil do DS. Po té přešel do státní školy. Nebudu teď komentovat jak jsem s DS byla nebo nebyla spokojena.
Paní ředitelku jsem kontaktovala před měsícem s prosbou o vyúčtování. Bylo mi řečeno, že bude na konci října. Minulý týden jsem jí psala připomínkovou SMS a dnes už mi ani nebrala telefony. Syn na začátku chodil na adaptaci bez stravy, potom byl nemocný a dohromady o prázdninách byla DS 2 týdny zavřená takže se nejedná jen o nake drobné jelikož měsíční strava stála 2300,-. Jak můžu docílit toho abych dostala peníze zpět?
Děkuji za rady

martt
12. lis 2024

@glk Strava v DS probíhala jak? Mají vlastní kuchyň nebo to brali z nějaké jídelny?

glk
autor
12. lis 2024

@martt dovážela jim ji firma.

martt
12. lis 2024

@glk A vyplňovali jste nějakou přihlášku na stravu z té firmy? Možná bych zkusila oslovit tu firmu a zeptala se jak probíhalo zaváženi obědu pro DS jestli jmenovitě nebo jen na počet obědů. Ja dělám teda ve školní jídelně, ale máme cizí strávníky ve kterých je i dětská skupina. Každé dítko máme přihlášené a pokud rodič chce vrátit přeplatek musí si napsat žádost přímo nám a peníze mu vrátíme. Jinak bych oficiálně poslala paní ředitelce email s tím, že chceš vrátit přeplatek na stravném. Máš trochu představu kolik by to mělo dělat? Přihlašovali jste nějak stravu, kdyz jste dítko do DS dávali?

glk
autor
12. lis 2024

@martt ne vše probíhalo přes DS. Sama si nahlašovala počet jídla podle docházky. Mělo by to být+- 3000,-

emillyhk
12. lis 2024

@glk My teda měli přímo ve smlouvě, že při dlouhodobé absenci omluvené lékařem se vrací nějaká procentuální částka ze školného, neměli jsme zvlášť rozpis na školné a stravu. Peníze nám odečetli ze školného na další měsíc. Syn nechodil v listopadu a prosinci, v lednu jsme zaplatili plnou částku na únor, mezitím udělali vyúčtování a v únoru (na březen) jsme platili o to míň. Takže bych koukla do smlouvy, jak přesně to tam máte napsané.

glk
autor
12. lis 2024

@emillyhk stravné se posílalo zvlášť a stejně jako školné na 3 měsíce dopředu. Vyučování mělo probíhat co 3 měsíce,ale brala jsem to tak, že nám udělá vyúčtování na konci srpna protože jsem měla smlouvu podepsanou na dobu určitou.