Dobrý den. Potřebovala bych poradit, syn od dubna do srpna chodil do DS. Po té přešel do státní školy. Nebudu teď komentovat jak jsem s DS byla nebo nebyla spokojena.
Paní ředitelku jsem kontaktovala před měsícem s prosbou o vyúčtování. Bylo mi řečeno, že bude na konci října. Minulý týden jsem jí psala připomínkovou SMS a dnes už mi ani nebrala telefony. Syn na začátku chodil na adaptaci bez stravy, potom byl nemocný a dohromady o prázdninách byla DS 2 týdny zavřená takže se nejedná jen o nake drobné jelikož měsíční strava stála 2300,-. Jak můžu docílit toho abych dostala peníze zpět?
Děkuji za rady
@glk A vyplňovali jste nějakou přihlášku na stravu z té firmy? Možná bych zkusila oslovit tu firmu a zeptala se jak probíhalo zaváženi obědu pro DS jestli jmenovitě nebo jen na počet obědů. Ja dělám teda ve školní jídelně, ale máme cizí strávníky ve kterých je i dětská skupina. Každé dítko máme přihlášené a pokud rodič chce vrátit přeplatek musí si napsat žádost přímo nám a peníze mu vrátíme. Jinak bych oficiálně poslala paní ředitelce email s tím, že chceš vrátit přeplatek na stravném. Máš trochu představu kolik by to mělo dělat? Přihlašovali jste nějak stravu, kdyz jste dítko do DS dávali?
@glk My teda měli přímo ve smlouvě, že při dlouhodobé absenci omluvené lékařem se vrací nějaká procentuální částka ze školného, neměli jsme zvlášť rozpis na školné a stravu. Peníze nám odečetli ze školného na další měsíc. Syn nechodil v listopadu a prosinci, v lednu jsme zaplatili plnou částku na únor, mezitím udělali vyúčtování a v únoru (na březen) jsme platili o to míň. Takže bych koukla do smlouvy, jak přesně to tam máte napsané.
@glk Strava v DS probíhala jak? Mají vlastní kuchyň nebo to brali z nějaké jídelny?